Lunchmeny / Lunch menu
Lunchmeny v.50
Förrätter / Starters
Tonfisktartar med citrus, avokado och forellrom
Tuna tartare with citrus, avocado and trout roe 235:-
Stekt inlagd Strömming på smörstekt rågbröd, rödlök, potatis och gräddfil
Fried pickled Herring on butter-fried rye bread, red onion, potatoes and sour cream 210:-
Hummersoppa med mousseline på kammussla, bondbönor och dill
Lobster soup with mousseline on scallops, beans and dill 210:-
Wedholms Silltallrik med Västerbottensost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-
Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
350:- /30 g | 575:-/50 g
Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
1295:- / 50 gr
Veckans husman / Catch of the week
Lutfisk med klassiska tillbehör
Ling fish cured in lye with classic accessories 355:-
Veckans affärslunch / Business lunch
AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK
Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 560:-
med Dessert / with Dessert 640:-
Förrätt / Starter
Tonfisktartar med citrus, avokado och forellrom
Tuna tartare with citrus, avocado and trout roe
Varmrätt /Maincourse
Bakad Röding med friterat kalettkål och citronsmörsås
Baked Char with fried kale and lemon butter sauce
Dessert / Desserts
Chokladkräm med med apelsinsorbet, havssalt och olivolja Chocolate cream with orange sorbet, sea salt and olive oil
.
Varmrätter / Main courses
Fisk och Skaldjursgryta med räkor , tomat, krutonger och aioli
Fish and shellfish with shrimps, tomato, crutouns and aioli 320:
Bakad Röding med friterat kalettkål och citronsmörsås Baked Char with fried kale and lemon butter sauce 345:-
Grillad Marulk med brysselkål, brynt smör sabayonne
Grilled Monkfish with Brussels sprouts, browned sabayonne butter 420:-
Kokt Torsk med ägg, räkor, pepparrot och brynt smör
Boiled Cod with eggs, prawns, horseradish and browned butter 480:-
Parmesangratinerad Sjötunga med Champagnesås, kammussla och grönkål
Parmesan gratinated fillet of Sole with Champagne sauce, scallop and cale 855 :-
Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dill 795:-
Sjötunga Meunière
Sole Meunière 845:-
Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1095:-
Desserter/Desserts
Chokladkräm med med apelsinsorbet, havssalt och olivolja Chocolate cream with orange sorbet, sea salt and olive oil 145:-
Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-
Crème Brûlée
Crème Brûlée 145:- mini 85:-
En kula glass eller sorbet med mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-
Chokladpraliner 25:-/ st
Chocolate Pralines
Wedholms Chokladtryffel 35:-/st
Wedholms chocolate truffle