Lunchmeny / Lunch menu v.8

Lunchmeny

Serveras 11.30-15.00.

Förrätter / Starters

Grillade Kammusslor med potatiscréme, hasselnötter och brynt smör
Grilled Scallops with potato creem, hazelnuts and browned butter :-

Rotselleribuljong med tartar på Marulk och tryffel
Celery broth with tartar on Monkfish and truffles 195 kr 

Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast 350:-/ 30g     
575:- / 50g
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast

Färska flatostron från Havstenssund 75:- st
Fresh Oysters from Havstenssund 

Störrom – Serverad med smörstekt toast 1295:-/ 50g
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien

 

Veckans sallad / Salad of the week

Caesarsallad med friterad Fisk och parmesan
Caesar salad with fried Fish and parmesan cheese 265:- 

Veckans husman / Catch of the week

Handfilead senaspsmarinerad stekt Strömming med pressgurka, rårörda lingon och potatispuré
Fried  mustard marinated Herring with sliced pickled cucumber, lingon berries and mashed potatoes 265 kr

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK  605:-           

Förrätt 
Grillade Kammussor med potatiscréme, hasselnötter och brynt smör
Grilled Scallops with potato cream, hazelnuts and browned butter

Varmrätt 

Pocherad Hälleflundra med krämig skaldjursrisoni och blåmusselsås 
Poached Halibut with creamy seafood risoni and mussel sauce 

  

Varmrätter / Main courses

Wedholms Fisk och Skaldjursgryta med räkor, dill och aioli 335:-
Wedholms Fish and Seafood casserole with shrimps, dill and aioli

Pocherad Hälleflundra med krämig skaldjursrisoni och blåmusselsås
Poached Halibut with creamy seafood risoni and mussel sauce   390:-

Grillad Marulksfilé med rostade gulbetor och brynt smörsabayonne
Grilled fillet of Monkfish with roasted yellow beet roots and browned butter sabayonne 410:-

Smörstekt Gösrygg med tomat,  chorizo och skaldjursbuljong  
Butter-fried Pike- Perch loin with tomato chorizo and seafood broth 410:-

Parmesangratinerad Sjötungsfilé med kammussla och spenat  
Parmesan gratinated fillet of Sole with scallop and spinach 845:- 

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis 755:-
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dill

Sjötunga Meunière 825:-
Sole Meunière

Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås 995:-
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce

Desserter/Desserts

Tartlett med saltkola och lättvispad grädde 125:-
Tartlett with salt Caramel and lightly whipped cream

Vaniljglass med varma hjortron 165:-
Warm cloudberries and vanilla ice cream

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 135:-
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile

Crème Brûlée 145:- Mini/ 85:-
Crème Brûlée

En kula glass eller sorbet med mandelflarn 55:-
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile

Chokladtryffel
25:-/ st
Chocolate truffle

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group