Set menu
för stora sällskap

Menyförslag för sällskap över 8 personer, vänligen notera att Ni måste välja enat menyval.

Meny 1

Förrätt/Starter

    Löjrom från Kalix serverad med smetana,             rödlök och smörstekt toast                             

Bleak roe from Kalix served with smetana, red onion                        and butter fried toast   

       Vin; Riesling Quinterra, Kühling-Gillot,                                               Reinhessen, Tyskland 

Varmrätt/Main Course


    Pocherad Hälleflundra med sauterad spenat
                   och Champagnesås 
         Poached Halibut with sauted spinach and
                            Champagne sauce

     Vin;  Sancerre Paul Prieur, Loire, Frankrike 

 

Dessert

                           
                                   
Crème brûlée                                                        Crème Brûlee                                 

Vin;   Sauternes, Château Haut-Mayne, Graves,                                  Bordeaux, Frankrike

Menypris : 940:- /pp Vinpaket : 695:- /pp

Meny 2

Förrätt/Starter

 Vit Sparrissoppa med gös, stenbitsrom
                  och buskkrasse
     White Asparagus soup with pike-perch,
                   lumpfish roe and cress

   Vin; 2016 Rüdesheimer Berg Sclossberg                    Riesling Feinherb, Kloster Ebercbach,                                 Rheingau, Tyskland


Varmrätt/Maincours

  Grillad Gösrygg med tomat, chorizo, smörad             skaldjursbuljong och bakad purjolök                Grilled back of Pike perch with tomato, chorizo,                  buttered seafood broth and baked leek                           Vin: Weininger Pinot Noir Select,                                         Wien, Österrike

Dessert

      Vaniljglass med varma hjortron och                                       mandelflarn
  Vanilla ice cream with warm cloudberry and
                             almond tuile

   Vin;  Grand Tokaij Szamorodni, Tokaij, Ungern

Menypris : 915:-/pp Vinpaket : 720:- /pp

Meny 3

Förrätt/Starter

         Rå Kammussla med ramslök, gravad                           citron, avokado och rapsfrön
    Raw Scallop with ramson, cured lemon, avocado                              and rapeseed shoot                                 

              Vin; Nerina Etna Bianco, Girolama Russo,                                               Etna, Italien

Varmrätt/Main Cours

     Grillad hel Sjötunga på ben med sotade gröna bönor, sardellsmör och grillad citron         Grilled whole sole on the bone with blackended green beans, anchovies butter and grilled lemon                            
       Vin; Crozes-Hermitage Blanc Sens,  Laurent                             Fayolle, Rhône, Frankrike                         

Dessert

Chokladkräm med havtornssorbet och hasselnötter

     Chocolate cream with sea buckthorn sorbet and hazelnuts

            Vin; Ben Rye ,Passito di Pantelleria,                                           Donnafugata, Sicilien

Menypris 1215:-/pp Vinpaket : 775:- /pp

Restauranger som ingår i Melanders Group