Set menu
för stora sällskap /
for large groups over 8 people
Menyförslag för sällskap över 8 personer, vänligen notera att Ni måste välja enat menyval.
Meny 1
Förrätt/Starter
Löjrom från Kalix serverad med gräddfil, rödlök och smörstekt toast
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and butter fried toast
Vin; Riesling Quinterra, Kühling-Gillot, Reinhessen, Tyskland
Varmrätt/Main Course
Pocherad Piggvarsfilé med sauterad
grönkål och Champagnesås
Poached fillet of Turbot with sauted kale and
Champagne sauce
Vin; Sancerre Paul Prieur, Loire, Frankrike
Dessert
Pumpa och pistage kräm med havtorn, rostade pumpakärnor och vaniljglass
Pumpkin and pistachio cream with sea buckthorn, roasted pumpkin seeds and vanilla ice cream
Vin; 2021 Grand Tokaij Szamorodini, Edez Szamorodini, Tokaij, Ungern
Menypris 1250:- /pp Vinpaket : 695:- /pp
Meny 2
Förrätt/Starter
Tonfisk ”Hommage Le Bernadin” med anklever och rostat bröd
Tuna fish Hommage le Bernadin with duckliver and toast
Vin; 2020 Riesling Kabinett, Schloss Saarstein, Mosel, Tyskland
Varmrätt/Maincours
Pocherad Marulk med gulbetor, smörad havskräftbuljong och dill Grilled Monkfish with yellow beets,buttered langoustine broth and dill Vin: 2022 Sancerre Pinot Noir Vieilles Vignes, Domaine André Neveu, Loire, Frankrike
Dessert
Créme Brulée
Vin; Sauternes, Château Haut-Mayne, Sauternes, Bordaux, Frankrike
Menypris 975:-/pp Vinpaket : 695:- /pp
Meny 3
Förrätt/Starter
Hummersoppa med mousseline på kammussla, bondbönor, dillolja och forellrom
Lobster soup with mousseline with scallop served with beans, dill oil and trout roe
Varmrätt/Main Cours
Grillad hel Sjötunga på ben med friterat kalettkål, saltad citron och vitlök och chilismör
Grilled whole Sole on the bone with fried flower sprouts, garlic a&chilibutter and salted lemon
Vin; Crozes-Hermitage Les Pontiax, Laurent , Fayolle, Rhône, Frankrike
Dessert
Chokladkräm med vaniljglass, pain de mie, olivolja och havssalt
Chocolate cream with vanilla ice cream, pain de mie , oliv oil and sea salt
Vin: 2012 Bual Singel Harvest, Cossart Gordon, Madeira