Á la carte

Förrätter/Starters

Rostad Hummerconsommé med tartar på eldad röding & scampi
Roasted Lobster soup with Char & scampi tartar 195:-

Svenska flatostron från Havstenssund med citron och 
schalottenlöksvinägrette 
Swedish Oysters with lemon and shalott vinaigrette 72:- / st/each 

Kalix Löjrom serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast                      
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and butter fried toast
550:- /30 g    |
1050:-/60 g 

Störrom – Serverad med smörstekt toast
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast
Oscietra, Siberian Sturgeon odlad i Spanien 1195:- / 50 g   

   

 

Tartar på Marulk med friterad sardell, tomat, vitlökschips och riven Almnäs tegel
Tartar of Monfish with fried anchovy, tomato, garlic chips and grated cheese 315:- 

Handfiléad Kryddsill med brynt smör, rödlök och dill

Herring with brown butter, red onion and dill 175:-                                                               

Gin och rödbetsgravad Lax med störrom, smörbakad vit sparris, vit sparrisskum och fänkål
Gin and  beet root marinated Salmon with stugeon caviar, butter baked white asparagus and fennel 235:-

Råmarinerad Kammussla i svensk ponzu med picklad grön tomat och chiliolja
Raw marinated Scallop  with swedish ponzu with pickled green tomato and chili oil 185:-
 
Smörbakad vit Sparris med sparrisskum, inlagd zucchini, rågkrutonger och vitlökschips
Butterbaked white Asparaguswith asparagus foam, marinated zucchini, rye-
croutons and garlic chips 175:-

                                                                                                   
                                                                                                                                                                                                                                                           

Sjötunga/Sole

Wedholms fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i champagnesås
Fricassee of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce 895:-

Sjötunga Meunière
Sole Meunière 795:-

Pocherad hel sjötunga serverad med forellrom och Champagnesås
Poached on the bone served with trout roe and Champagne sauce 795:-

Piggvar/Turbot

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad färskpotatis
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dil 725:-

Grillad Piggvarsfilé med marinerad paprika och zucchini, auberginecréme och persilja
Grilled  fillet of Turbot with marinated pepper and zucchini, aubergine créme and parsley 725:

Parmesangratinerad piggvarsfilé med kammusslor och champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce 725:- 

Marulk/Monkfish

Pocherad Marulk med Champagnesås, forellrom och ris
Poached Monkfish with Champagne sauce, trout roe and rice 465:-

Grillad Marulk med kålrotsterrine, rödvinssås och röda vinbär
Grilled Monkfish  with turnipe terrine, red wine sauce and redcurrants 
475:- 

Hälleflundra/Halibut

Honungshalstrad Hälleflundra med confiterad potatisfondant, eldad steklök, ramslök/Champagnesås och crisp på prosciutto
Honey grilled Halibut with confit potato fondant, fried onion, ramson/ Champagne sauce and proscuiotto crisp 495:-

Torsk/Cod

Lättrimmad Torskrygg med sparrisrisotto toppad med hemgjord Bottarga och färskriven tryffel
Lightly salted Cod with asparagus risotto topped with home made Bottarga and fresh truffle 475:-

Röding/Char

Ört och kammusselfärserad Röding med gulbetscréme, bakade primörbetor med forellrom och citronskum 
Herb and scallop minced filé of Char with yellow beets créme , baked beet primers with trout roe and lemon foam 395:-                      

Kammusslor/ Scallops

Grillade Kammusslor med forellrom och dragonsmörsås
Grilled King Scallops with trout roe and tarragon butter sauce 495:-

Wedholms Kött

Grillad Kalventrecôte med confiterad potatisfondant, rödvinssås, eldad
steklök, ramslöksmajonnäs och crisp på prosciutto 
Grilled Veal entrecôte with confit potato fondant, red wine sauce, fried onion,
ramson mayonnaise and prosciutto crisp 425:-


 

Wedholms Vegetariska

Smörbakad och grillad Spetskål med lupinbönor, citronskum och tångcaviar
Butter baked and grilled Pointed cabbage with lupins beans, lemon foam and seaweed caviar 275:- 

Desserter / Desserts

Gino med vit chokladmaräng, jordgubbsmousse, kiwi och karamelliserad banancréme
Gino with white chocolate meringue, strawberry mousse, kiwi and caramelized banana créme 165:-

Bakad Choklad med brynt smör toppas med lakritsbakade rabarber, rabarbercurd, rostade pekannötter och flädersorbet
Baked Chocolate with brown butter topped with licorice baked rhubarb, rhubarb curd, roasted pecans and elderberry sorbet 175:-

”Keylime pie” med vispad grädde och rostade cocosflingor
”Key Lime pie ” with whipped cream and roasted cocos flakes 165:-                        

Flamerad Persika med hallon och vaniljbavaroise, amndelflarn och rom 

Peach flambé with raspberry and vanilla bavaroise, almond flakes and rhum 195:-

Crème brûlée
Crème brûlée 125:-  Mini  85:-       

En kula glass eller sorbet med litet mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet served with almond tuile 55:-/st

Två kulor vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn
Two scoops of vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile 135:-                                                                                       

Vaniljglass med varma hjortron och mandelflarn
              
Vanilla ice cream with warm cloudberries and almond tuile 195:-

Chokladpralin
Chocolate praline 25:-/st

En bit ost. Fråga din servitris om våra ostar. 
One piece of cheese from our cheese board, ask for separate menu for information 75:-/st

Restauranger som ingår i Melanders Group