Veckans lunch
Lunchmeny v. 18
Förrätter / Starters
Tysk vit Sparris med brynt smörsabayonne, hasselnötter, rädisa och gravad lax
German white Asparagus with browned butter sabayon, hazelnuts, radish and marinated salmon 255:-
Matjesill från Norröna med inlagd lök, rökt gräddfil och friterad potatis
Marinated Herring from Norröna with pickled onion, smoked sour cream and fried potatoes 255:-
Wedholms Silltallrik med Västerbottensost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-
Löjrom från Kalix serverad med smörad potatispuré, alumette potatis
och citroncréme
Bleak roe from Kalix served with buttered potato puré, pommes alumette and lemon créme
30 gr 375:- / 60 gr 750:-
Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
1395:- / 50 gr
Veckans Husman / Catch of the day
Inkokt Lax med dillamjonnäs och pressgurka
Cold Salmon with dill mayonnaise and pickled cucumber 310:-
Veckans Sallad / Salad of the week
Salad med friterad Tors, panzanella dressing, kronärtskocka och parmesan
Salad with fried Cod, panzanella dressing, artichock and parmesan cheese 295:-
Veckans affärslunch / Business lunch
AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK
Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 665:-
med Dessert / with Dessert 800:-
Förrätt / Starter
Tysk vit Sparris med brynt smörsabayonne, hasselnötter, rädisa och gravad lax
German white Asparagus with browned butter sabayon, hazelnuts, radish and marinated salmon
Varmrätt /Main course
Grillad Gösfilé med sotad sallad och chimichurri
Grilled Pike-perch with blackended salad and chimichurri
Dessert / Dessert
Åkerbärsparfait med maränger
Wildberries parfait with meringue
.
Varmrätter / Main courses
Grillad Gösfilé med sotad sallad och chimichurri
Grilled fillet of Pike-perch with blackended salad and chimichurri 420:-
Pocherad Torsk med bakade tomater, haricots verts och smörad skaldjursbuljong
Poached Cod with baked tomatoes, haricots verts and buttered seafood brooth 395:-
Parmesangratinerad Piggvar med Champagnesås, kammussla och grönkål
Parmesan gratinated fillet of Turbot with Champagne sauce, scallop and cale 895:-
Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dill 795:-
Sjötunga Meunière
Sole Meunière 845:-
Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1295:-
Desserter/Desserts
Åkerbärsparfait med maränger
Wildberries parfait with meringue 145:-
Crème Brûlée
Crème Brûlée 110:-
En kula glass eller sorbet med mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-
Chokladpraliner 25:-/ st
Chocolate Pralines
Wedholms Chokladtryffel 35:-/st
Wedholms chocolate truffle
