Á la carte

Förrätter/Starters

Vit Sparrissoppa med gös, stenbitsrom och buskkrasse 205:-
White Asparagus soup with pike perch, lumpfish roe and cress 

Färsk vit svensk sparris med smörsabayonne och forellrom 295:-
Fresh white asparagus from Sweden with butter sabayonne and trout roe     

Färska flatostron från Havstenssund 75:- st
Fresh Oysters from Havstenssund
(Ostron är en levande organism som i vissa fall kan orsaka virusinfektion)

Kalix Löjrom serverad med smetana, rödlök och smötstekt toast 
 350:-/ 30g   575:-/ 50g
 
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and  buttered toast

Störrom – Serverad med smörtstekt toast  1295:-/ 50g
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast 
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien

   

 

Rå Kammussla med ramslök, gravad citron, avokado och rapsfrön 240:-
Raw Scallop with ramson, cured lemon, avocado and rapeseed shoot

Wedholms gratinerade Hummer 395:-
Wedholms gratinated Lobster                            

Silltallrik med ramslökssill, inlagd sill, senapssill och  kryddsill med brynt smör och kokt potatis 205:-
Herring plate with ramson herring, pickled herring, mustard herring and spiced herring with browned butter and boiled potatoes

                                                                                                             

 


                                                                                                   
                                                                                                                                                                                                                                                           

Sjötunga /Sole

Wedholms fricassé på Sjötunga, Piggvar, Hummer och Kammusslor i Champagnesås 995:-
Fricassé of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce

Sjötunga Meunière 825:-
Sole Meunière

Pocherad hel Sjötunga serverad med forellrom och Champagnesås 895:-
Poached Sole on the bone served with trout roe and Champagne sauce

Grillad hel Sjötunga på ben med grön sparris , kryddsmör och grillad citron 845:-
                   
Grilled whole Sole on the bone with green asparagus, herb butter and grilled lemon

Piggvar/Turbot

Kokt Piggvar på ben med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis 755:-
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dill 

Grillad Piggvar på ben med brynt smörsabayonne. parmesan och broccolini 755:-
Grilled  Turbot on the bone with browned butter sabayonne, parmesan cheese  and broccolini

Parmesangratinerad piggvarsfilé med kammusslor och champagnesås 825:-
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce 

 

Röding/Char

Pocherad Rödingfilé med sojabönor, gurka, pepparrot och forellrom 495:-
Poached fillet of Char with soybeans, cucumber, horseradish and trout roe  

Gös / Pike-Perch

Grillad Gös med bakad tomat, kapris, rostade oliver och en smörad tomatbuljong 525:-                                     
Grilled Pike-perch with baked tomato, capers, roasted olives and buttered tomato sauce 

Kammussla / Scallop

                                                                                                                         Grillade Kammusslor med forellrom och dragonsmörsås 525:-
                                                                                                                              Grilled Scallops with trout roe and tarragon butter sauce 

Wedholms Kött/ Meat

Grillad Svensk Entrecôte med grön sparris och kryddsmör 465:-
Grilled Swedish Entrecôte with green asparagus and herb butter

 


 

Wedholms Vegetariska

Grillad Broccolini med brynt smörsabayonne, parmesan, vit sparris och hasselnötter 295:-

Grilled Broccolini with browned butter sabayonne, parmesan, white asparagus  and hazelnuts

Desserter / Desserts

 Xanté flamberat Päron smaksatt med ingefära serveras med mandel, lagerbladsglass och Crème Anglaise 195:-
Xanté flambeed Pear flavoured with ginger served with bay leaf ice cream, almond and Crème Anglaise
Inkokta Rabarber med pannacotta på älgört, rabarbersorbet och krossade drömmar 145:-
Cooked Rhubarbs with meadowsweet panna cotta, rhubarb sorbet and crushed cookies            
Chokladkräm med gräddglass, pain de mie och havssalt 155:-
Chocolate cream with blood orange and hazelnuts

Vaniljglass med varma hjortron och mandelflarn 165:-
Vanilla ice cream with warm cloudberry and almond tuile  

                                                    

 



                      

Crème brûlée 110:-
Crème brûlée       

En kula glass eller sorbet 55:-/ st
One scoop of ice cream or sorbet 

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 155:-
Vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile

Wedholms hemlagade chokladtryffel  35;-/st
Wedholms home made chocolate truffle
 

Chokladpralin 25:-/ st
Chocolate praline 

En bit ost. Fråga din servitris om våra ostar. 75:-/ st
One piece of cheese from our cheese board, ask for separate menu for information

Restauranger som ingår i Melanders Group