Á la carte

Förrätter/Starters

Krämig Hummersoppa serverad med Rödingtartar,
syrad äppelcrudité och parmesancrisp
Creamy Lobster soup served with Char tartare,  pickled apple crudité
and parmesan cheese crisp 
185:-
Svenska flatostron från Havstenssund med citron och
schalottenlöksvinägrette 
Swedish Oysters with lemon and shalott vinaigrette 72:- / st/each 

Kalix Löjrom serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast                      
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and butter fried toast
550:- /30 g    |
1050:-/60 g 

Störrom – Serverad med smörstekt toast
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast
Oscietra, Siberian Sturgeon odlad i Spanien 1195:- / 50 g   

   

 

 

 

Smörstekt Kammussla med lättrökt forellrom, gulbetscréme, puffat ris med alger och dillpicklad kålrabbi
Butter-fried Scallops with lightly smoked trout roe, yellow root créme, puffed rice with algiers and dill pickled turnip cabbage 205:-                                                                                                         
Carpaccio på Hälleflundra med syltade trattkantareller, créme på Gammelknas, löjrom från Bottenviken och kavringskrutonger
Halibut carpaccio with pickled chanterelles , cheese créme, bleak roe from Bottenviken and breadings croutons 225:-                                                                                                                                          
Brynt smörglaserad Matjessill med rostade hasselnötter, örtpicklad gurka, gräddfil och créme på äggula
Brown butter glazed Herring with roasted hazelnuts, herb pickled cucumber, sour cream and crème on baked egg yolk  185:-                                                                                                                                                              

Carpaccio på saltbakad gulbeta med syltade trattkantareller, créme
på Gammelknas
och kavringskrutonger
                          
Yellow beetroot carpaccio with pickled chanterelles, cheese créme and
breading cruotons 185:-                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Sjötunga/Sole

Wedholms fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i champagnesås
Fricassee of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce 825:-

Sjötunga Meunière
Sole Meunière 795:-

Grillad hel Sjötunga med friterad kronärtskocka, kronärtskocksmajonnäs, oliver, kapris, brynt smör, bakade tomater och dillslungad potatis 
Grilled Sole on the bone with fried artichoke, artichoke mayonnaise, olives, capers,brown butter baked tomato and dill trown potatoes 795:-

Pocherad hel sjötunga serverad med forellrom och Champagnesås
Poached on the bone served with trout roe and Champagne sauce 795:-

Piggvar/Turbot

Kokt piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad färskpotatis
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dil 725:-

Grillad Piggvarsfilé med bakade rotfrukter, smör på trattkantareller, anklever och hasselnötter, råhyvlat äpple och Gammelknas-gratinerad potatispuré
Grilled fillet of Turbot with baked root-vegetables , butter with chanterelles, duckliver and hazelnuts, raw sliced apple and cheese gratinated potato puré 725:-

Parmesangratinerad piggvarsfilé med kammusslor och champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce 725:- 

Röding / Char

Ugnsbakad Rödingfilé med blomkålspuré, smör -och örtslungad Romanesco, friterad jordärtskocka och färsk tryffel
Owen baked Char with truffle-scented cauliflower puré, butter and herb-tossed Romanesco, fried Jerusalem artichoke and fresh truffles 375:-

Pocherad Röding med gräddkokta trattkantareller med färska örter och kokt potatis
Poached  Char with creamy  chantarelles, fresh herbs and boild potatoes 350:-

  

Kammusslor/Scallops

Grillade kammusslor med forellrom och dragonsmörsås
Grilled King Scallops with trout roe and tarragon butter sauce 435:-

Marulk/Monkfish

Pocherad Marulk med Sandefjordsås, forellrom, ångad broccoli och kokt potatis
Poached Monkfish with  Sandefjord sauce,  trout roe, steamed broccoli and boild potatoes 445:-

Grillad Marulk ” Bourguignon” med bakad lök, rökt sidfläsk, champinjoner, rödvinssås och potatisuré 
Grilled Monfish ”Bourguignon” wth baked onion, smoked pork, mushrooms, red wine sauce and mashed potatoes 445:-

 

Wedholms Kött

Boeuf Bourguignon med lök, champinjoner, sidfläsk och
potatispuré

Beef Bourguignon with onion, mushrooms, pork and
mashed potatoes 325
:-

 

Wedholms Vegetariska

Pasta med gräddkokta Trattkantareller, bakade tomater och parmesan
Pasta with butter-fried Chanterelles, baked tomatoes and parmesan275:-

Desserter / Desserts

 

Calvadosflamberat karamellkokt äpple med friterad rosmarin, Gravsteiner sorbet och hasselnötsflarn
Calvados flambeed ´caramell boild Apple served with fried rosmary, apple sorbet and hazelnut flake 165:-

Hjortronparfait med karamellkrokant, mandelflarn och mynta/citron sirap
Cloudberry parfait with crunchy caramell, almond tuile, deep fried danish white mold cheese and a mint and lemon syrup 175:-                                                                          
Mörk chokladbakelse med mandelkaka toppad med lemoncurd och krossade pistagenötter
Dark chocolate pastry with almond cake topped wot lemon curd and crushed pistachios 165:-                   

En kula glass eller sorbet med litet mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet served with almond tuile   
55:-/st

Två kulor vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn
Two scoops of vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile 135:-

Chokladpralin                                                                                                         
Chocolate praline from a selection of truffles  25:-/st.

Crème Brûlée
Crème Brûlée  125:-

En bit ost från Arla Unika, fråga din servitris om separat ostmeny
One piece of cheese from our cheese board, ask for separate menu for information  75:-/ bit

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group