Lunchmeny / Lunch menu

Lunchmeny v.37

Förrätter / Starters

Kantarelltoast med löjrom och dill                                                           
Chanterelle toast with Bleak roe and dill 275:-    
Hummersoppa med tartar på gös och forellrom
Lobster soup with a tartar with pike-perch and trout roe 245:-

Wedholms Silltallrik med Västerbottensost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-  

Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
350:- /30 g    | 575:-/50 g

Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
1295:- / 50 gr


Veckans sallad / Salad of the week

Sallad Nicoise med Tonfisk, ägg, haricot verts och soltorkade oliver
Salad Nicoise with Tuna fish,, egg, haricots verts  and sun-dried olives 265:-    

Veckans husman / Catch of the week

Laxpudding med räkor, pepparrot och dillsmör                                                                
Salmon pudding with prawns, horseradish and dill butter 285:-  

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK 

Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 655:-  
med Dessert / with Dessert 735:- 

Förrätt / Starter
Kantarelltoast med löjrom och dill                          
                                                                             
Chanterelle toast with Bleak roe and dill

Varmrätt / Main course 
Pocherad Hälleflundra med vaxbönor, tomat och skaldjurssås                 
Poached halibut with beans, tomato and seafood sauce

Dessert / Desserts                                                                             
Mandelkaka med plommon och punschgrädde       
Almond cake with plum and cream flavored with Swedish Punsch

 

  

.

Varmrätter / Main courses

 

Grillad Gös med lättstuvad sommarkål och gräslök
Grilled Pike-perch with lightly stewed summer cabbage and chive 395:-:-
  
Pocherad Hälleflundra med vaxbönor, tomat och skaldjurssås

Poached halibut with beans, tomato and seafood sauce 420:-

 
Pocherad Rödingfilé med broccolini, hollandaise och forellrom
Poached fillet of Char with broccolini, hollandaise and trout roe 440:-

Parmesangratinerad Sjötungafilé med Champagnesås, kammussla och mangold
Parmesan gratinatet fillet of Sole with Champagne sauce, scallop and chard 895:-

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dill 795:-

Sjötunga Meunière                                                                                                                                         Sole Meunière 845:-

Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1095:-   

Desserter/Desserts


Mandelkaka med plommon och punschgrädde
Almond cake with plum and cream flavored with Swedish Punsch 145:-

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-

Crème Brûlée 
Crème Brûlée 145:- mini 85:-

En kula glass eller sorbet med mandelflarn 
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-

Chokladpraliner
 25:-/ st
Chocolate Pralines

Wedholms Chokladtryffel 35:-/st
Wedholms chocolate truffle 

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group