Á la carte
Förrätter/Starters
Hummersoppa med mousseline på Piggvar och kammussla, bondbönor, dillolja
och Oscietra kaviar 345:-
Lobster soup with mousseline on Turbot and scallop, Oscietra caviar, dill oil and broad beans
Wedholms ”smörgåstårta” med färskost, rökt lax, räkor och löjrom 315:-
Wedholms ”sandwich cake” with cream cheese, smoked salmon, shrimps and bleak roe
Löjrom från Kalix serverad med smörad potatispuré, krispig potatis alumette och citroncréme
Bleak roe from Kalix served with buttered potato puré, pommes alumette and lemon créme
375:-/ 30g 750:-/ 60g
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
Störrom – Serveras med smörstekt toast 1395:-/ 50g
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
Dagens Ostron med citron och schalottenlöksvinaigrette 55:-/st
Oysters with lemon and shalott vinaigrette st/ Each
Rå Kammussla med Kalixlöjrom, jalapeño, plommonvinaigrette, puffat ris, och avokado 295:-
Raw Scallop with Kalix bleak roe, jalapeño, plum vinaigrette crispy rice, and avocado
Tonfisk ” Hommage Le Bernadin”, anklever, rostat bröd och gräslök 265:-
Tuna fish ”homage” le Bernardin , foie gras toasted bread and chives
Silltallrik med brynt smör och kokt potatis 245:-
Herring plate with browned butter and boiled potatoes
Svampbuljong med bakat ägg och färsk tryffel 225:
Mushroom broth with baked egg and fresh truffles
Sjötunga / Sole
Wedholms fricassé på Piggvar, Sjötunga, Hummer och Kammussla i Champagnesås 1095:-
Fricassé of Turbot, Sole, Lobster and Scallops in Champagne sauce
Sjötunga Meunière 845:-
Sole Meunière
Pocherad hel Sjötunga serverad med forellrom och Champagnesås 895:-
Poached Sole on the bone served with trout roe and Champagne sauce
Grillad hel Sjötunga på ben serverad med bakade Datterinitomater, haricots verts, vitlök & chilismör 865:-
Grilled whole sole on the bone served with baked Datterini tomatoes, haricots verts, garlic & chili butter
Piggvar/Turbot
Kokt Piggvar på ben med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis 795:-
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dill
Grillad Piggvar på ben med brynt smörsabayon och rapsskott 855:-
Grilled turbot on the bone with browned butter sabayon and rapeseeds
Parmesangratinerad piggvarsfilé med kammusslor, Champagnesås och grönkål 855:-
Parmesan gratinated Turbot with scallops , Champagne sauce and kale
Skrei Torsk / Skrei Cod
Skrei Torskrygg ”Rossini” med halstrad anklever, tryffel och madeirasky 625:-
Skrei Cod Meunière ”Rossini” with fried foie gras, truffle and madeira sauce
Pocherad Skrei Torskrygg med Champagnesås och forellrom 550:-
Poached Skrei Cod with Champagne sauce and trout roe
Kammussla / Scallop
Grillade Kammusslor med forellrom och dragonsmörsås 525:-
Grilled Scallops with trout roe and tarragon butter sauce
Wedholms Kött/ Meat
300 gr Svensk Entrecôte serveras med bakade Datterinitomater, haricots verts och vitlök & chilismör 595:-
300 gr Swedish Entrecôte served with baked Datterini tomatoes, haricots verts och garlic & chili butter
Wedholms Vegetariska
Ravioli fylld med ricotta och citron med Datterinitomater, ramslök och parmesan 295:-
Ravioli filled with ricotta and lemon with Datterinitomatoes, ramson and parmesan
Desserter / Desserts
Flamberat Ingefärspäron med mandelkaka och kardemummagräddfil 195:-
Flambéed ginger pear with almond cake and cardamom cream
Bakad Choklad med kaffeglass, saltkola och rostad mandel 155:-
Baked Chocolate with coffee ice cream, salted caramel and roasted almonds
Citroncurd med blodapelsinsorbet och långpepparmaräng 145:-
Lemon curd with blood orange sorbet and meringue flavoured with long pepper corn
Créme Brulée 120:-
|
En kula glass eller sorbet 55:-/ st
One scoop of ice cream or sorbet
Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 155:-
Vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile
Wedholms hemlagade chokladtryffel 35;-/st
Wedholms home made chocolate truffle
Chokladpralin 30:-/ st
Chocolate praline
En bit ost. Fråga din servitris om våra ostar. 85:-/ st
One piece of cheese from our cheese board, ask for separate menu for information