Lunchmeny / Lunch menu

Lunch Vecka 40 / Week 40

Serveras 11.30-15.00.

Förrätter / Starters

Kräftsoppa med fänkål och oststicks
Crawfish soup with fennel and cheese sticks 175:-
Wedholms klassiska Gubbröra med bakad äggula och picklad rödlök
Wedholms classic herring with baked  egg yolk and pickled red onion 195:-

Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
350:-/30g / 575:-/60g

Störrom – Serverad med blini
Sturgeon Caviar – Served with blini Oscietra. Siberian Sturgeon odlad i Spanien.
1195:-/50 g

Veckans sallad / Salad of the week

Skaldjursallad med Hummer, räkor, musslor, krondillsaîoli och örtkrutonger  
Seafood salad with Lobster, shrimps, mussels, dill aîoli and herb croutons 295:-

Veckans husman / Catch of the week

 Pocherad Kummel med rödbetor, kapris och pepparrot
 Poached Hake with beet roots, capers and horse radish  275:

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK 670:-

Förrätt / Starter
Wedholms klassiska Gubbröra med bakad äggula och picklad rödlök
Wedholms classic herring with baked  egg yolk and pickled red onion

Varmrätt / Main course
Pocherad Marulk med Sandefjordsås, stenbitsrom och kokt potatis
Poached Monk fish with Sandefjord sauce, limp fish roe and boiled potatoe

Varmrätter / Main courses

Hummerglaserad Röding med fänkål, hummerskum och potatispuré smaksatt med Västerbottenost           
Lobster glazed Char with fennel, lobster foam and masched potatoe flavoured with cheese 395:-

Pocherad Marulk med Sandefjordsås, stenbitsrom och kokt potatis
Poached Monk fish with Sandefjord sauce, limp fish roe and boiled potatoe 495:-

Parmesangratinerad Piggvarsfilé med Kammusslor och Champagnesås
Gratinated fillet of Turbot with parmesan cheese, Scallops and Champagne sauce 755:-

Kokt piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dil 755:-

Fricassé på Piggvar, Sjötunga , Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 995:-

Sjötunga Meunière
Sole Meunière 825:-  

 

Desserter/Desserts

 Kanelstekta äppelklyftor med med färskostglass och mandelcrisp                                                       
Cinamon fried apple with fresh cottage ice cream and almond crisp 145:-

Två kulor vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn eller med varma hjortron
Two scoops of vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile or warm Cloudberries 135:- / 195:-

Crème Brûlée
Crème Brûlée 110:-  Mini/ 79:- 

En kula glass eller sorbet med mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-

Chokladpralin 
Chocolate truffle 25:-



På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group