Avsmakningsmeny / Tasting menu
Pris/Price: 1350:- ex Vin/ :- inkl Vin 2500:-
Gäller för samtliga i sällskapet, kan beställas fram till kl 20.30
Available for everyone at the table, can be ordered until 8.30 pm.
Första / First
Halstrad Tonfisktartar med picklad gul chili, forellrom, basilikaskum
och svart tapiokachips
Fried Tuna tartar with pickled yellow chili, trout roe, basil foam and
black tapioka chips
Vin; 2022 Nerina Etna Bianco, Girolama Russo, Etna, Italien
Andra / Second
Hummersoppa med terrine på Kammussla
Lobster soup with Scallop terrine
Vin; Madeira Sercial 5 years Old, J.H Goncalves & Co, Madeira, Portugal
Tredje / Third
Parmesangratinerad Sjötungsfilé med Champagnesås
Parmesan gratinated fillet of Sole with Champagne sauce
Vin; 2020 Meursault, Domaine Berthelemot, Bourgogne, Frankrike
Fjärde / Fourth
Grillad Marulk med sidfläsk, champinjoner, steklök, rödvinssås och potatispuré med tryffel Grilled Monkfish,with smoked pork belly, mushrooms, fried onions, red wine sauce and potato puré with truffles
Vin; 2021 Weininger Pinot Noir Select, Wien, Österrike
Femte / Fifth
Ost / Cheese
Kvällens ost med utvalt vin
Tonights cheese with selected wine
Sjätte/Sixth
Mörk Chokladmousse med rombakade körsbär, långpepparglass och tagetesört
Dark chocolate mousse with rhum baked cherry, long pepper ice cream and tagetes herb
Vin; 2019 Ben Rye , Passito di Pantelleria, Donnafugata, Italien