Set menu
för stora sällskap / for large groups over 8 people

Menyförslag för sällskap över 8 personer, vänligen notera att Ni måste välja enat menyval.

Meny 1

Förrätt/Starter

 Löjrom från Kalix serverad med smetana, rödlök och smörstekt toast  

Bleak roe from Kalix served with smetana, red onion  and butter fried toast   

       Vin; Riesling Quinterra, Kühling-Gillot,                                               Reinhessen, Tyskland

Varmrätt/Main Course

Pocherad Piggvarsfilé med sauterad
mangold 
och Champagnesås 
Poached  fillet of Turbot with sauted chard and
Champagne sauce

     Vin;  Sancerre Paul Prieur, Loire, Frankrike 

Dessert

Blåbär med vaniljglass, citroncurd, timjan och maräng
Bluberries with vanilla ice cream, lemon curd, thyme and meringue

   Vin;  2021 Grand Tokaij Szamorodini, Edez Szamorodini, Tokaij, Ungern                          

Menypris 1250:- /pp Vinpaket : 695:- /pp

Meny 2

Förrätt/Starter

Tonfisk ”Hommage Le Bernadin” med anklever och rostat bröd 
Tuna fish Hommage le Bernadin with duckliver and toast 

   Vin;  2020 Riesling Kabinett, Schloss Saarstein,                           Mosel, Tyskland


Varmrätt/Maincours

Grillad Gösrygg med gulbetor, dill och smörad havskräftbuljong    
Grilled Pike-perch with yellow beat roots, dill  and buttered crayfish brooth

  Vin: 2022  Sancerre Pinot Noir Vieilles Vignes,  Domaine André Neveu, Loire, Frankrike                                                                            

 

Dessert

                         Créme Brulée

 

       Vin;   Sauternes, Château Haut-Mayne,                                Sauternes, Bordaux, Frankrike

 



Menypris 905:-/pp Vinpaket : 695:- /pp

Meny 3

Förrätt/Starter

Hummersoppa med mousseline på kammussla,  bonnbönor, dillolja och forellrom
Lobster soup with mousseline with scallop served with beans, dill oil and trout roe                      

Vin: 2020 Presqu´ile Bien Nacido Vineyards, Chardonnay, Santa Barbara, USA



Varmrätt/Main Cours

Grillad hel Sjötunga på ben med vaxbönor, bakade tomater, kryddsmör och gravad citron                 
Grilled whole  Sole on the bone withwax beans, baked tomatoes, herb butter and cured lemon

Vin; Crozes-Hermitage Les Pontiax, Laurent ,                            Fayolle, Rhône, Frankrike                         

Dessert

Chokladkräm med vaniljglass, pain de mie och havssalt

Chocolate cream with vanilla ice cream, pain de mie and sea salt

Vin: 2012 Bual Singel Harvest, Cossart Gordon, Madeira 

          

Menypris 1345:-/pp Vinpaket : 775:- /pp

Restauranger som ingår i Melanders Group