Lunchmeny / Lunch menu

Lunchmeny v.42

Förrätter / Starters

Svampbuljong med hummerravioli och tryffel
Mushroom broth with lobster ravioli and autumn truffles 255:- 

Asiatisk Tonfisktartar med chilimajonnäs, sesamfrön, päron och forellrom
Asian Tunafish tartar with chili mayonnaise, sesame seeds, pear and trout roe 255:-

Wedholms Silltallrik med Västerbottensost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-  

Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
350:- /30 g    | 575:-/50 g

Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
1295:- / 50 gr


Veckans sallad / Salad of the week

Sallad med Chévre Chaud med picklade rödbetor och linser
Salad with Chévre Chaud, pickled beet roots and lintels 245:-    

Veckans husman / Catch of the week

Fiskgratäng med Champagnesås
Fish gratin with Champagne sauce 295:-  

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK 

Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 665:-  
med Dessert / with Dessert 755:- 

Förrätt / Starter 
Asiatisk Tonfisktartar med chilimajonnäs, sesamfrön, päron och forellrom
Asian Tunafish tartar with chili mayonnaise, sesame seeds, pear and trout roe

Varmrätt / Main course 
Pocherad Torskrygg med dillrostade rotfrukter och blåmusselsås
Poached back of Cod with dill roasted root fruits and blue mussel sauce

Dessert / Desserts                                                                             
Äpple och mandelkaka med créme Anglaise     
Apple and almond cake with crème Anglaise

 

  

.

Varmrätter / Main courses

Fisk och skaldjursgryta med tomat, räkor, aioli och krutonger
Fish and shellfish casserole with tomato, prawns, aioli and croutons  320:-

Bakad Rödingfilé med messmörsås,  kantareller och potatispuré
Baked Char with  whey butter sauce, chantarelles and mashed potatoes 410:-

Pocherad Torskrygg med dillrostade rotfrukter och blåmusselsås
Poached back of Cod with dill roasted root fruits and blue mussel sauce 420:-

Grillad Hälleflundra med bryntsmör sabayonne och sockerärtor
Grilled Halibut with browned butter sabayonne and sugar peas 465:-

Parmesangratinerad Sjötungafilé med Champagnesås, kammussla och mangold
Parmesan gratinated fillet of Turbot with Champagne sauce, scallop and chard 895:-

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dill 795:-

Sjötunga Meunière
S
ole Meunière 845:-

Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1095:-   

Desserter/Desserts


Äpple och mandelkaka med créme Anglaise 
Apple and almond cake with crème Anglaise 145:-

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-

Crème Brûlée 
Crème Brûlée 145:- mini 85:-

En kula glass eller sorbet med mandelflarn 
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-

Chokladpraliner
 25:-/ st
Chocolate Pralines

Wedholms Chokladtryffel 35:-/st
Wedholms chocolate truffle 

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group