Meny 30/12

Förrätter/Starters

 

Grillad Pilgrimsmussla med Hummerravioli och rostad blomkål
Grilled Scallops with lobster ravioli and roasted cauliflower 245:-

Jordärtskocksoppa med ostron och tryffel
Jerusalem Artichock soup with oyster and truffle 195:

Halstrad Tonfisktartar med picklad gul chili, forellrom, basilikaskum och svart tapiokachips
Seard Tuna tartar with pickled yellow chili, trout roe, basil foam and black tapioca chips 295:-

Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast       
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and butter fried toast
350:- /30 g    | 575:-/50 g

Störrom – Serverad med blini
Sturgeon Caviar – Served with blini
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
1295:- / 50 gr

 

Varmrätter

Grillad Röding med spenat och dragonsmörsås
 Grilled Char with spinach and tarragon butter sauce 495:-

Grillad Hälleflundra ”Rossini” Anklever, smörglaserad savoykål, rödvinssky och potatispuré med tryffel
Grilled Halibut ”Rossini” Duck liver, butter-glazed savoy cabbage, red wine gravy and potato puree with truffle 495:-

Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Hummer och Kammusslor i Champagnesås
Fricasse of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce 995:-

Sjötunga Meuniére
Sole Meuniére 825:-       

Pocherad hel Sjötunga med forellrom och Champagnesås
Poached  Sole on the bone with trout roe and Champagne sauce 825:-

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and boild potatoes 795:- 

Grillad Piggvar på ben med vinterprimörer och schalottenlökshollandaise
Grilled turbot on the bone with seasonal vegetables and hollandaise sauce with shallots 795:-

Desserter

Crème brûlée
Crème Brûlee 145:-

En kula glass el sorbet med litet mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet served with almond tuile 55:-

Vaniljglass med varma hjortron och mandelflarn
Vanilla ice cream with warm cloudberry and almond tuile 165:-

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn
Vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile135:-

Chokladmousse med åkerbärsglass, mandelflarn och geléhallon
Chocolate mousse with almond tuille and jelly raspeberry 175:-


After Dinner Coffee Coctails 5 cl    

Irish Coffé, Jameson, farinsocker, grädde 195:-

Espresso Martini, Kaluha, vodka, espresso  195:-

Espresso Frangelico, frangelico, vodka, espresso 195:-

After Dinner

Romersk Båge, varm mjölkchoklad och apelsinlikör 145:-
Galliano Hot Shot 125:-

Honung & Rom Shot 145:-

Restauranger som ingår i Melanders Group