Veckans lunch

Lunchmeny v. 18

Förrätter / Starters

Tysk vit Sparris med brynt smörsabayonne, hasselnötter, rädisa och gravad lax  
German white Asparagus with browned butter sabayon, hazelnuts, radish and marinated salmon 255:-

Matjesill från Norröna med inlagd lök, rökt gräddfil och friterad potatis
Marinated Herring from Norröna with pickled onion, smoked sour cream and fried potatoes 255:-

Wedholms Silltallrik med Västerbottensost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-  

Löjrom från Kalix serverad med smörad potatispuré, alumette potatis
och citroncréme 
Bleak roe from Kalix served with buttered potato puré, pommes alumette and lemon créme       
30 gr 375:- / 60 gr 750:-

Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
1395:- / 50 gr

Veckans Husman / Catch of the day

Inkokt Lax med dillamjonnäs och pressgurka
Cold Salmon with dill mayonnaise and pickled cucumber 310:-                 

Veckans Sallad / Salad of the week

Salad med friterad Tors, panzanella dressing, kronärtskocka och parmesan
Salad with fried Cod, panzanella dressing, artichock and parmesan cheese 295:-

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK  

Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 665:-
med Dessert / with Dessert 800:-

Förrätt / Starter   
Tysk vit Sparris med brynt smörsabayonne, hasselnötter, rädisa och gravad lax  
German white Asparagus with browned butter sabayon, hazelnuts, radish and marinated salmon

Varmrätt /Main course 
Grillad Gösfilé med sotad sallad och chimichurri 
Grilled Pike-perch with blackended salad  and  chimichurri

Dessert / Dessert 
Åkerbärsparfait med maränger
Wildberries parfait with meringue 

                                                           

.

Varmrätter / Main courses


Grillad Gösfilé med sotad sallad och chimichurri 
Grilled  fillet of Pike-perch with blackended salad  and  chimichurri 420:- 

Pocherad Torsk med bakade tomater, haricots verts och smörad skaldjursbuljong 
Poached Cod with baked tomatoes, haricots verts and buttered seafood brooth 395:-

Parmesangratinerad Piggvar med Champagnesås, kammussla och grönkål
Parmesan gratinated fillet of  Turbot with Champagne sauce, scallop and cale 895:-

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dill 795:-

Sjötunga Meunière
S
ole Meunière 845:-

Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1295:-     

Desserter/Desserts

Åkerbärsparfait med maränger
Wildberries parfait with meringue 145:-

Crème Brûlée 
Crème Brûlée 110:-

En kula glass eller sorbet med mandelflarn 
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-

Chokladpraliner
 25:-/ st
Chocolate Pralines

Wedholms Chokladtryffel 35:-/st
Wedholms chocolate truffle 

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group