Lunchmeny / Lunch menu v.13

Lunchmeny

Serveras 11.30-15.00.

Förrätter / Starters

Nässelsoppa pocherat äggoch forellrom                    
Nettles soup with poached egg and trout roe 210:-

Wedholms Silltallrik med Västerbottenost
Wedholms Herring plate with Västerbooten cheese 225 kr

Göstartar med gravad citron, löjrom ock kryddolja     
Pike-perch tartar with marinated lemon, bleak roe and herb oil 245 kr

Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast 350:-/ 30g
575:- / 50g
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast

Färska flatostron från Havstenssund 75:- st
Fresh Oysters from Havstenssund 

Störrom – Serverad med smörstekt toast 1295:-/ 50g
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien

 

Veckans sallad / Salad of the week

Varmrökt Lax med pocherat ägg och ramslökmajonnäs  
Hot smoked Salmon with poached egg and ramson mayonnaise 275:-

Veckans husman / Catch of the week

Matjesill med brynt smör, hackad rödlök, ägg och kokt potatis
Herring with browned butter, red onion, egg and boiled potatoes 255:-

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK 590:-

Förrätt / Starter
Nässelsoppa pocherat ägg forell rom                    
Nettles soup with poached egg and trout roe

Varmrätt / Main Course

Grillad Gös med bakad purjolök och Sandefjordsås
Grilled Pike-perch with baked leek and Sandefjord sauce
                         

  

Varmrätter / Main courses

 

Wedholms Fisk och Skaldjursgryta med räkor, dill och aioli
Wedholms Fish and Seafood casserole with shrimps, dill and aioli  335:-

                       Smörstekt Abborrefilé med ansjovissås och pressad potatis
                               Butter-fried Perch fillet with anchovy sauce and pressed potatoes 385:- 

                        Ångad Hälleflundra med färsk vit sparris, hollandaise och forellrom
                                Steamed Halibut with fresh white asparagus, hollandaise and trout roe 475:-

Grillad Gös med bakad purjolök och Sandefjordsås
Grilled Pike-perch with baked leek and Sandefjord sauce 455:- 

Parmesangratinerad Piggvarsfilé med kammussla och spenat 
Parmesan gratinate fillet of Turbot with scallop and spinach 755:-

 

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dill 755:-

Sjötunga Meunière                                                                                                                                            Sole Meunière 825:-

Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 995:

 

 

Desserter/Desserts

Inkokta Rabarber med prosecco pannacotta och citronsorbet
Baked Rhubarbs with prosecco pannacotta and lemon sorbet 145:-

Vaniljglass med varma hjortron 
Warm cloudberries and vanilla ice cream 165:-

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-

Crème Brûlée 
Crème Brûlée 145:- mini 85:-

En kula glass eller sorbet med mandelflarn 
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-

Chokladtryffel
25:-/ st
Chocolate truffle

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group