Á la carte

Förrätter/Starters

Vit Sparrissoppa med gös, stenbitsrom och buskkrasse 205:-
White Asparagus with pike perch and cress 

Färsk vit Tysk sparris med hollandaise och forellrom 295:-
Fresh white asparagus from Germany with hollandaise sauce and trout roe     

Färska flatostron från Havstenssund 75:- st
Fresh Oysters from Havstenssund
(Ostron är en levande organism som i vissa fall kan orsaka virusinfektion)

Kalix Löjrom serverad med smetana, rödlök och smötstekt toast 
 350:-/ 30g   575:-/ 50g
 
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and  buttered toast

Störrom – Serverad med smörtstekt toast  1295:-/ 50g
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast 
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien

   

 

Rå Kammussla med ramslök, gravad citron, avokado och rapsfrön 240:-
Raw Scallop with ramson, cured lemon, avocado and rapeseed shoot

Wedholms gratinerade Hummer 395:-
Wedholms gratinated Lobster                            

Silltallrik med ramslökssill, inlagd sill, senapssill och  kryddsill med brynt smör och kokt potatis 205:-
Herring plate with ramson herring, pickled herring, mustard herring and spiced herring with browned butter and boiled potatoes

                                                                                                             

 


                                                                                                   
                                                                                                                                                                                                                                                           

Sjötunga /Sole

Wedholms fricassé på Sjötunga, Piggvar, Hummer och Kammusslor i Champagnesås 995:-
Fricassé of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce

Sjötunga Meunière 825:-
Sole Meunière

Pocherad hel Sjötunga serverad med forellrom och Champagnesås 825:-
Sole on the bone served with trout roe and Champagne sauce

Grillad hel Sjötunga på ben med sotade gröna bönor, sardellsmör och grillad citron 845:-
                   
Grilled whole Sole on the bone with blackended green beans, anchovies butter and grilled lemon

Piggvar/Turbot

Kokt Piggvar på ben med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis 755:-
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dill 

Grillad Piggvar på ben med brynt smör sabayonne och rapsskott 755:-
Grilled  Turbot on the bone with browned butter sabayonne and rapeseed shoot

Parmesangratinerad piggvarsfilé med kammusslor och champagnesås 755:-
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce 

Röding/Char

Grillad Röding med färsk vit sparris , smörsås och gräslök 525:-
Grilled Char with fresh white asparagus, butter sauce and chive                                                                                                                                                                                                                                                                   

Gös / Pike-Perch

Grillad Grillad Gös med tomat, chorizo, smörad skaldjurs buljong och bakad purjolök 545:-                                                                                                                                    Grilled Pike-perch with tomato, chorizo, buttered seafood broth and baked leek

Kammussla / Scallop

                                                                                                                         Grillade Kammusslor med forellrom och dragonsmörsås 525:-
                                                                                                                              Grilled Scallops with trout roe and tarragon butter sauce 

Wedholms Kött/ Meat

Lammtunnbringa med ramslök, tomat, färsk vit sparris och lammsky 465:-
Lamb brisket with ramson, tomato, fresh white asparagus and lamb gravy


 

Wedholms Vegetariska

Grillat Rapsskott med vit sparris, brynt smör sabayonne och hasselnötter 295:-

Grilled rapeseed shoot with white asparagus, browned butter sabayonne  and hazelnuts

Desserter / Desserts

 Xanté flamberat Päron smaksatt med ingefära serveras med mandel, lagerbladsglass och Crème Anglaise 195:-
Xanté flambeed Pear flavoured with ginger served with bay leaf ice cream, almond and Crème Anglaise
Inkokta Rabarber med libbsticka, rabarbersorbet och krossade drömmar
Cooked Rhubarbs with lovage, rhubarb sorbet and crushed cookies 145:-
              

Chokladkräm med blodapelsin och hasselnötter 155:-
Chocolate cream with blood orange and hazelnuts

Vaniljglass med varma hjortron och mandelflarn 165:-
Vanilla ice cream with warm cloudberry and almond tuile  

                                                    

 



                      

Crème brûlée 110:-
Crème brûlée       

En kula glass eller sorbet 55:-/ st
One scoop of ice cream or sorbet 

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 155:-
Vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile

Wedholms hemlagade chokladtryffel  35;-/st
Wedholms home made chocolate truffle
 

Chokladpralin 25:-/ st
Chocolate praline 

En bit ost. Fråga din servitris om våra ostar. 75:-/ st
One piece of cheese from our cheese board, ask for separate menu for information

Restauranger som ingår i Melanders Group