Wedholms
Skaldjursmeny

Skaldjursplateau /Shellfish Platter

Kungskrabba, 2 havskräftor, en näve Smögenräkor, 2 flatostron från Havstenssund, vinkokta blåmusslor samt ert val av  ½ Kanadensisk eller Europeisk hummer. Serveras med rostat bröd, Rhode Island, majonnäs och scharlottenlöksvinegrette

Prawns from Smögen, King crab, Swedish native oysters, 2 langoustines, mussels, and your choice of European or American ½ Lobster. Served with toasted bread, Rhode Island, mayonnaise and shallot onion vinaigrette

Med 1/2  Europeisk Hummer: 1299:-
Med 1/2  Kanadensisk Hummer: 999:-

1/2 Hummer med majonnäs, rostat bröd och liten sallad
½ fresh lobster served with mayonnaise, toasted bread and leaf salad

Europeisk Hummer: Dagspris
Amerikansk Hummer: 1/2 325:- 1/1 575:-

Färska burfångade Havskräftor med majonnäs och rostat bröd (ej möjligt på måndagar)
Fresh Langoustines with mayonnaise and toasted bread (not available on Mondays)

Dagspris

Färska Räkor från Smögen med Rhode Island (ej möjligt på måndagar)
Fresh Prawns from Smögen served with Rhode Island sauce, (not available on Mondays)

300 gr 255:-

 Ostron / Oysters

Svenska Flatostron från Havstenssund
Swedish Native oysters from Havstenssund

65:-/ st

Skaldjur förbeställes med minimum om tre arbetsdagars notis. Avbeställda skaldjur med mindre än 2 arbetsdagars notis debiteras. Skaldjur måste beställa via mejl ; info@wedholmsfisk.se. 

All shellfish must be pre ordered with a minimum of three working days notice. Cancellations with less than 2 working days notice will be charged. You have to order Your seafood at; info@wedholmsfisk.se 

Alla våra skaldjur serveras färska och efter tillgång. Vi fokuserar på skaldjur från den Svenska västkusten men beroende på säsong, väder och vind kan vi tidvis behöva byta ut den Svenska hummern mot Skotsk eller Irländsk hummer som är av samma art.

På måndagar är tillgången på skaldjur väldigt begränsad vilket gör att vi råder att istället boka skaldjur tisdag – lördag.

All our shellfish are available between Tuesday-Saturday. We serve top quality Swedish shellfish when in season (September to March). At Off Season some species may come from nearby waters outside of Swedish boarders

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group