Lunchmeny / Lunch menu

Lunchmeny v.50

Förrätter / Starters

Tonfisktartar med citrus, avokado och forellrom
Tuna tartare with citrus, avocado and trout roe 235:-


Stekt inlagd Strömming på smörstekt rågbröd, rödlök, potatis och gräddfil

Fried pickled Herring on butter-fried rye bread, red onion, potatoes and sour cream   210:-

Hummersoppa  med mousseline på kammussla, bondbönor och dill
Lobster soup with mousseline on scallops, beans and dill 210:-

Wedholms Silltallrik med Västerbottensost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-  

Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
350:- /30 g    | 575:-/50 g

Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
1295:- / 50 gr


Veckans husman / Catch of the week

 Lutfisk med klassiska tillbehör
 Ling fish cured in lye with classic accessories  355:-

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK 

Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 560:- 
med Dessert / with Dessert 640:-

Förrätt / Starter 
Tonfisktartar med citrus, avokado och forellrom
Tuna tartare with citrus, avocado and trout roe      

Varmrätt /Maincourse
Bakad Röding med friterat kalettkål och citronsmörsås
Baked Char with fried kale and lemon butter sauce

Dessert / Desserts 
Chokladkräm med  med apelsinsorbet, havssalt och olivolja                                                                                       Chocolate cream with orange sorbet, sea salt and olive oil                                                                      

                                                                     

 

  

.

Varmrätter / Main courses

Fisk och Skaldjursgryta med räkor , tomat, krutonger och aioli
Fish and shellfish with shrimps, tomato, crutouns and aioli 320:

 Bakad Röding med friterat kalettkål och citronsmörsås                                                                                             Baked Char with fried kale and lemon butter sauce 345:-

Grillad Marulk med brysselkål, brynt smör sabayonne
Grilled Monkfish with Brussels sprouts, browned sabayonne butter 420:-

Kokt Torsk med ägg, räkor, pepparrot och brynt smör
Boiled Cod with eggs, prawns, horseradish and browned butter 480:-

Parmesangratinerad Sjötunga med Champagnesås, kammussla och grönkål
Parmesan gratinated fillet of Sole with Champagne sauce, scallop and cale 855 :-

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dill 795:-

Sjötunga Meunière
S
ole Meunière 845:-

Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1095:-    

Desserter/Desserts

Chokladkräm med  med apelsinsorbet, havssalt och olivolja                                                                                    Chocolate cream with orange sorbet, sea salt and olive oil 145:- 

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-

Crème Brûlée 
Crème Brûlée 145:- mini 85:-

En kula glass eller sorbet med mandelflarn 
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-

Chokladpraliner
 25:-/ st
Chocolate Pralines

Wedholms Chokladtryffel 35:-/st
Wedholms chocolate truffle 

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group