Á la carte

Förrätter/Starters

Kantarellsoppa med terrine på Kammussla
Chanterelle soup with Scallop terrine 205:-              

Halstrad Tonfisktartar med picklad gul chili, forellrom, basilikaskum och svart tapiokachips
Seard Tuna tartar with pickled yellow chili, trout roe, basil foam and black tapioca chips 295:-

Färska flatostron från Havstenssund 
Fresh Oysters from Havstenssund  St/ Each  75:-
(Ostron är en levande organism som i vissa fall kan orsaka virusinfektion)

Kalix Löjrom serverad med smetana, rödlök och råraka                      
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and butter fried toast
350:- /30 g    | 5
75:-/60 g 

Störrom – Serverad med blini
Sturgeon Caviar – Served with blini 
Oscietra, Siberian Sturgeon odlad i Spanien 1195:- / 50 g   

   

 


Grillad havskräfta med kålrabbi, sockertång och grillad grädde
Grilled Langustine with turnip cabbage, sugar seaweed and grilled cream 355:-                         

Lättrökt Röding med forellrom, bakat vaktelägg, krispig ostronskivling och svampbuljong
Lightly smoked Char with trout roe, baked quail egg, crispy oyster mushroom and mushroom broth  235:-

Kryddsill med ramslöksmajonnäs, rödlök, krispig potatis och picklad blomkål

Herring with ramson mayonnaise, red onion, crispy potatoe and pickled cauliflower 185:-   

Smörstekta Kantareller med potatischips, bakad äggula, bondbönor, kräm på timjan och portvin  
Butter-fried Chantarelles with potato chips, baked egg yolk, broad beans and a cream of thyme and port wine 195:-                                                                                                                          

 

 


                                                                                                   
                                                                                                                                                                                                                                                           

Sjötunga /Sole

Wedholms fricassé på Sjötunga, Piggvar, Hummer och Kammusslor i Champagnesås
Fricassé of Lemon Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce 995:-

Sjötunga Meunière
Sole Meunière 825:-

Pocherad hel Sjötunga serverad med forellrom och Champagnesås
Sole on the bone served with trout roe and Champagne sauce 825:-

Grillad hel Sjötunga på ben med confiterade champinjoner, smörstekta kantareller, friterad ostronskivling och svamp-majonnäs
                     
Grilled whole Sole on the bone with confit mushrooms, butter-fried chanterelles, deep-fried oyster mushrooms and mushroom mayonnaise 845:-

Piggvar/Turbot

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad färskpotatis
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dil 755:-

Grillad Piggvarsfilé med sobrasadarouille, pinjenötter, jalapeno, tomat och rostad potatis
Grilled fillet of Turbot with sobrasada rouille, pine nuts, jallapeno, tomato and roasted potato 755:

Parmesangratinerad piggvarsfilé med kammusslor och champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce 755:- 

Röding/Char

Pocherad Röding med inlagda blåmusslor, musselskum, örtcrust, majrova, svart stenbitsrom och pressad potatis  
Poached Char with pickled  mussels, mussel foam, herb crust, turnip and black lump fish roe and  mashed potato 495:-                                                                                   
Grillad Röding med krondillsslungat äpple, grillad gurka, rökt forellrom, dill och körvelsås och potatispuré
Grilled Char with dill-tossed apple, grilled cucumber, smoked trout roe, dill and chervil sauce and potato puree 495:–                                                                                                                                                                                                                                                                  

Torsk/Cod

Pocherad Torskrygg med bakad havskräfta, örtkrutonger och hummerbuljong
Poached back of Cod with baked langustine, herb croutons and lobster brot 495:-
                                                   

Wedholms Kött

Brässerat Lammlägg med majrova, lök och potatispuré toppat med örtcrust
Braised leg of Lamb with turnip and onion, potato puree topped with herb crust 465:-      


 

Wedholms Vegetariska

Svampkroppkakor med friterad ostronskivling, brynt smör, persilja och rårörda lingon
Swedish potato Dumplings with mushrooms, deep fried oyster mushrooms, browned butter, parsaley and raw stired lingon berries  295:- 

Desserter / Desserts


Calvadosflamberat Äpple med kardemumma-mandel, rostad havre och myskmadraglass
Calvados Flambeéd Apple with cardamom almonds, roasted oats and woodruff ice cream 195:-

Rårörda Lingon med färskostkräm, saltkolasås och digestivekex
Raw stired Lingon berries with cream cheese, salty caramel sauce  and digestive biscuits  175:-

Mörk Chokladmousse med rombakade plommon, långpepparglass och tagetesört
Dark chocolate mousse with rhum baked plums, long pepper ice cream and tagetes herb  175:-

Hallonsorbet med hallongelé, honungscrisp och grillad fänkål 
Raspberry sorbet with raspberry jelly, honey crisp and grilled fennel  160:-

 

                      


Crème brûlée
Crème brûlée 125:-  Mini  85:-       

En kula glass eller sorbet med litet mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet served with almond tuile 55:-/st

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn
Vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile 155:- 
      
                 

Chokladpralin
Chocolate praline 25:-/st

En bit ost. Fråga din servitris om våra ostar. 
One piece of cheese from our cheese board, ask for separate menu for information 75:-/st

Restauranger som ingår i Melanders Group