Konsten på
Wedholms

Från den 19/4 2024 välkomnar vi konstnären Amy Simon till Wedholms Fisk.

Amy Simon är en amerikansk konstnär född i New York City. Hon bor och arbetar i Stockholm samt New York sedan över trettio år.

Hennes praktik har alltid haft tecknandet som huvudfokus. Hon har dock även arbetat med fotografi och skulptur. Verken har i första hand bestått av serier som syftar till att belysa och utforska frågor kring migration samt materialitet i relation till identitet inom globala ramverk.

Vilka vi var, i den mest grundläggande formen, bestäms av vad vi lämnar efter oss och vad vi bär med oss ​​under en livstid. De tidigare verkens utgångspunkt har nästan alltid utgått från en observatörs perspektiv.

Den nya sviten av grafitarbeten har som startpunkt ett pågående projekt med teckningar som alla har titeln ”Io” (jag på italienska) och omfamnar ”en undersökning inåt”. Att använda sig av sin egen persona som modell och utforska konventionerna för porträtt, känslor, identitet, ålder samt kön.

Verken som visas är alla från 2024. De är indikativa för en specifik tid och plats, rör sig genom det känslomässiga och psykologiska spektrum som det speciella ögonblicket påkallar.

Amy Simon har ställt ut i Sverige, New York, Tel Aviv, Paris och på Venedigbiennalen.

Hennes verk finns bland annat i privata samlingar, Moderna Museet, Magasin III Museum for Contemporary Art, Börshuset Malmö.

Konstnären kan nås för ytterligare information via:

amy@amysimon.net

http://www.amysimon.net

Nya och tidigare verk finns också att beskåda på Wetterling Gallery, Stockholm.

http://www.wetterlinggallery.com

 

 

Wedholms
Galleri

Bengt Wedholm lär ha sagt: ”har man ett öga för estetik, färg och form så stannar det ju inte alltid vid en spis”. Bengts konstintresse var stort och han idkade ivrig byteshandel med sina favoritkonstnärer – målerisk konst i utbyte mot matlagningskonst. Varje år i april tar vi in en ny konstnär  i samarbete med konstnären LG Lundberg som ansvarar för och hänger alla våra utställningar. Årets aktuella konstnär hittar du alltid på väggarna i Wedholms bargalleri. 

I lokalerna på Nybrokajen ryms flera konstformer. Wedholms barmatsal har genom åren tjänstgjort, inte bara som en förlängd arm av vår välrenommerade matsal, utan även som galleri åt omtalade svenska konstnärer som Harald Lyth, Lennart Aschenbrenner, Erik Dietman, Max Book, Karin Wikström, Olle Borg, Håkan Rehnberg, Ulrik Samuelson och Stina Brockman.

Restauranger som ingår i Melanders Group