Lunchmeny / Lunch menu

Lunch Vecka 48/ Week 48

Serveras 11.30-15.00.

Förrätter / Starters

Halstrade Kammusslor med forellrom, citroninlagt äpple och chilisås
Fried Scallops with trout roe, lemon marinated apple and chili sauce 185:-

Fisk och Skaldjurssoppa med créme fraîche, saffran och tomat
Fish & Seafood soup with sour cream, saffron and tomato 175:- / 275:-     

Svenska Flatostron från Havstenssund 
Swedish Oysters 72:-/st

Löjrom från Kalix  serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast                   
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and butter fried toast
550:- /30 g    | 1050:-/60 g

Störrom – Serverad med smörstekt toast
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast
Oscietra, Siberian Sturgeon odlad i Spanien
1195;- / 50 gr 

Veckans sallad / Salad of the week

Sallad på grillad Lax med chilipicklade gulbetor, morötter, apelsindressing och hasselnötter
Salad with grilled Salmon with chili pickled yellow beetroots, carrots, orange dressing and hazel nuts  295:-

Veckans husman / Catch of the week

Havets Wallenbergare med  gröna ärtor, potatispure och brynt smör
Fish ”Wallenbergare” with green peas, potato puré  and brown butter 265:-

Utvalda viner på glas / Selected wines by the glass

2020 Meursault, David Moreau,  Bourgogne, Frankrike 295:-
2020 Chablis Fèvre Fèvre, Chablis, Frankrike 175:-
2020 Bourgogne Blanc, Sylvain Bzikot, Bourgogne, Frankrike 205:-
2020 Solosole, Poggio al Tesoro, Toscana, Italien 165:-
2020 Weininger Nussberg Grüner Veltliner, EKO, Wien, Österrike 160:-
2019 Raats Original Chenin Blanc, Stellenbosh, Sydafrika 155:-

Varmrätter / Main courses

Pocherad Torskrygg med forellrom, grillad gurka, kålrabbi, citronskum och dillslungad potatis
Poached back of Cod with trout roe, grilled cucumber, turnip cabbage, lemon foam and boiled potatoe 425:-

Grillad Rödingfilé med sotad blomkål, gulbetor samt parmesanpure och torkad grönkålscreme på färskost
Grilled Char with blackended cauliflower, yellow beetroots, dried kale créme and potatoe puré flavoured with parmesan cheese 395:-

Parmesangratinerad Piggvarsfilé med Kammusslor och Champagnesås
Gratinated fillet of Turbot with parmesan cheese, Scallops and Champagne sauce 695:-

Kokt Piggvar på ben i bit med färskriven pepparrot, brynt smör och kokt potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potato with dil
695:-

Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås

Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 795:-

Sjötunga Meunière
Sole Meunière 745:-

 

Desserter/Desserts


Två kulor vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn eller med varma hjortron
Two scoops of vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile  or warm cloudberries 135:-

Crème Brûlée
Crème Brûlée 110:-  Mini/ 79:- 

En kula glass eller sorbet med mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-

Chokladpralin 
Chocolate truffle 25:-



På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group