Á la carte
Förrätter/Starters
Soppa på Signalkräftor med mousseline på Kammussla, spritärtor och dillolja
med Oscietra kaviar 345:-
Crayfish soup with mousseline on scallops,Oscietra caviar, Fresh peas and dill oil
Kantarelltoast med Kalixlöjrom 275:-
Chanterelle toast with Bleak roe and dill
Kalix Löjrom serverad med smetana, rödlök och smötstekt toast
350:-/ 30g 575:-/ 50g
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
Störrom – Serverad med smörtstekt toast 1295:-/ 50g
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
Gigasostron från Orust med citron och schalottenlöksvinägrett
Swedish Gigas Oysters with lemon and shalott vinaigrette st/ Each 55:-
Tonfisk ” Hommage Le Bernadin”, anklever, rostat bröd och gräslök 265:-
Tuna fish ”homage” le Bernardin , foie gras toasted bread and chives
Wedholms parmesangratinerade Hummer 395:-
Wedholms parmesan gratinated Lobster
Silltallrik med brynt smör och kokt potatis 205:-
Herring plate with browned butter and boiled potatoes
Sjötunga / Sole
Wedholms fricassé på Piggvar, Sjötunga, Hummer och Kammusslor i Champagnesås 1095:-
Fricassé of Turbot, Sole, Lobster and Scallops in Champagne sauce
Sjötunga Meunière 845:-
Lemon Meunière
Pocherad hel Sjötunga serverad med forellrom och Champagnesås 895:-
Poached Sole on the bone served with trout roe and Champagne sauce
Grillad hel Sjötunga på ben med vaxbönor, bakade tomater, kryddsmör och gravad citron 865:-
Grilled whole Sole on the bone with beans, baked tomatoes, herb butter and cured lemon
Piggvar/Turbot
Kokt Piggvar på ben med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis 795:-
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dill
Grillad Piggvar på ben med tryffelsabayonne, rapsskott och hösttryffel
Grilled turbot on the bone with Truffle sabayon, rapeseed shoots and autumn truffle 855:-
Parmesangratinerad piggvarsfilé med kammusslor, Champagnesås och mangold 855:-
Gratinated Turbot with parmesan cheese, scallops , Champagne sauce and chard
GÖS / Pike-perch
Grillad Gösrygg med kantareller, smörad havskräftbuljong, spritärtor och dill 495:-
Grilled Pike-Perch with chanterelles, buttered langoustine broth, fresh peas and dill
Kammussla / Scallop
Grillade Kammusslor med forellrom och dragonsmörsås 525:-
Grilled Scallops with trout roe and tarragon butter sauce
Wedholms Kött/ Meat
Grillad Svensk Entrecôte med broccolini och kryddsmör 465:-
Grilled Swedish Entrecôte with broccolini and herb butter
Wedholms Vegetariska
Gotlandslinser med tomater, kantareller, mangold och parmesan 295:-
Lentils from Gotland with tomatoes, chanterelles, chard and parmesan
Desserter / Desserts
Blåbär med vaniljglass, citroncurd, timjan och maräng
Blueberries with vanilla ice cream, lemon curd, thyme and meringue 155:-
Mandelkaka med hallonsorbet, färska hallon, vispgrädde och krossade drömmar145:-
Almond Cake with raspeberry sorbet, fresh raspberries, cream and crushed cookies
Chokladkräm med gräddglass, pain de mie och havssalt 155:-
Chocolate cream with dairy ice cream, pain de mie and sea salt
Créme Brulée 145:-
|
En kula glass eller sorbet 55:-/ st
One scoop of ice cream or sorbet
Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 155:-
Vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile
Wedholms hemlagade chokladtryffel 35;-/st
Wedholms home made chocolate truffle
Chokladpralin 30:-/ st
Chocolate praline
En bit ost. Fråga din servitris om våra ostar. 75:-/ st
One piece of cheese from our cheese board, ask for separate menu for information