Meny 30/12
Förrätter/Starters
Grillad Pilgrimsmussla med Hummerravioli och rostad blomkål
Grilled Scallops with lobster ravioli and roasted cauliflower 245:-
Jordärtskocksoppa med ostron och tryffel
Jerusalem Artichock soup with oyster and truffle 195:
Halstrad Tonfisktartar med picklad gul chili, forellrom, basilikaskum och svart tapiokachips
Seard Tuna tartar with pickled yellow chili, trout roe, basil foam and black tapioca chips 295:-
Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and butter fried toast
350:- /30 g | 575:-/50 g
Störrom – Serverad med blini
Sturgeon Caviar – Served with blini
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
1295:- / 50 gr
Varmrätter
Grillad Röding med spenat och dragonsmörsås
Grilled Char with spinach and tarragon butter sauce 495:-
Grillad Hälleflundra ”Rossini” Anklever, smörglaserad savoykål, rödvinssky och potatispuré med tryffel
Grilled Halibut ”Rossini” Duck liver, butter-glazed savoy cabbage, red wine gravy and potato puree with truffle 495:-
Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Hummer och Kammusslor i Champagnesås
Fricasse of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce 995:-
Sjötunga Meuniére
Sole Meuniére 825:-
Pocherad hel Sjötunga med forellrom och Champagnesås
Poached Sole on the bone with trout roe and Champagne sauce 825:-
Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and boild potatoes 795:-
Grillad Piggvar på ben med vinterprimörer och schalottenlökshollandaise
Grilled turbot on the bone with seasonal vegetables and hollandaise sauce with shallots 795:-
Desserter
Crème brûlée
Crème Brûlee 145:-
En kula glass el sorbet med litet mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet served with almond tuile 55:-
Vaniljglass med varma hjortron och mandelflarn
Vanilla ice cream with warm cloudberry and almond tuile 165:-
Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn
Vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile135:-
Chokladmousse med åkerbärsglass, mandelflarn och geléhallon
Chocolate mousse with almond tuille and jelly raspeberry 175:-
After Dinner Coffee Coctails 5 cl
Irish Coffé, Jameson, farinsocker, grädde 195:-
Espresso Martini, Kaluha, vodka, espresso 195:-
Espresso Frangelico, frangelico, vodka, espresso 195:-
After Dinner
Romersk Båge, varm mjölkchoklad och apelsinlikör 145:-
Galliano Hot Shot 125:-
Honung & Rom Shot 145:-