Set menu
för stora sällskap

Menyförslag för sällskap över 8 personer, vänligen notera att Ni måste välja enat menyval.

Meny 1

Förrätt/Starter

Kantarellsoppa med terrine på Kammussla o
Chanterelle soup with Scallop terrine

Vin; Ménard-Gaborit, Muscadet Sévre et Maine Sür Lie, Loire, Frankrike  

Varmrätt/Main Course

Pocherad Röding med inlagda blåmusslor, musselskum, örtcrust, majrova,
svart stenbitsrom och pressad potatis 
Poached Char with pickled blue mussels, mussel foam, herb crust, turnip, black lumpfish roe and potato

Vin; Domaine du Pélican Chardonnay, Arbois, Jura, Frankrike

Dessert

                         Crème brulée
                        Créme Brulee 

        Vin; Grand Tokaij Szamorodni, Tokaij, Ungern

Menypris : 825:- /pp

Meny 2

Förrätt/Starter

Lättrökt Röding med forellrom, bakat ägg, krispig ostronskivling och svampbuljong
Lightly smoked Char with trout roe, baked egg, crispy oyster mushroom and mushroom broth

Vin; Riesling Quinterra, Kühling-Gillot,            Reinhessen, Tyskland

Varmrätt/Maincours

Pocherad Hälleflundra med Champagnesås och sauterad spenat
Poached Halibut with Champagne sauce and sauted spinach

Vin; Bouzeron Aligoté, Domaine de Villaine,      Bourgogne, Frankrike

Dessert

Rårörda Lingon med färskostkräm, saltkolasås och digestivekex
Raw stired fried Lingon berries with cream cheese cream and digestive biscuits

Vin;  Sauternes, Château Haut-Mayne, Graves, Bordeaux, Frankrike

Menypris : 885:-/pp

Meny 3

Förrätt/Starter

Halstrad Tonfisktartar med picklad gul chili, forellrom,
basilikaskum och svart tapioka chips
Fried Tuna tartar with pickle yellow chili, trout roe, basil foam and blach tapioca chips

Vin; Steiner Hund Riesling, Stagård, Kremstal, Österrike

Varmrätt/Main Cours

Grillad hel Sjötunga på ben med confiterade champinjoner, smörstekta kantareller, friterad ostronskivling, torkad persilja och svampmajonnäs
Grilled whole Sole on the bone with confit mushrooms, butter-fried chanterelles, deep-fried
oyster mushrooms, dried parsaley and mushroom mayonnaise
     

Vin; Crozes-Hermitage Les Pontaix, Laurent Fayolle, Rhône, Frankrike                                   

Dessert

 Mörk Chokladmousse med rombakat plommon, långpepparglass och tagetesört
Dark chocolate mousse with rhum baked plum served with long pepper ice cream and tagetes herb

Vin; 1998 Chardonnay Nr 2 Trockenbeerenauslese, Kracher, Burgenland, Neusiedlersee, Österike

Menypris 1335:-/pp

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group