Lunchmeny / Lunch menu v.13
Lunchmeny
Serveras 11.30-15.00.
Förrätter / Starters
Nässelsoppa pocherat äggoch forellrom
Nettles soup with poached egg and trout roe 210:-
Wedholms Silltallrik med Västerbottenost
Wedholms Herring plate with Västerbooten cheese 225 kr
Göstartar med gravad citron, löjrom ock kryddolja
Pike-perch tartar with marinated lemon, bleak roe and herb oil 245 kr
Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast 350:-/ 30g
575:- / 50g
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
Färska flatostron från Havstenssund 75:- st
Fresh Oysters from Havstenssund
Störrom – Serverad med smörstekt toast 1295:-/ 50g
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
Veckans sallad / Salad of the week
Varmrökt Lax med pocherat ägg och ramslökmajonnäs
Hot smoked Salmon with poached egg and ramson mayonnaise 275:-
Veckans husman / Catch of the week
Matjesill med brynt smör, hackad rödlök, ägg och kokt potatis
Herring with browned butter, red onion, egg and boiled potatoes 255:-
Veckans affärslunch / Business lunch
AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK 590:-
Förrätt / Starter
Nässelsoppa pocherat ägg forell rom
Nettles soup with poached egg and trout roe
Varmrätt / Main Course
Grillad Gös med bakad purjolök och Sandefjordsås
Grilled Pike-perch with baked leek and Sandefjord sauce
Varmrätter / Main courses
Wedholms Fisk och Skaldjursgryta med räkor, dill och aioli
Wedholms Fish and Seafood casserole with shrimps, dill and aioli 335:-
Smörstekt Abborrefilé med ansjovissås och pressad potatis
Butter-fried Perch fillet with anchovy sauce and pressed potatoes 385:-
Ångad Hälleflundra med färsk vit sparris, hollandaise och forellrom
Steamed Halibut with fresh white asparagus, hollandaise and trout roe 475:-
Grillad Gös med bakad purjolök och Sandefjordsås
Grilled Pike-perch with baked leek and Sandefjord sauce 455:-
Parmesangratinerad Piggvarsfilé med kammussla och spenat
Parmesan gratinate fillet of Turbot with scallop and spinach 755:-
Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dill 755:-
Sjötunga Meunière Sole Meunière 825:-
Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 995:
Desserter/Desserts
Inkokta Rabarber med prosecco pannacotta och citronsorbet
Baked Rhubarbs with prosecco pannacotta and lemon sorbet 145:-
Vaniljglass med varma hjortron
Warm cloudberries and vanilla ice cream 165:-
Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-
Crème Brûlée
Crème Brûlée 145:- mini 85:-
En kula glass eller sorbet med mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-
Chokladtryffel 25:-/ st
Chocolate truffle