Veckans lunch

Lunchmeny v. 8

Förrätter / Starters

Hummerconsommé med hummerkrokett och blomkålscréme                           
Lobster consommé with a lobster croquette and cauliflower créme 225:-

Crudo på Gösfilé, gulbetor, forellrom och plommonvinägrette
Crudo of fillet of Pike perch, beetroot, trout roe and plum vinaigrette 245:-

Wedholms Silltallrik med Västerbottensost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-  

Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast 
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
350:- /30 g    | 575:-/50 g

Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with buttered toast
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
1295:- / 50 gr


Veckans husman / Catch of the week

Halstrad Laxfilé med spenat och brynt smörsabayon
Fried Salmon with spinach and browned butter sabayon 310:-

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK 

Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 690:- 
med Dessert / with Dessert 775:-

Förrätt / Starter 
Crudo på Gösfilé, gulbetor, forellrom och plommonvinägrette
Crudo of fillet of Pike perch, beetroot, trout roe and plum vinaigrette

Varmrätt /Main course 

Grillad Marulk med svampsås
Grilled Monkfish with mushrooms sauce

Dessert 
Mandelkaka med lättvispad grädde
Almond cake with whipped cream

                                                                     

 

 

.

Varmrätter / Main courses

Fisk och Skaldjursgryta med räkor, tomat, krutonger och aioli
Fish and shellfish casserole with shrimps, tomato, crutouns and aioli 320:-

Ångad Rödingfilé med gurka, pepparrot och cintronsmörsås
Poached Char with cucumber horse-raddish and lemon butter sauce 420:-

Grillad Marulk med svampsås
Grilled Monkfish with mushrooms sauce 455:-

Parmesangratinerad Sjötungafilé med Champagnesås, kammussla och grönkål
Parmesan gratinated fillet of Turbot with Champagne sauce, scallop and cale 895 :-

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and potatoes with dill 795:-

Sjötunga Meunière
S
ole Meunière 845:-

Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1095:-    

Desserter/Desserts

Mandelkaka med lättvispad grädde
Almond cake with whipped cream 145:-

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-

Crème Brûlée 
Crème Brûlée 110:-

En kula glass eller sorbet med mandelflarn 
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile 55:-

Chokladpraliner
 25:-/ st
Chocolate Pralines

Wedholms Chokladtryffel 35:-/st
Wedholms chocolate truffle 

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group