Set menu
för stora sällskap
Menyförslag för sällskap över 8 personer, vänligen notera att Ni måste välja enat menyval.
Meny 1
Förrätt/Starter
Löjrom från Kalix serverad med smetana, rödlök och smörstekt toast
Bleak roe from Kalix served with smetana, red onion and butter fried toast
Vin; Riesling Quinterra, Kühling-Gillot, Reinhessen, Tyskland
Varmrätt/Main Course
Pocherad Hälleflundra med sauterad spenat
och Champagnesås
Poached Halibut with sauted spinach and
Champagne sauce
Vin; Sancerre Paul Prieur, Loire, Frankrike
Dessert
Crème brûlée Crème Brûlee
Vin; Sauternes, Château Haut-Mayne, Graves, Bordeaux, Frankrike
Menypris : 940:- /pp Vinpaket : 695:- /pp
Meny 2
Förrätt/Starter
Vit Sparrissoppa med gös, stenbitsrom
och buskkrasse
White Asparagus soup with pike-perch,
lumpfish roe and cress
Vin; 2016 Rüdesheimer Berg Sclossberg Riesling Feinherb, Kloster Ebercbach, Rheingau, Tyskland
Varmrätt/Maincours
Grillad Gösrygg med tomat, chorizo, smörad skaldjursbuljong och bakad purjolök Grilled back of Pike perch with tomato, chorizo, buttered seafood broth and baked leek Vin: Weininger Pinot Noir Select, Wien, Österrike
Dessert
Vaniljglass med varma hjortron och mandelflarn
Vanilla ice cream with warm cloudberry and
almond tuile
Vin; Grand Tokaij Szamorodni, Tokaij, Ungern
Menypris : 915:-/pp Vinpaket : 720:- /pp
Meny 3
Förrätt/Starter
Rå Kammussla med ramslök, gravad citron, avokado och rapsfrön
Raw Scallop with ramson, cured lemon, avocado and rapeseed shoot
Varmrätt/Main Cours
Grillad hel Sjötunga på ben med sotade gröna bönor, sardellsmör och grillad citron Grilled whole sole on the bone with blackended green beans, anchovies butter and grilled lemon
Vin; Crozes-Hermitage Blanc Sens, Laurent Fayolle, Rhône, Frankrike
Dessert
Chokladkräm med havtornssorbet och hasselnötter
Chocolate cream with sea buckthorn sorbet and hazelnuts
Vin; Ben Rye ,Passito di Pantelleria, Donnafugata, Sicilien