À la carte

Förrätter/Starters

Hummersoppa med mousseline på Piggvar, bondbönor och forellrom 325:-
Lobster soup with Turbot mousseline , broad beans and trout roe

Wedholms ”Smörgåstårta” med vamrökt lax, räkor, krondill och löjrom 315:-
Wedholms ”Sandwich cake” with smoked salmon, shrimps, dill and bleak roe

Löjrom från Kalix serverad med smörad potatispuré, alumette potatis och citroncréme                                                                 
Bleak roe from Kalix served with buttered potato puré, pommes alumette and lemon créme   375:-/ 30g   750:-/ 60g 
1495:-/ med / with 50 gr Oscietra Caviar

Oscietra caviar – Serveras med smörstekt toast, rödlök, gräddfil och citron  1395:-/ 50g
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast, red onion, sour cream and lemon
Quality Caviar Stockholm odlad i Kina / Cultivated in China

Dagens Ostron med citron och schalottenlöksvinägrette 65:-/st
Oysters with lemon and shalott vinaigrette 



   

 

Crudo på Kammussla med gurka. jalapeno , avokado, forellrom                             och puffat ris 295:- Scallops  crudo with cucumber, jalapeno, avocado, trout roe and puffed rice 

Svampbuljong med bakat ägg, hösttryffel och torkade trattkantareller 255:-
Mushroom broth with baked egg, autumn truffle and dried chanterelles 

Halstrad Anklever på smörstekt bröd med hallon, macadamianötter och lönnsirap 295:-
Siared Duckliver on butterfried bread with raspberries, macadamia nuts and maple syrup

Wedholms Silltallrik med brynt smör och kokt potatis 245:- 
Wedholms selection of Herring served with browned butter and boiled potatoes

                                                                                                                                  

 


                                                                                                   
                                                                                                                                                                                                                                                           

Sjötunga / Sole

Wedholms fricassé på Piggvar, Sjötunga, Hummer och Kammussla i Champagnesås 1295:-
Fricassé of Turbot, Sole, Lobster and Scallops in Champagne sauce

Sjötunga Meunière 845:-
Sole Meunière

Pocherad hel Sjötunga serverad med forellrom och Champagnesås 920:-
Poached  Sole on the bone served with trout roe and Champagne sauce

Grillad hel Sjötunga på ben serverad med höstsvamp och tryffelsmör 895:-
Grilled whole sole on the bone served with autumn mushrooms and truffle butter                

Piggvar/Turbot

Kokt Piggvar på ben med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis 795:-
Steamed turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dill 

Grillad Piggvar på ben med potatisfondant, brysselkål och bearnaisesås  855:-
Grilled turbot on the bone with potato fondant, brussels sprout and bearnaise sauce   

Parmesangratinerad piggvarsfilé med kammusslor, Champagnesås och mangold  855:-
Parmesan gratinated  Turbot with scallops , Champagne sauce and chard 

Marulk / Monkfish

Grillad Marulk med anklever, Madeirasky, potatispuré och tryffel   645:-         
Grilled Monkfish with Foie gras, Madeira sauce, potato purée and Truffle

Pocherad Marulk med Champagnesås och forellrom 595:-
Poached Monkfish with Champagne sauce and trout roe

                                                                                                                   

Kammussla / Scallop

Grillade Kammusslor med forellrom och dragonsmörsås 565:-
Grilled Scallops with trout roe and tarragon butter sauce 

                                                                                                            

Wedholms Kött/ Meat

300 gr Svensk Entrecôte serveras med tomatsallad och bearnaisesås  625:-
300 gr Swedish Entrecôte served with tomato salad and bearnaise sauce

                                                   


 

Wedholms Vegetariska

Risotto med höstsvamp, bondbönor, kronärtskocka, Datterinitomater och parmesan 325:-
Risotto with autumn mushroom, artichoke, Datterini tomatoes and parmesan

Desserter / Desserts

Flamberat äpple med äppelkräm, kardemummaglass och mandelsmulor 185:-
Flaméd apple with apple cream, cardamon ice cream and almond crumble

Chokladkaka med kaffeglass körsbär och lättvispad grädde 165:-
Chocolate cake with coffee ice cream, cherries and lightly whipped cream

Mandelkaka med pistageglass, salt kolasås och mascarponekräm 175:-  Almond cake with pistachio ice cream, salted caramel sauce and mascarpone cream

Myltade blåbär med vaniljglass, lemoncurd, maräng och timjan 180:-
Preserved blueberries with vanilla ice cream, lemoncurd, meringue and thyme

Crème Brûlée 140:-
Cème Brûlée   

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 155:- 
Vanilla ice cream with warm chocolate sauce and almond tuile 

En kula glass eller sorbet 55:-   
One scoop of ice cream or sorbet 
(vår glass och sorbet innehåller gelatin / our ice cream and sorbet contains gelatin)

Wedholms hemlagade chokladtryffel  35:-
Wedholms home made chocolate truffle     

 

Chokladpralin 30:-/ st
Chocolate praline

En bit ost 85:-/st 
One piece of cheese from our selection

Tre bitar ost med tillbehör 225:-
Three pieces of cheese from our selection 

                                                                         

           

Restauranger som ingår i Melanders Group