Á la carte

Förrätter/Starters

Musselsoppa med mousseline på Kammussla, krispig Kammussla och ostronblad
Creamy Mussel soup with Scallops mousseline, crispy scallops and oyster leaf 185:-
Svenska flatostron från Havstenssund med citron och
schalottenlöksvinägrette 
Swedish Oysters with lemon and shalott vinaigrette 72:- / st/each 

Kalix Löjrom serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast                      
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and butter fried toast
550:- /30 g    |
1050:-/60 g 

Störrom – Serverad med smörstekt toast
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast
Oscietra, Siberian Sturgeon odlad i Spanien 1195:- / 50 g   

   

 

Smöreldad Kungskrabba serveras med rostad grädde,  picklad kålrabbi och senapsfrön
Buttered King Crab with roasted cream, pickled turnip and mustard seed 325:- 

Brynt smörglaserad Matjessill med rostade hasselnötter, örtpicklad gurka, gräddfil och 
créme på äggula
Brown butter glazed Herring with roasted hazelnuts, herb pickled cucumber, sour cream and crème on baked egg yolk 185:-                                                               

Hummerglaserad Hälleflundra med grön tomatmarmelad, jalapenomajonnäs, rökt forellrom och krispig potatis
Lobster glazed Halibut with green tomato marmelade, jalapeno mayonnaise , smoked trout roe and crispy potato 195:-

Örtmarinerad kålrabbi med tomatmarmelad, picklad shiitake, Almnäs tegel och friterad potatis
Herb marinated turnip cabbage with green tomato marmelade, pickled shiitake, danish cheese and fried potato 175:- 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Sjötunga/Sole

Wedholms fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i champagnesås
Fricassee of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce 825:-

Sjötunga Meunière
Sole Meunière 795:-

Pocherad hel sjötunga serverad med forellrom och Champagnesås
Poached on the bone served with trout roe and Champagne sauce 795:-

Piggvar/Turbot

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad färskpotatis
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dil 725:-

Grillad Piggvar med sockerärtor och  schalottenlökhollandaise
Grilled Turbot with sugarsnaps and shallot hollandaise sauce 725:

Parmesangratinerad piggvarsfilé med kammusslor och champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce 725:- 

Marulk/Monkfish

Pocherad Marulk med Sandefjordsås, forellrom, ångad broccoli och kokt potatis
Poached Monkfish with Sandefjord sauce, trout roe, steamed broccoli and boild potatoes 445:-

Grillad Marulk ” Bourguignon” med bakad lök, rökt sidfläsk, champinjoner, rödvinssås och potatispuré 
Grilled Monkfish ”Bourguignon” with baked onion, smoked pork, mushrooms, red wine sauce and mashed potatoes 
445:- 

Gös/Pike-Perch

Smörstekt Gös med hjärtmusslor, musselskum, broccolipuré, chorizomajonnäs och puffat ris
Butter-fried Pike-Perch with cockle, mussel foam, chorizo mayonnise, broccoli puré and crispy rice 405:-

Torsk/Cod

Pocherad Skrei Torsk med brynt smör, räkor, pepparrot och hasselnötter
Poached Cod with browned butter, shrimps, horse-radish and hazelnuts 425:-

Röding/Char

Ugnsbakad Röding med grillad fänkål, krispig fänkål, smörig jordärtskocka & rotselleripuré och citronmarinerad forellrom
Baked Char with grilled fennel, crispy fennel, buttery celleriac & Jersualem artichoke puré and lemon marinated trout roe 350:-                      

Kammusslor/ Scallops

Grillade Kammusslor med forellrom och dragonsmörsås
Grilled King Scallops with trout roe and tarragon butter sauce 435:-

Soppa/Soup

Musselsoppa med mousseline på Kammussla, krispig Kammussla och ostronblad
Creamy Mussel soup with Scallop moussline, crispy Scallop and oyster leaf 185:-

Wedholms Kött

Viltragu med picklad shiitake, bakade tomater, hasselnötter,
papardelle och parmesan
Game ragout with pickled shiitake, baked tomatoes, hazelnuts,
papardelle and parmesan cheese 325:-


 

Wedholms Vegetariska

Ragu på bönor och linser med fänkål, friterad kapris, fänkål, papardelle och parmesan
Ragout with beans and lenses served with fennel, papardelle and parmesan cheese 275:- 

Desserter / Desserts

Calvadosflamberat karamellkokt äpple med rosmarin och Gravensteiner äppelsorbet
Calvados flambéed caramel cooked apple with rosmary and Gravensteiner apple sorbet 175:-

Mördegstartlette med åkerbärskräm, fransk maräng, saltrostade pistagenötter och chokladglass
Shortbread tartlet with artic raspberry, french meringue, salty roasted pistachios and chocolate ice cream 175:-

Havtornsorbet med nyfriterad vaniljmunk och chiliflarn
Sea buckthorn sorbet with freshly fried vanilla donut and chili flakes 165:-                                                                                                 

Chokladpastej med hasselnötter,kanelkokta körsbär, körsbärscréme och toscaflarn  
Chocolate paste with hazelnuts, cinnamon cooked cherries, cherry créme and tosca tuile 175:-

Crème brûlée
Crème brûlée 125:-  Mini  85:-       

En kula glass eller sorbet med litet mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet served with almond tuile 55:-/st

Två kulor vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn
Two scoops of vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile 135:-                                                                                       

Vaniljglass med varma hjortron och mandelflarn
              
Vanilla ice cream with warm cloudberries and almond tuile 195:-

Chokladpralin
Chocolate praline 25:-/st

En bit ost. Fråga din servitris om våra ostar. 
One piece of cheese from our cheese board, ask for separate menu for information 75:-/st

Restauranger som ingår i Melanders Group