Lunchmeny / Lunch menu
Lunch Vecka 40 / Week 40
Serveras 11.30-15.00.
Förrätter / Starters
Kräftsoppa med fänkål och oststicks
Crawfish soup with fennel and cheese sticks 175:-
Wedholms klassiska Gubbröra med bakad äggula och picklad rödlök
Wedholms classic herring with baked egg yolk and pickled red onion 195:-
Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
350:-/30g / 575:-/60g
Störrom – Serverad med blini
Sturgeon Caviar – Served with blini Oscietra. Siberian Sturgeon odlad i Spanien.
1195:-/50 g
Veckans sallad / Salad of the week
Skaldjursallad med Hummer, räkor, musslor, krondillsaîoli och örtkrutonger
Seafood salad with Lobster, shrimps, mussels, dill aîoli and herb croutons 295:-
Veckans husman / Catch of the week
Pocherad Kummel med rödbetor, kapris och pepparrot
Poached Hake with beet roots, capers and horse radish 275:–
Veckans affärslunch / Business lunch
AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK 670:-
Förrätt / Starter
Wedholms klassiska Gubbröra med bakad äggula och picklad rödlök
Wedholms classic herring with baked egg yolk and pickled red onion
Varmrätt / Main course
Pocherad Marulk med Sandefjordsås, stenbitsrom och kokt potatis
Poached Monk fish with Sandefjord sauce, limp fish roe and boiled potatoe
Varmrätter / Main courses
Hummerglaserad Röding med fänkål, hummerskum och potatispuré smaksatt med Västerbottenost
Lobster glazed Char with fennel, lobster foam and masched potatoe flavoured with cheese 395:-
Pocherad Marulk med Sandefjordsås, stenbitsrom och kokt potatis
Poached Monk fish with Sandefjord sauce, limp fish roe and boiled potatoe 495:-
Parmesangratinerad Piggvarsfilé med Kammusslor och Champagnesås
Gratinated fillet of Turbot with parmesan cheese, Scallops and Champagne sauce 755:-
Kokt piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dil 755:-
Fricassé på Piggvar, Sjötunga , Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 995:-
Sjötunga Meunière
Sole Meunière 825:-
Desserter/Desserts
Kanelstekta äppelklyftor med med färskostglass och mandelcrisp
Cinamon fried apple with fresh cottage ice cream and almond crisp 145:-
Två kulor vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn eller med varma hjortron
Two scoops of vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile or warm Cloudberries 135:- / 195:-
Crème Brûlée
Crème Brûlée 110:- Mini/ 79:-
En kula glass eller sorbet med mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-
Chokladpralin
Chocolate truffle 25:-
