Lunchmeny / Lunch menu
Lunch Vecka 22/ Week 22
Serveras 11.30-15.00.
Förrätter / Starters
Fransk löksoppa med räkor och parmesanchips
French onion soup with shrimps and parmesan chips 195:-
Friterad kammussla i hjärtsallad med sotad avocado, chili fänkål och västerbottendipp
Fried scallop in gem lettuce with smoked avocado, chili, fennel and västerbotten cheese 205:-
Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and butter fried toast
550:-/30g / 1050:-/60g
Störrom – Serverad med smörstekt toast
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast Oscietra. Siberian Sturgeon odlad i Spanien.
1195:-/50 g
Veckans sallad / Salad of the week
Sallad med rödbetsgravad lax, syltad rödlök, rostade primörbetor och lingonvinigrette
Salad with beetroot-cured salmon, pickled red onion, roasted beets and linonberry vinaigrette 255:-
Veckans husman / Catch of the week
Havets wallenbergare med potatispuré, gröna ärtor, saltrostad mandel och ramslökssmör
Fish patties with mashed potatoes, green peas, salt-roasted almonds and ramson butter 255:-
Veckans affärslunch / Business lunch
AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK 675:-
Förrätt / Starter
Friterad kammussla i hjärtsallad med sotad avocado, chili, fänkål och västerbottendipp
Fried scallop in gem lettuce with smoked avocado, chili, fennel and västerbotten cheese
Varmrätt / Main course
Bakad Hälleflundra med grillad spetskål, chimichurri, krispig potatis, stenbitsrom och flädersås
Baked halibut with grilled cabbage, chimichurri, crispy potatoes, lumpfish roe and elderberry sauce
Varmrätter / Main courses
Bakad Hälleflundra med grillad spetskål, chimichurri, krispig potatis, stenbitsrom och flädersås
Baked halibut with grilled cabbage, chimichurri, crispy potatoes, lumpfish roe and elderberry sauce 495:-
Grillad Marulk med vit sparris, kapris, rökt beurre blanc och dillslungad potatis
Grilled monkfish with white asparagus, capers, smoked beurre blanc and dill -tossed potatoes 455:-
Parmesangratinerad Piggvarsfilé med Kammusslor och Champagnesås
Gratinated fillet of Turbot with parmesan cheese, Scallops and Champagne sauce 725:-
Kokt piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dil
725:-
Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 895:
Sjötunga Meunière
Sole Meunière 795:-
Desserter/Desserts
Brownie med karamelliserade hasselnötter och äppelsorbet
Brownie with caramilezed hazelnuts and apple sorbet 135:-
Två kulor vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn eller med varma hjortron
Two scoops of vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile or warm Cloudberries 135:- / 195:-
Crème Brûlée
Crème Brûlée 110:- Mini/ 79:-
En kula glass eller sorbet med mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-
Chokladpralin
Chocolate truffle 25:-
