Lunchmeny / Lunch menu

Lunch Vecka 22/ Week 22

Serveras 11.30-15.00.

Förrätter / Starters

Fransk löksoppa med räkor och parmesanchips
French onion soup with shrimps and parmesan chips 195:-
Friterad kammussla i hjärtsallad med sotad avocado, chili fänkål och västerbottendipp
Fried scallop in gem lettuce with smoked avocado, chili, fennel and västerbotten cheese 205:-

Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and butter fried toast

550:-/30g / 1050:-/60g

Störrom – Serverad med smörstekt toast
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast Oscietra. Siberian Sturgeon odlad i Spanien.
1195:-/50 g

Veckans sallad / Salad of the week

Sallad med rödbetsgravad lax, syltad rödlök, rostade primörbetor och lingonvinigrette
Salad with beetroot-cured salmon, pickled red onion, roasted beets and linonberry vinaigrette  255:-

Veckans husman / Catch of the week

Havets wallenbergare med potatispuré, gröna ärtor, saltrostad mandel och ramslökssmör
Fish patties with mashed potatoes, green peas, salt-roasted almonds and ramson butter 255:-

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK 675:-

Förrätt / Starter
 Friterad kammussla i hjärtsallad med sotad avocado, chili, fänkål och västerbottendipp
Fried scallop in gem lettuce with smoked avocado, chili, fennel and västerbotten cheese

Varmrätt / Main course
Bakad Hälleflundra med grillad spetskål, chimichurri, krispig potatis, stenbitsrom och flädersås  
Baked halibut with grilled cabbage, chimichurri, crispy potatoes, lumpfish roe and elderberry sauce

Varmrätter / Main courses

Bakad Hälleflundra med grillad spetskål, chimichurri, krispig potatis, stenbitsrom och flädersås 
Baked halibut with grilled cabbage, chimichurri, crispy potatoes, lumpfish roe and elderberry sauce 495:-

Grillad Marulk med vit sparris, kapris, rökt beurre blanc och dillslungad potatis  
Grilled monkfish with white asparagus, capers, smoked beurre blanc and dill -tossed potatoes 455:- 

Parmesangratinerad Piggvarsfilé med Kammusslor och Champagnesås
Gratinated fillet of Turbot with parmesan cheese, Scallops and Champagne sauce   725:-

Kokt piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dil
725:-

Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 895:

Sjötunga Meunière
Sole Meunière 795:-

 

Desserter/Desserts

Brownie med karamelliserade hasselnötter och äppelsorbet
Brownie with caramilezed hazelnuts and apple sorbet 135:-

Två kulor vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn eller 
med varma hjortron
Two scoops of vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile or warm Cloudberries 135:- / 195:-

Crème Brûlée
Crème Brûlée 110:-  Mini/ 79:- 

En kula glass eller sorbet med mandelflarn
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-

Chokladpralin 
Chocolate truffle 25:-



På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group