Set menu
för stora sällskap / for large groups over 8 people

Menyförslag för sällskap över 8 personer, vänligen notera att Ni måste välja enat menyval.

Meny 1

Förrätt/Starter

 Löjrom från Kalix serverad med smetana, rödlök och smörstekt toast                             

Bleak roe from Kalix served with smetana, red onion  and butter fried toast   

       Vin; Riesling Quinterra, Kühling-Gillot,                                               Reinhessen, Tyskland

Varmrätt/Main Course

Pocherad Piggvarsfilé med sauterad mangold
och Champagnesås 
Poached  fillet of Turbot with sauted chard and
Champagne sauce

     Vin;  Sancerre Paul Prieur, Loire, Frankrike 

Dessert

Fläderglaserade jordgubbar med        jordgubbssorbet och jorgubbscoulis
smaksatt med brynt smör 

Elderberry glazed strawberries with strawberry sorbet and strawberry coulis flavoured with browned butter

   Vin;  Kabir Moscato, Donnafugata, Pantelleria,                                         Italien                           

Menypris 1220:- /pp Vinpaket : 695:- /pp

Meny 2

Förrätt/Starter

Tonfisk crudo med libbsticka, gravad citron, avocado och rapsfrön
Tuna fish crudo with lovage, cured lemon, avocado and rapeseed shoot

   Vin; Nerina Etna Bianco, Girolamo russo,Etna               Italien


Varmrätt/Maincours

Pocherad Rödingfilé med sojabönor, gurka, pepparrot och forellrom 
Poached fillet of Char with soybeans, cucumber, horseradish and trout roe     

               Vin: 2016 Kloster Eberbach Berg                         Schlossberg,Riesling Feinherb, Reingau,                                          Tyskland

Dessert

                         Créme Brulée

       Vin;   Sauternes, Château Haut-Mayne,                               Sauternes, Bordaux, Frankrike



Menypris 910:-/pp Vinpaket : 720:- /pp

Meny 3

Förrätt/Starter

Hummerconsommé med gravad Gös, spritärtor och krasse
Lobster Consommé with cured Pike-perch, fresh peas and cress                       

            Vin; Vin: 2021 Viré Clessé Blanc, Domaine Émilian Gillet, Maconnais, Frankrike


Varmrätt/Main Cours

Grillad hel Sjötunga på ben med säsongens grönsaker och kryddsmör och grillad citron Grilled whole sole on the bone with seasonal vegetables, herb butter and grilled lemon 

Vin; Crozes-Hermitage Les Pontiax, Laurent                             Fayolle, Rhône, Frankrike                         

Dessert

Chokladkräm med gräddglass,pain de mie och havssalt

Chocolate cream with cream ice cream, pain de mie and sea salt

            Vin; Ben Rye ,Passito di Pantelleria,                                                  Donnafugata, Sicilien

Menypris 1195:-/pp Vinpaket : 775:- /pp

Restauranger som ingår i Melanders Group