Lunchmeny / Lunch menu

Lunch Vecka 39 / Week 39

Serveras 11.30-15.00.

Förrätter / Starters

Gubbröra på toast med äggula
Toast with anshovies, egg, potatoes and  egg yolk 155:-

Mustig Skogssvampsoppa med vinägerstekt äpple och senapscréme
Rich forest-mushrooms soup with vinegar fried apple and mustard créme  
165:- /  265:-
     

Svenska Flatostron från Havstenssund 
Swedish Oysters 72:-/st

Löjrom från Kalix  serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast                      
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and butter fried toast
550:- /30 g    | 1050:-/60 g

Störrom – Serverad med smörstekt toast
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast
Oscietra, Siberian Sturgeon odlad i Spanien
1195;- / 50 gr 

Veckans sallad / Salad of the week

Sallad med grillad fisk och kammussla, mango, chilimarinerad paprika och zucchini
Salad with grilled fish, scallops , mango, chili marinated  pepper and zucchini 275:-

Veckans husman / Catch of the week

Ångad Torsk med äggsås, friterad persilja och kokt potatis
Steamed Cod with egg sauce, fried parsley and boild potatoes 265:-

Utvalda viner på glas / Selected wines by the glass

2020 Meursault, Marchand-Tawse, Bourgogne, Frankrike 295:-
2020 Chablis Fèvre Fèvre, Chablis, Frankrike 175:-
2020 Bourgogne Blanc, Sylvain Bzikot, Bourgogne, Frankrike 205:-
2020 Solosole, Poggio al Tesoro, Toscana, Italien 165:-
2020 Weininger Nussberg Grüner Veltliner, EKO, Wien, Österrike 160:-
2019 Raats Original Chenin Blanc, Stellenbosh, Sydafrika 155:-

Varmrätter / Main courses

Grillad Hälleflundra med stuvad Savoykål, forellrom och dillslungad potatis
Grilled Halibut with Savoy cabbage, trout roe and boild potatoes with dill 395:-

Ugnsbakad Röding med brynt smörslungad kapris, dillcréme och potatispuré
Owen-baked Char wit brown butter fried capers, dill créme and potatoe puré 295:-

Parmesangratinerad Piggvarsfilé med Kammusslor och Champagnesås
Gratinated fillet of Turbot with parmesan cheese, Scallops and Champagne sauce 695:-

Kokt Piggvar på ben i bit med färskriven pepparrot, brynt smör och kokt potatis  
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dil 695:-

Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 795:-

Sjötunga Meunière
Sole Meunière 745:-

 

Desserter/Desserts


Friterad äppelvårrulle med salt karamellglass 
Fried apple spring roll with salted caramell ice cream 145:-

Crème Brûlée
Crème Brûlée 110:-  Mini/ 79:- 

En kula glass eller sorbet med mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-

Chokladpralin 
Chocolate truffle 25:-



På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group