Á la carte
Förrätter/Starters
Hummerconsommé med lättgravad Gös, spritärtor och buskkrasse 205:-
Lobster Consommé with cured Pike-perch, fresh peas and cress
Burrata med tomat, chilivinägrett, krispigt bröd och schalottenlök 195:-
Burrata with tomato, chili vinaigrette, crispy bread and shalott
Kalix Löjrom serverad med smetana, rödlök och smötstekt toast
350:-/ 30g 575:-/ 50g
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
Störrom – Serverad med smörtstekt toast 1295:-/ 50g
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
Tonfisk crudo med libbsticka, gravad citron, avokado och rapsfrön 240:-
Tuna fish crudo with lovage, cured lemon, avocado and rapeseed shoot
Wedholms parmesangratinerade Hummer 395:-
Wedholms parmesan gratinated Lobster
Silltallrik med ramslökssill, inlagd sill, senapssill och kryddsill med brynt smör och kokt potatis 205:-
Herring plate with ramson herring, pickled herring, mustard herring and spiced herring with browned butter and boiled potatoes
Bergtunga / Lemon Sole
Wedholms fricassé på Piggvar, Bergtunga, Hummer och Kammusslor i Champagnesås 995:-
Fricassé of Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce
Bergtunga Meunière 625:-
Lemon Sole Meunière
Pocherad hel Bergtunga serverad med forellrom och Champagnesås 695:-
Poached Lemon Sole on the bone served with trout roe and Champagne sauce
Grillad hel Bergtunga på ben med grön sparris , kryddsmör och grillad citron 645:-
Grilled whole Lemon Sole on the bone with green asparagus, herb butter and grilled lemon
Piggvar/Turbot
Kokt Piggvar på ben med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis 755:-
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dill
Grillad Piggvar på ben med primörer och brynt smörsabayonne och citron 755:-
Grilled turbot on the bone with primeurs and browned butter sabayonne and lemon
Parmesangratinerad piggvarsfilé med kammusslor, Champagnesås och mangold 825:-
Gratinated Turbot with parmesan cheese, scallops , Champagne sauce and chard
Röding/Char
Pocherad Rödingfilé med sojabönor, gurka, pepparrot och forellrom 495:-
Poached fillet of Char with soybeans, cucumber, horseradish and trout roe
Kammussla / Scallop
Grillade Kammusslor med forellrom och dragonsmörsås 525:-
Grilled Scallops with trout roe and tarragon butter sauce
Wedholms Kött/ Meat
Grillad Svensk Entrecôte med broccolini och kryddsmör 465:-
Grilled Swedish Entrecôte with broccolini and herb butter
Wedholms Vegetariska
Grillad Broccolini med gurka, sojabönor, torkade oliver, kryddolja och citronsmörsås 295:-
Grilled Broccolini with cucumber, soy beans, dried olives, herb oil and lemon butter sauce
Desserter / Desserts
Fläderglaserade jordgubbar med jordgubbssorbet och jorgubbscoulis smaksatt med brynt smör 175:-
Elderberry glazed strawberries with strawberry sorbet and strawberry coulis flavoured with browned butter
Inkokta Rabarber med pannacotta på älgört, rabarbersorbet och krossade drömmar 145:-
Cooked Rhubarbs with meadowsweet panna cotta, rhubarb sorbet and crushed cookies
Chokladkräm med gräddglass, pain de mie och havssalt 155:-
Chocolate cream with blood orange and hazelnuts
Créme Brulée 145:-
|
En kula glass eller sorbet 55:-/ st
One scoop of ice cream or sorbet
Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 155:-
Vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile
Wedholms hemlagade chokladtryffel 35;-/st
Wedholms home made chocolate truffle
Chokladpralin 30:-/ st
Chocolate praline
En bit ost. Fråga din servitris om våra ostar. 75:-/ st
One piece of cheese from our cheese board, ask for separate menu for information