Á la carte

Förrätter/Starters

Krämig Hummersoppa serverad med Rödingtartar,
syrad äppelcrudité och parmesancrisp
Creamy Lobster soup served with Char tartare,  pickled apple crudité
and parmesan cheese crisp 
185:-
Svenska flatostron från Havstenssund med citron och
schalottenlöksvinägrette 
Swedish Oysters with lemon and shalott vinaigrette 72:- / st/each 

Kalix Löjrom serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast                      
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and butter fried toast
550:- /30 g    |
1050:-/60 g 

Störrom – Serverad med smörstekt toast
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast
Oscietra, Siberian Sturgeon odlad i Spanien 1195:- / 50 g   

   

 

 

 

Smörstekt Kammussla med lättrökt forellrom, gulbetscréme, puffat ris med alger och dillpicklad kålrabbi
Butter-fried Scallops with lightly smoked trout roe, yellow root créme, puffed rice with algiers and dill pickled turnip cabbage 205:-                                                                                                         
Carpaccio på Hälleflundra med syltade kantareller, créme på Gammelknas, löjrom från Bottenviken och kavringskrutonger
Halibut carpaccio with pickled chanterelles , cheese créme, bleak roe from Bottenviken and breadings croutons 225:-                                                                                                                                          
Brynt smörglaserad Matjessill med rostade hasselnötter, örtpicklad gurka, gräddfil och créme på äggula
Brown butter glazed Herring with roasted hazelnuts, herb pickled cucumber, sour cream and crème on baked egg yolk  185:-                                                                                                                                                              Carpaccio på saltbakad gulbeta med syltade kantareller, créme
på Gammelknas
och kavringskrutonger
                          
Yellow beetroot carpaccio with pickled chanterelles, cheese créme and
breading cruotons 185:-                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Sjötunga/Sole

Wedholms fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i champagnesås
Fricassee of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce 795:-

Sjötunga Meunière
Sole Meunière 745:-

Grillad hel Sjötunga med friterad kronärtskocka, kronärtskocksmajonnäs, oliver, kapris, brynt smör, bakade tomater och dillslungad potatis 
Grilled Sole on the bone with fried artichoke, artichoke mayonnaise, olives, capers,brown butter baked tomato and dill trown potatoes 795:-

Pocherad hel sjötunga serverad med forellrom och Champagnesås
Poached on the bone served with trout roe and Champagne sauce 795:-

Piggvar/Turbot

Kokt piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad färskpotatis
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dil 695:-

Pocherad Piggvarsfilé med Sandefjordsås, forellrom, ångad broccoli och örtslungad potatis
Poached fillet of Turbot with Sandefjord sauce, trout roe, steamed broccoli and dill-thrown potatoes 695:-

Grillad Piggvarsfilé med smörstekta kantareller, friterad ostronskivling, kronärtskockschips och Gammelknas-gratinerad potatispuré
Grilled fillet of Turbotwith butter-fried chanterelles, fried oyster mushroom, artichoke chips and cheese gratinated potato puré 695:-

Parmesangratinerad piggvarsfilé med kammusslor och champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce 695:- 

Röding / Char

Ugnsbakad Rödingfilé med friterat ostron , krondillsmajonnäs, chips på lufttorkad skinka , vitlökschips serveras med hummerbuljong och potatispuré
Owen baked Char with fried oyster, dill mayonnaise, garlic chips, chips on air-dried ham  served with lobster broth and mashed potatoes 350:-

Pocherad Röding med sauterad spenat och champagnesås
Poached  Char with sautéed spinach and Champagne sauce  325:-

  

Kammusslor/Scallops

Grillade kammusslor med forellrom och dragonsmörsås
Grilled King Scallops with trout roe and tarragon butter sauce 435:-

Marulk/Monkfish

Pocherad marulk med forellrom och champagnesås
Poached Monkfish with trout roe and Champagne sauce 445:-

Peppargrillad  Marulk med smörstekta rödräkor, rostad majscréme smaksatt med n´duja (italiensk korv)  bakade röda och gula steklökar och vinägermarinerad fänkål  
Pepper grilled Monkfishwith butter-fried red prawns, roasted corn créme flavoured with n´duja (italien sausage) baked red and yellow onion and vinegar marinated fennel 445:-

 

Wedholms Kött

Boeuf Bourguignon med lök, champinjoner, sidfläsk och
potatispuré

Beef Bourguignon with onion, mushrooms, pork and
mashed potatoes
295:-

 

Wedholms Vegetariska

Smörstekta Kantareller med bakade tomater, friterad broccoli
kronärtskocka, jordärtskockschips, vitlökschips, granatäpple och brynt smör

Butter-fried Chanterelles, baked tomatoes, fried broccoli and artichoke , jerusalem artichoke chips, garlic chips, pomgranate and brown butter 255:-

Desserter / Desserts

 

Calvados flamberat karamellkokt äpple med friterad rosmarin, Gravsteiner sorbet och hasselnötsflarn
Calvados flambeed ´caramell boild Apple served with fried rosmary, apple sorbet and hazelnut flake 165:-

Hjortronparfait med karamellkrokant, mandelflarn, friterad
dansk vitmögelost
och mynta –och citron sirap
Cloudberry parfait with crunchy caramell, almond tuile, deep fried danish white mold cheese and a mint and lemon syrup 175:-                                                                          
Bakad chokladpastej med yoghurtglass på 
körsbär och maräng på körsbär
Baked chocolate créme with yoghurt ice cream flavoured
with cherries and meringue on cherries 165:-
                   

En kula glass eller sorbet med litet mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet served with almond tuile   
55:-/st

 

Chokladpralin                                                                                                         
Chocolate praline from a selection of truffles  25:-/st.

Crème Brûlée
Crème Brûlée  110:-
Mini/ 79:-

En bit ost från Arla Unika, fråga din servitris om separat ostmeny
One piece of cheese from our cheese board, ask for separate menu for information  65:-/ bit

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group