Set menu
för stora sällskap / for large groups over 8 people

Menyförslag för sällskap över 8 personer, vänligen notera att Ni måste välja enat menyval.

Meny 1

Förrätt/Starter

 Löjrom från Kalix serverad med gräddfil, rödlök och smörstekt toast  

Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion  and butter fried toast   

       Vin; Riesling Quinterra, Kühling-Gillot,                                               Reinhessen, Tyskland

Varmrätt/Main Course

Pocherad Piggvarsfilé med sauterad
grönkål
och Champagnesås 
Poached  fillet of Turbot with sauted kale and
Champagne sauce

     Vin;  Sancerre Paul Prieur, Loire, Frankrike 

Dessert

Pumpa och pistage kräm med havtorn, rostade pumpakärnor och vaniljglass
Pumpkin and pistachio cream with sea buckthorn, roasted pumpkin seeds and vanilla ice cream                  

   Vin;  2021 Grand Tokaij Szamorodini, Edez Szamorodini, Tokaij, Ungern                          

Menypris 1250:- /pp Vinpaket : 695:- /pp

Meny 2

Förrätt/Starter

Tonfisk ”Hommage Le Bernadin” med anklever och rostat bröd 
Tuna fish Hommage le Bernadin with duckliver and toast 

   Vin;  2020 Riesling Kabinett, Schloss Saarstein,                           Mosel, Tyskland


Varmrätt/Maincours

Pocherad Marulk med gulbetor, smörad havskräftbuljong och dill                                    Grilled Monkfish with yellow beets,buttered langoustine broth and dill                                                      Vin: 2022  Sancerre Pinot Noir Vieilles Vignes,  Domaine André Neveu, Loire, Frankrike                                                                            

 

Dessert

                         Créme Brulée

 

       Vin;   Sauternes, Château Haut-Mayne,                                Sauternes, Bordaux, Frankrike

 



Menypris 975:-/pp Vinpaket : 695:- /pp

Meny 3

Förrätt/Starter

Hummersoppa med mousseline på kammussla,  bondbönor, dillolja och forellrom
Lobster soup with mousseline with scallop served with beans, dill oil and trout roe                      

Vin: 2020 Presqu´ile Bien Nacido Vineyards, Chardonnay, Santa Barbara, USA



Varmrätt/Main Cours

Grillad hel Sjötunga på ben med friterat kalettkål, saltad citron och vitlök och chilismör                 
Grilled whole  Sole on the bone with fried flower sprouts, garlic a&chilibutter and salted lemon

Vin; Crozes-Hermitage Les Pontiax, Laurent ,                            Fayolle, Rhône, Frankrike                         

Dessert

Chokladkräm med vaniljglass, pain de mie, olivolja och havssalt

Chocolate cream with vanilla ice cream, pain de mie , oliv oil and sea salt

Vin: 2012 Bual Singel Harvest, Cossart Gordon, Madeira 

          

Menypris 1345:-/pp Vinpaket : 775:- /pp

Restauranger som ingår i Melanders Group