Á la carte
Förrätter/Starters
Hummersoppa med mousseline på Kammussla, bondbönor, dillolja
och Oscietra kaviar
Crayfish soup with mousseline on scallops, Oscietra caviar, dill oil and broad beans 345:-
Wedholms ”smörgåstårta” med krabba, räkor och löjrom
Wedholms ”sandwich cake” with crab, shrimps and bleak roe 315:-
Kalix Löjrom serverad med gräddfil, rödlök och smötstekt toast
350:-/ 30g 575:-/ 50g
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
Störrom – Serverad med smörtstekt toast 1295:-/ 50g
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
Dagens Ostron med citron och schalottenlöksvinägrett
Oysters with lemon and shalott vinaigrette st/ Each 55:-
Tonfisk ” Hommage Le Bernadin”, anklever, rostat bröd och gräslök 265:-
Tuna fish ”homage” le Bernardin , foie gras toasted bread and chives
Wedholms parmesangratinerade Hummer 395:-
Wedholms parmesan gratinated Lobster
Silltallrik med brynt smör och kokt potatis 205:-
Herring plate with browned butter and boiled potatoes
Svampbuljong med bakat ägg och färsk tryffel
Mushroom broth with baked egg and fresh truffles 225:-
Sjötunga / Sole
Wedholms fricassé på Piggvar, Sjötunga, Hummer och Kammusslor i Champagnesås 1095:-
Fricassé of Turbot, Sole, Lobster and Scallops in Champagne sauce
Sjötunga Meunière 845:-
Lemon Meunière
Pocherad hel Sjötunga serverad med forellrom och Champagnesås 895:-
Poached Sole on the bone served with trout roe and Champagne sauce
Grillad hel Sjötunga på ben med friterad kalettkål, vitlök & chilismör och saltad citron 865:-
Grilled whole Sole on the bone with fried flower sprouts, garlig & chili butter and salted lemon
Piggvar/Turbot
Kokt Piggvar på ben med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis 795:-
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dill
Grillad Piggvar på ben med tryffelsabayonne, brysselkål och hösttryffel
Grilled turbot on the bone with Truffle sabayon, Brussel sprout and autumn truffle 855:-
Parmesangratinerad piggvarsfilé med kammusslor, Champagnesås och grönkål 855:-
Gratinated Turbot with parmesan cheese, scallops , Champagne sauce and kale
Marulk/ Monkfish
Grillad Marulk ”Rossini” med halstrad anklever, tryffel och madeirasky 695:-
Grilled Monkfish ”Rossini” with fried duckliver, truffle and madeira gravy
Pocherad Marulk med gulbetor, smörad havskräftbuljong och dill 595:-
Grilled Monkfish with yellow beets,buttered langoustine broth and dill
Kammussla / Scallop
Grillade Kammusslor med forellrom och dragonsmörsås 525:-
Grilled Scallops with trout roe and tarragon butter sauce
Wedholms Kött/ Meat
Confiterad Anka med Gotlandslinser, tomat, gulbeta, parmesan och tryffel 465:-
Duck confit with Gotland lentils, tomato, yellow beets , parmesan and truffle
Wedholms Vegetariska
Gotlandslinser med tomater, gulbetor, grönkål och parmesan 295:-
Lentils from Gotland with tomatoes, yellow roots, kale and parmesan
Desserter / Desserts
Flamberat lingoninkokt päron med mjuk pepparkaka med lättvispad grädde
Flambéed lingonberry poached pear with soft ginger bread and whipped cream 195:-
Pumpa och pistage kräm med havtorn, rostade pumpakärnor och vaniljglass
Pumpkin and pistachio cream with sea buckthorn, roasted pumpkin seeds and vanilla ice cream165:-
Chokladkräm med apelsinsorbet, pain de mie, olivolja och havssalt 155:-
Chocolate cream with dairy ice cream, pain de mie, olive oil and sea salt
Créme Brulée 120:-
|
En kula glass eller sorbet 55:-/ st
One scoop of ice cream or sorbet
Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 155:-
Vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile
Wedholms hemlagade chokladtryffel 35;-/st
Wedholms home made chocolate truffle
Chokladpralin 30:-/ st
Chocolate praline
En bit ost. Fråga din servitris om våra ostar. 85:-/ st
One piece of cheese from our cheese board, ask for separate menu for information