Lunchmeny / Lunch menu
Lunchmeny v.42
Förrätter / Starters
Svampbuljong med hummerravioli och tryffel
Mushroom broth with lobster ravioli and autumn truffles 255:-
Asiatisk Tonfisktartar med chilimajonnäs, sesamfrön, päron och forellrom
Asian Tunafish tartar with chili mayonnaise, sesame seeds, pear and trout roe 255:-
Wedholms Silltallrik med Västerbottensost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-
Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
350:- /30 g | 575:-/50 g
Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
1295:- / 50 gr
Veckans sallad / Salad of the week
Sallad med Chévre Chaud med picklade rödbetor och linser
Salad with Chévre Chaud, pickled beet roots and lintels 245:-
Veckans husman / Catch of the week
Fiskgratäng med Champagnesås
Fish gratin with Champagne sauce 295:-
Veckans affärslunch / Business lunch
AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK
Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 665:-
med Dessert / with Dessert 755:-
Förrätt / Starter
Asiatisk Tonfisktartar med chilimajonnäs, sesamfrön, päron och forellrom
Asian Tunafish tartar with chili mayonnaise, sesame seeds, pear and trout roe
Varmrätt / Main course
Pocherad Torskrygg med dillrostade rotfrukter och blåmusselsås
Poached back of Cod with dill roasted root fruits and blue mussel sauce
Dessert / Desserts
Äpple och mandelkaka med créme Anglaise
Apple and almond cake with crème Anglaise
.
Varmrätter / Main courses
Fisk och skaldjursgryta med tomat, räkor, aioli och krutonger
Fish and shellfish casserole with tomato, prawns, aioli and croutons 320:-
Bakad Rödingfilé med messmörsås, kantareller och potatispuré
Baked Char with whey butter sauce, chantarelles and mashed potatoes 410:-
Pocherad Torskrygg med dillrostade rotfrukter och blåmusselsås
Poached back of Cod with dill roasted root fruits and blue mussel sauce 420:-
Grillad Hälleflundra med bryntsmör sabayonne och sockerärtor
Grilled Halibut with browned butter sabayonne and sugar peas 465:-
Parmesangratinerad Sjötungafilé med Champagnesås, kammussla och mangold
Parmesan gratinated fillet of Turbot with Champagne sauce, scallop and chard 895:-
Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dill 795:-
Sjötunga Meunière
Sole Meunière 845:-
Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1095:-
Desserter/Desserts
Äpple och mandelkaka med créme Anglaise
Apple and almond cake with crème Anglaise 145:-
Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-
Crème Brûlée
Crème Brûlée 145:- mini 85:-
En kula glass eller sorbet med mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-
Chokladpraliner 25:-/ st
Chocolate Pralines
Wedholms Chokladtryffel 35:-/st
Wedholms chocolate truffle