Lunchmeny / Lunch menu

Lunch Vecka 12 / Week 12

Serveras 11.30-15.00.

Förrätter / Starters


Potatis och purjolökssoppa med pocherat ägg och parmesancrisp
Potato and leek soup with poached egg and parmesan crisp
165:-

Öppen dumpling med handskalade räkor, avokado, mangodressing och chili
Open dumpling with shrimps, avocado, mango dressing and chili
185:-

Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and butter fried toast
550:-/30g / 1050:-/60g

Störrom – Serverad med smörstekt toast
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast Oscietra. Siberian Sturgeon odlad i Spanien.
1195:-/50 g

Veckans sallad / Salad of the week

Sallad med grillad Röding, primörer och fransk senapsdressing
Salad with grilled Char, primers and french mustard dressing 255:-

 

Veckans husman / Catch of the week

Pocherad Torsk med äggsås, persilja och potatis
Poached Cod with egg sauce parsley and potato 255:-

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK 515:-

Förrätt / Starter
Öppen dumpling med handskalade räkor, avokado, mangodressing och chili
Open dumpling with shrimps, avocado, mango dressing and chili

Varmrätt / Main course
Ugnsbakad Röding med 63 gradigt ägg, spenat, palsternackspure och rotfruktschips
Owenbaked Char with 63* egg, spinach, parsnippuré and root vegetable chips 

 

 

Varmrätter / Main courses

 

Ugnsbakad Röding med 63 gradigt ägg, spenat, palsternackspure och rotfruktschips
Owen baked Char with 63* egg, spinach, parsnippuré and root vegetable chips 350:-

Grillad Piggvar med gratinerad silverlök, rostad morot, syrlig grönkål och anklever/champinjonsmör
Grilled Turbot with gratinated silver onion, roasted carrot, sour kale and duck and mushroom butter 645:-

Parmesangratinerad Piggvarsfilé med Kammusslor och Champagnesås
Gratinated fillet of Turbot with parmesan cheese, Scallops and Champagne sauce   725:-

Kokt piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dil
725:-

Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 825:

Sjötunga Meunière
Sole Meunière 795:-

 

Desserter/Desserts

 

Hjortronparfait med krokant och mynta sirap
Cloudberry parfait with crunchy almond nougat and mint syrup 115:-

Två kulor vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn eller
med varma hjortron

Two scoops of vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile or warm Cloudberries 135:-

Crème Brûlée
Crème Brûlée 110:-  Mini/ 79:- 

En kula glass eller sorbet med mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-

Chokladpralin 
Chocolate truffle 25:-



På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group