Set menu
för stora sällskap

Menyförslag för sällskap över 8 personer, vänligen notera att Ni måste välja enat menyval.

Meny 1

Förrätt/Starter

    Löjrom från Kalix serverad med smetana,             rödlök och smörstekt toast                             

Bleak roe from Kalix served with smetana, red onion                        and butter fried toast   

       Vin; Riesling Quinterra, Kühling-Gillot,                                               Reinhessen, Tyskland 

Varmrätt/Main Course


    Pocherad Piggvarsfilé med sauterad spenat
                   och Champagnesås 
         Poached  fillet of Turbot with sauted spinach and
                            Champagne sauce

     Vin;  Sancerre Paul Prieur, Loire, Frankrike 

 

Dessert

         Fläderglaserade jordgubbar med                                     jordgubbssorbet och jorgubbscoulis
                   smaksatt med brynt smör 

   Elderberry glazed strawberries with strawberry sorbet and strawberry coulis flavoured with browned    butter

   Vin;  Kabir Moscato, Donnafugata, Pantelleria,                                         Italien                           

Menypris 1220:- /pp Vinpaket : 695:- /pp

Meny 2

Förrätt/Starter

 Tonfisk crudo med libbsticka, gravad citron, avocado och rapsfrön
Tuna fish crudo with lovage, cured lemon, avocado and rapeseed shoot

   Vin; Nerina Etna Bianco, Girolamo russo,Etna               Italien


Varmrätt/Maincours

  Grillad Gösrygg med bakad tomat, rostade oliver, kapris och en smörad tomatbuljong             Grilled back of Pike perch with baked tomatoes, roasted olives, capers and a buttered tomato sauce                 Vin: Weininger Pinot Noir Select,                                         Wien, Österrike

Dessert

                         Créme Brulée

       Vin;   Sauternes, Château Haut-Mayne,                               Sauternes, Bordaux, Frankrike



Menypris 910:-/pp Vinpaket : 720:- /pp

Meny 3

Förrätt/Starter

Vit Sparrissoppa med gös, stenbitsrom och buskkrasse 
White Asparagus soup with pike-perch, lumpfish roe and cress                               

 Vin; 2016 Kloster Eberbach Berg Schlossberg,Riesling Feinherb, Reingau, Tyskland

Varmrätt/Main Cours

     Grillad hel Sjötunga på ben med säsongens grönsaker och kryddsmör och grillad citron                 Grilled whole sole on the bone with seasonal                       vegetables, herb butter and grilled lemon                
       Vin; Crozes-Hermitage Les Pontiax, Laurent                             Fayolle, Rhône, Frankrike                         

Dessert

Chokladkräm med gräddglass, pain de mie och havssalt 
Chocolate cream with cream ice cream, pain de mie and sea salt

            Vin; Ben Rye ,Passito di Pantelleria,                                                  Donnafugata, Sicilien

Menypris 1195:-/pp Vinpaket : 775:- /pp

Restauranger som ingår i Melanders Group