Lunchmeny / Lunch menu
Lunch Vecka 12 / Week 12
Serveras 11.30-15.00.
Förrätter / Starters
Potatis och purjolökssoppa med pocherat ägg och parmesancrisp
Potato and leek soup with poached egg and parmesan crisp
165:-
Öppen dumpling med handskalade räkor, avokado, mangodressing och chili
Open dumpling with shrimps, avocado, mango dressing and chili
185:-
Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and butter fried toast
550:-/30g / 1050:-/60g
Störrom – Serverad med smörstekt toast
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast Oscietra. Siberian Sturgeon odlad i Spanien.
1195:-/50 g
Veckans sallad / Salad of the week
Sallad med grillad Röding, primörer och fransk senapsdressing
Salad with grilled Char, primers and french mustard dressing 255:-
Veckans husman / Catch of the week
Pocherad Torsk med äggsås, persilja och potatis
Poached Cod with egg sauce parsley and potato 255:-
Veckans affärslunch / Business lunch
AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK 515:-
Förrätt / Starter
Öppen dumpling med handskalade räkor, avokado, mangodressing och chili
Open dumpling with shrimps, avocado, mango dressing and chili
Varmrätt / Main course
Ugnsbakad Röding med 63 gradigt ägg, spenat, palsternackspure och rotfruktschips
Owenbaked Char with 63* egg, spinach, parsnippuré and root vegetable chips
Varmrätter / Main courses
Ugnsbakad Röding med 63 gradigt ägg, spenat, palsternackspure och rotfruktschips
Owen baked Char with 63* egg, spinach, parsnippuré and root vegetable chips 350:-
Grillad Piggvar med gratinerad silverlök, rostad morot, syrlig grönkål och anklever/champinjonsmör
Grilled Turbot with gratinated silver onion, roasted carrot, sour kale and duck and mushroom butter 645:-
Parmesangratinerad Piggvarsfilé med Kammusslor och Champagnesås
Gratinated fillet of Turbot with parmesan cheese, Scallops and Champagne sauce 725:-
Kokt piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dil
725:-
Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 825:
Sjötunga Meunière
Sole Meunière 795:-
Desserter/Desserts
Hjortronparfait med krokant och mynta sirap
Cloudberry parfait with crunchy almond nougat and mint syrup 115:-
Två kulor vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn eller
med varma hjortron
Two scoops of vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile or warm Cloudberries 135:-
Crème Brûlée
Crème Brûlée 110:- Mini/ 79:-
En kula glass eller sorbet med mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-
Chokladpralin
Chocolate truffle 25:-
