Á la carte

Förrätter/Starters

Jordärtsskockssoppa med rökt röding, persilja och citron 205:-
Jerusalem Artichoke soup with smoked Char, parsley and lemon

Tonfisk crudo med äpple, ingefära och fingerlime 295:-
Tuna fish crudo with apple, ginger and finger lime                 

Färska flatostron från Havstenssund 75:- st
Fresh Oysters from Havstenssund
(Ostron är en levande organism som i vissa fall kan orsaka virusinfektion)

Kalix Löjrom serverad med smetana, rödlök och smötstekt toast 
 350:-/ 30g   575:-/ 50g
 
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and  buttered toast

Störrom – Serverad med smörtstekt toast  1295:-/ 50g
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast 
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien

   

 

Halv grillad Hummer med apelsin, fänkål och basilikadressing 395:-
Grilled Lobster with orange, fennel and basil dressing                         

Torsktartar med gravad citron, forellrom och kryddolja 225:-
Tartar of Cod with cured lemon, trout roe and herb oil

Silltallrik med ört och vitlöksgravad strömming, kryddsill med brynt smör och kokt potatis 205:-

Herring plate with herb and garlic marinated herring, spiced herring with browned butter and boiled
potatoes

Potatis och purjolök med syrad grädde, brynt smör och citron 195:-
Potato and leek with sour cream, browned butter and lemon                                                                                                                 

 


                                                                                                   
                                                                                                                                                                                                                                                           

Sjötunga /Sole

Wedholms fricassé på Sjötunga, Piggvar, Hummer och Kammusslor i Champagnesås 995:-
Fricassé of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce

Sjötunga Meunière 825:-
Sole Meunière

Pocherad hel Sjötunga serverad med forellrom och Champagnesås 825:-
Sole on the bone served with trout roe and Champagne sauce

Grillad hel Sjötunga på ben med sotade gröna bönor, sardellsmör och grillad citron 845:-
                   
Grilled whole Sole on the bone with blackended green beans, anchovies butter and grilled lemon

Piggvar/Turbot

Kokt Piggvar på ben med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad färskpotatis 755:-
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dill 

Grillad Piggvar på ben med brynt smör sabayonne och glacerad rödbeta 755:-
Grilled  Turbot on the bone with browned butter sabayonne and glazed beet root

Parmesangratinerad piggvarsfilé med kammusslor och champagnesås 755:-
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce 

Röding/Char

                                                                

Grillad Rödingmed bakade gulbetor och currysmörsås 495:-
Grilled Char with baked yellow beets and curry butter sauce                                                                                                                                                                                                                                                                 

Marulk/Monkfish

Pocherad Marulk med savoykål och Champagnesås med örter 645:-
Poached Monkfish with savoy cabbage and Champagne sauce with herbs

Grillad Marulk med tomat, chorizo, smörad skaldjurs buljong och bakad purjolök 645:-                                                                                                                                    Grilled Monkfish with tomato, chorizo, buttered seafood broth and baked leek

Kammussla / Scallop

Wedholms Kött/ Meat

Stekt Ankbröst med pumpa, Savoykål, puylinser och rödvinssås 465:-
Fried Duck breast with pumpkin, Savoy cabbage, puy lentils and red wine sauce 


 

Wedholms Vegetariska

Ugnsbakad glaserad Rödbeta med brynt smör sabayonne,  puylinser och hasselnötter 295:-

Owen baked glazed beet root with browned butter sabayonne ,  puy lentils and hazelnuts

Desserter / Desserts


Calvadosflamberat Äpple med karamelliserad rostad havre, vit choklad och myskmadraglass 195:-
Calvados Flambeéd Apple with caramelized roasted oats and woodruff ice cream

Chokladkräm med blodapelsin och hasselnötter 175:-
Chocolate cream with blood orange and hazelnuts

Vaniljglass med varma hjortron och mandelflarn 165:-
Vanilla ice cream with warm cloudberry and almond tuile  

 

                      


Crème brûlée 125:- Mini 85:-
Crème brûlée       

En kula glass eller sorbet med litet mandelflarn 55:-/ st
One scoop of ice cream or sorbet served with almond tuile

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 155:-
Vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile
      
                 

Chokladpralin 25:-/ st
Chocolate praline 

En bit ost. Fråga din servitris om våra ostar. 75:-/ st
One piece of cheese from our cheese board, ask for separate menu for information

Restauranger som ingår i Melanders Group