Lunchmeny / Lunch menu v.25

Lunchmeny

Serveras 11.30-15.00.

Förrätter / Starters

Gubbröra på rågbröd med löjrom från Bottenviken 
Herring on rye bread with bleak roe from Bottenviken 245:-

Crème Ninon med halstrad Pilgrimmsmussla
Créme Ninon with fried Scallops 195:-

Wedholms Silltallrik med Västerbottensost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-  

Färska Gigas Ostron från Orust
Fresh Oysters from Orust St/Each 55:-

Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast       
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
350:- /30 g    | 575:-/50 g

Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
1295:- / 50 gr


Veckans sallad / Salad of the week

Caesarsallad med friterad Slätvarsfilé, parmesan, citron och kronärtskocka
Caesar salad with fried fillet of Brill, lemon, parmesan cheese and artichoke 275:-    

 

Veckans husman / Catch of the week

 Rimmad Lax med dillstuvad potatis, hovmästarsås och citron
Cured Salmon with dill stewed potatoes, mustard sauce and lemon 265:-

 

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK 

Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 565:-  
med Dessert / with Dessert 640:- 

Förrätt / Starter
Crème Ninon med halstrad Pilgrimmsmussla

Créme Ninon with fried Scallops    

Varmrätt / Main course
Pocherad Röding med räkor, gröna ärtor och skaldjurssås

 Poached Char with shrimps, green peas and seafood sauce

Dessert / Desserts
Chokladkräm med jordgubbar, gräddglas och krossade drömmar
Chocolate cream with strawberries, cream ice cream and crushed cookies

 

  

Varmrätter / Main courses

 
Grillad Laxfilé med choronsås och grön sparris
Grilled fillet of Salmon with choron sauce and green asparagus 365:-

Pocherad Röding med räkor, gröna ärtor och skaldjurssås
Poached Char with shrimps, green peas and seafood sauce 380:-  

Grillad Slätvar med confiterad vitlök och citronsabayonne
Grilled Brill with confit garlic and lemon sabayonne 420:-

                         Parmesangratinerad Sjötungafilé med Champagnesås, kammussla och spenat
                         Parmesan gratinatet fillet of Sole with Champagnes Sauce, scallop and spinach 755:-

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dill 755:-

Sjötunga Meunière                                                                                                                                            Sole Meunière 825:-

Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 995:      

Desserter/Desserts


Chokladkräm med jordgubbar, gräddglas och krossade drömmar
Chocolate cream with strawberries, cream ice cream and crushed cookies 145:-

Vaniljglass med varma hjortron 
Warm cloudberries and vanilla ice cream 165:-

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-

Crème Brûlée 
Crème Brûlée 145:- mini 85:-

En kula glass eller sorbet med mandelflarn 
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-

Chokladpraliner
 25:-/ st
Chocolate Pralines

Wedholms Chokladtryffel 35:-/st
Wedholms chocolate truffle 

 

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group