Á la carte

Förrätter/Starters


Hummersoppa med mousseline på Kammussla, bondbönor, dillolja 
och  Oscietra kaviar  
Crayfish soup with mousseline on scallops, Oscietra caviar, dill oil and broad beans 345:- 

Wedholms ”smörgåstårta” med krabba, räkor och löjrom
Wedholms ”sandwich cake” with crab, shrimps and bleak roe 315:-

Kalix Löjrom serverad med gräddfil, rödlök och smötstekt toast 
350:-/ 30g   575:-/ 50g  
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and  buttered toast

Störrom – Serverad med smörtstekt toast  1295:-/ 50g
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast 
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien

Dagens Ostron med citron och schalottenlöksvinägrett
 Oysters with lemon and shalott vinaigrette st/ Each 55:-

   

 


Tonfisk ” Hommage Le Bernadin”, anklever, rostat bröd och gräslök 265:-
Tuna fish homage” le Bernardin , foie gras toasted bread and chives

Wedholms parmesangratinerade Hummer 395:-
Wedholms parmesan gratinated Lobster                            

Silltallrik med brynt smör och kokt potatis 205:-
Herring plate with browned butter and boiled potatoes

Svampbuljong med bakat ägg och färsk tryffel                                   
Mushroom broth with baked egg and fresh truffles 225:-                                                                                                                                         

 


                                                                                                   
                                                                                                                                                                                                                                                           

Sjötunga / Sole

Wedholms fricassé på Piggvar, Sjötunga, Hummer och Kammusslor i Champagnesås 1095:-
Fricassé of Turbot, Sole, Lobster and Scallops in Champagne sauce

Sjötunga Meunière 845:-
Lemon Meunière

Pocherad hel Sjötunga serverad med forellrom och Champagnesås 895:-
Poached  Sole on the bone served with trout roe and Champagne sauce

Grillad hel Sjötunga på ben med friterad kalettkål, vitlök & chilismör och saltad citron 865:-
                   
Grilled whole Sole on the bone with fried flower sprouts, garlig & chili butter and salted lemon

Piggvar/Turbot

Kokt Piggvar på ben med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis 795:-
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dill 

Grillad Piggvar på  ben med tryffelsabayonne, brysselkål och hösttryffel
Grilled turbot on the bone with Truffle sabayon, Brussel sprout and autumn truffle 855:-

Parmesangratinerad piggvarsfilé med kammusslor, Champagnesås och grönkål  855:-
Gratinated  Turbot with parmesan cheese, scallops , Champagne sauce and kale  

Marulk/ Monkfish

Grillad Marulk ”Rossini” med halstrad anklever, tryffel och madeirasky 695:- 
Grilled Monkfish ”Rossini” with fried duckliver, truffle and madeira gravy 

Pocherad Marulk med gulbetor, smörad havskräftbuljong och dill 595:-
Grilled Monkfish with yellow beets,buttered langoustine broth and dill

 

Kammussla / Scallop

Grillade Kammusslor med forellrom och dragonsmörsås 525:-
 Grilled Scallops with trout roe and tarragon butter sauce 

Wedholms Kött/ Meat

Confiterad Anka med Gotlandslinser, tomat, gulbeta, parmesan och tryffel 465:-
Duck confit with Gotland lentils, tomato, yellow beets , parmesan and truffle  


 

Wedholms Vegetariska

Gotlandslinser med tomater, gulbetor,  grönkål och parmesan 295:-

Lentils from Gotland with tomatoes, yellow roots, kale and parmesan

Desserter / Desserts

Flamberat lingoninkokt päron med mjuk pepparkaka med lättvispad grädde
Flambéed lingonberry poached pear with soft ginger bread and  whipped cream 195:-     

Pumpa och pistage kräm med havtorn, rostade pumpakärnor och vaniljglass
Pumpkin and pistachio cream with sea buckthorn, roasted pumpkin seeds and vanilla ice cream165:-                                                                                       

Chokladkräm med apelsinsorbet, pain de mie, olivolja och havssalt 155:-
Chocolate cream with dairy ice cream, pain de mie, olive oil and sea salt

Créme Brulée  120:-

 

 

 

 

 

                                                    

 



                       

En kula glass eller sorbet 55:-/ st
One scoop of ice cream or sorbet 

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 155:-
Vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile

Wedholms hemlagade chokladtryffel  35;-/st
Wedholms home made chocolate truffle
 

Chokladpralin 30:-/ st
Chocolate praline 

En bit ost. Fråga din servitris om våra ostar. 85:-/ st
One piece of cheese from our cheese board, ask for separate menu for information

Restauranger som ingår i Melanders Group