Lunchmeny / Lunch menu
Lunchmeny v.37
Förrätter / Starters
Kantarelltoast med löjrom och dill
Chanterelle toast with Bleak roe and dill 275:-
Hummersoppa med tartar på gös och forellrom
Lobster soup with a tartar with pike-perch and trout roe 245:-
Wedholms Silltallrik med Västerbottensost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-
Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
350:- /30 g | 575:-/50 g
Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
1295:- / 50 gr
Veckans sallad / Salad of the week
Sallad Nicoise med Tonfisk, ägg, haricot verts och soltorkade oliver
Salad Nicoise with Tuna fish,, egg, haricots verts and sun-dried olives 265:-
Veckans husman / Catch of the week
Laxpudding med räkor, pepparrot och dillsmör
Salmon pudding with prawns, horseradish and dill butter 285:-
Veckans affärslunch / Business lunch
AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK
Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 655:-
med Dessert / with Dessert 735:-
Förrätt / Starter
Kantarelltoast med löjrom och dill
Chanterelle toast with Bleak roe and dill
Varmrätt / Main course
Pocherad Hälleflundra med vaxbönor, tomat och skaldjurssås
Poached halibut with beans, tomato and seafood sauce
Dessert / Desserts
Mandelkaka med plommon och punschgrädde
Almond cake with plum and cream flavored with Swedish Punsch
.
Varmrätter / Main courses
Grillad Gös med lättstuvad sommarkål och gräslök
Grilled Pike-perch with lightly stewed summer cabbage and chive 395:-:-
Pocherad Hälleflundra med vaxbönor, tomat och skaldjurssås
Poached halibut with beans, tomato and seafood sauce 420:-
Pocherad Rödingfilé med broccolini, hollandaise och forellrom
Poached fillet of Char with broccolini, hollandaise and trout roe 440:-
Parmesangratinerad Sjötungafilé med Champagnesås, kammussla och mangold
Parmesan gratinatet fillet of Sole with Champagne sauce, scallop and chard 895:-
Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dill 795:-
Sjötunga Meunière Sole Meunière 845:-
Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1095:-
Desserter/Desserts
Mandelkaka med plommon och punschgrädde
Almond cake with plum and cream flavored with Swedish Punsch 145:-
Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-
Crème Brûlée
Crème Brûlée 145:- mini 85:-
En kula glass eller sorbet med mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-
Chokladpraliner 25:-/ st
Chocolate Pralines
Wedholms Chokladtryffel 35:-/st
Wedholms chocolate truffle