Á la carte

Förrätter/Starters


Hummersoppa med mousseline på Piggvar och kammussla, bondbönor, dillolja 
och  Oscietra kaviar 345:-
Lobster soup with mousseline on Turbot and scallop, Oscietra caviar, dill oil and broad beans

Wedholms ”smörgåstårta” med färskost, rökt lax, räkor och löjrom 315:-
Wedholms ”sandwich cake” with cream cheese, smoked salmon, shrimps and bleak roe 
Löjrom från Kalix serverad med smörad potatispuré, krispig potatis alumette och citroncréme                
Bleak roe from Kalix served with buttered potato puré, pommes alumette and lemon créme        
375:-/ 30g   750:-/ 60g  
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and  buttered toast

Störrom – Serveras med smörstekt toast  1395:-/ 50g
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast 
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien

Dagens Ostron med citron och schalottenlöksvinaigrette 55:-/st 
 Oysters with lemon and shalott vinaigrette st/ Each 

   

 


Rå Kammussla med Kalixlöjrom, jalapeño, plommonvinaigrette, puffat ris, och avokado 295:-   
Raw Scallop with Kalix bleak roe, jalapeño, plum vinaigrette crispy rice, and avocado                            

Tonfisk ” Hommage Le Bernadin”, anklever, rostat bröd och gräslök 265:-
Tuna fish homage” le Bernardin , foie gras toasted bread and chives                           

Silltallrik med brynt smör och kokt potatis 245:-
Herring plate with browned butter and boiled potatoes

Svampbuljong med bakat ägg och färsk tryffel 225:
Mushroom broth with baked egg and fresh truffles                                                                                                                                      

 


                                                                                                   
                                                                                                                                                                                                                                                           

Sjötunga / Sole

Wedholms fricassé på Piggvar, Sjötunga, Hummer och Kammussla i Champagnesås 1095:-
Fricassé of Turbot, Sole, Lobster and Scallops in Champagne sauce

Sjötunga Meunière 845:-
Sole Meunière

Pocherad hel Sjötunga serverad med forellrom och Champagnesås 895:-
Poached  Sole on the bone served with trout roe and Champagne sauce

Grillad hel Sjötunga på ben serverad med bakade Datterinitomater, haricots verts, vitlök & chilismör 865:-
Grilled whole sole on the bone served with baked Datterini tomatoes, haricots verts, garlic & chili butter                   

Piggvar/Turbot

Kokt Piggvar på ben med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis 795:-
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dill 

Grillad Piggvar på  ben med brynt smörsabayon och rapsskott 855:-
Grilled turbot on the bone with browned butter sabayon and rapeseeds 

Parmesangratinerad piggvarsfilé med kammusslor, Champagnesås och grönkål  855:-
Parmesan gratinated  Turbot with scallops , Champagne sauce and kale  

Skrei Torsk / Skrei Cod

Skrei Torskrygg ”Rossini” med halstrad anklever, tryffel och madeirasky 625:-  
Skrei Cod Meunière ”Rossini” with fried foie gras, truffle and madeira sauce                     
Pocherad Skrei Torskrygg med Champagnesås och forellrom  550:-            
Poached  Skrei Cod with Champagne sauce and trout roe        

Kammussla / Scallop

Grillade Kammusslor med forellrom och dragonsmörsås 525:-
 Grilled Scallops with trout roe and tarragon butter sauce 

Wedholms Kött/ Meat

300 gr Svensk Entrecôte serveras med bakade Datterinitomater, haricots verts och vitlök & chilismör 595:-

300 gr Swedish Entrecôte served with baked Datterini tomatoes, haricots verts och garlic & chili butter
                                                   

 


 

Wedholms Vegetariska

Ravioli fylld med ricotta och citron med Datterinitomater, ramslök och parmesan 295:-
Ravioli filled with ricotta and lemon with Datterinitomatoes, ramson and parmesan         

Desserter / Desserts

Flamberat Ingefärspäron med mandelkaka och kardemummagräddfil 195:-
Flambéed ginger pear with almond cake and cardamom cream
     

Bakad Choklad med kaffeglass, saltkola och rostad mandel 155:-
Baked Chocolate with coffee ice cream, salted caramel and roasted almonds                                            
Citroncurd med blodapelsinsorbet och långpepparmaräng 145:-
Lemon curd with blood orange sorbet and meringue flavoured with long pepper corn

Créme Brulée  120:-

 

 

 

 

 

                                                    

 



                       

En kula glass eller sorbet 55:-/ st
One scoop of ice cream or sorbet 

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 155:-
Vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile

Wedholms hemlagade chokladtryffel  35;-/st
Wedholms home made chocolate truffle
 

Chokladpralin 30:-/ st
Chocolate praline 

En bit ost. Fråga din servitris om våra ostar. 85:-/ st
One piece of cheese from our cheese board, ask for separate menu for information

Restauranger som ingår i Melanders Group