Set menu
för stora sällskap /
for large groups over 8 people
Menyförslag för sällskap över 8 personer, vänligen notera att Ni måste välja enat menyval.
Meny 1
Förrätt/Starter
Löjrom från Kalix serverad med smetana, rödlök och smörstekt toast
Bleak roe from Kalix served with smetana, red onion and butter fried toast
Vin; Riesling Quinterra, Kühling-Gillot, Reinhessen, Tyskland
Varmrätt/Main Course
Pocherad Piggvarsfilé med sauterad
mangold och Champagnesås
Poached fillet of Turbot with sauted chard and
Champagne sauce
Vin; Sancerre Paul Prieur, Loire, Frankrike
Dessert
Blåbär med vaniljglass, citroncurd, timjan och maräng
Bluberries with vanilla ice cream, lemon curd, thyme and meringue
Vin; 2021 Grand Tokaij Szamorodini, Edez Szamorodini, Tokaij, Ungern
Menypris 1250:- /pp Vinpaket : 695:- /pp
Meny 2
Förrätt/Starter
Tonfisk ”Hommage Le Bernadin” med anklever och rostat bröd
Tuna fish Hommage le Bernadin with duckliver and toast
Vin; 2020 Riesling Kabinett, Schloss Saarstein, Mosel, Tyskland
Varmrätt/Maincours
Grillad Gösrygg med gulbetor, dill och smörad havskräftbuljong
Grilled Pike-perch with yellow beat roots, dill and buttered crayfish brooth
Vin: 2022 Sancerre Pinot Noir Vieilles Vignes, Domaine André Neveu, Loire, Frankrike
Dessert
Créme Brulée
Vin; Sauternes, Château Haut-Mayne, Sauternes, Bordaux, Frankrike
Menypris 905:-/pp Vinpaket : 695:- /pp
Meny 3
Förrätt/Starter
Hummersoppa med mousseline på kammussla, bonnbönor, dillolja och forellrom
Lobster soup with mousseline with scallop served with beans, dill oil and trout roe
Varmrätt/Main Cours
Grillad hel Sjötunga på ben med vaxbönor, bakade tomater, kryddsmör och gravad citron
Grilled whole Sole on the bone withwax beans, baked tomatoes, herb butter and cured lemon
Vin; Crozes-Hermitage Les Pontiax, Laurent , Fayolle, Rhône, Frankrike
Dessert
Chokladkräm med vaniljglass, pain de mie och havssalt
Chocolate cream with vanilla ice cream, pain de mie and sea salt
Vin: 2012 Bual Singel Harvest, Cossart Gordon, Madeira