Vecka 44
Förrätter / Starters
Hummersoppa med grillad kammussla och forellrom 1/2 225:- 1/1 325:- Lobster soup with grilled scallop and trout roe
Gravlax på smörstekt rågbröd med senapssås, pepparrot och dill Cured salmon on butterfried rye bread with mustard sauce, horseradish and dill 245:-
Wedholms Silltallrik med Västerbottenost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-
Löjrom från Kalix serverad med smörad potatispuré, alumettepotatis och citroncréme
Bleak roe from Kalix served buttered potato puré, pommes alumette and lemon créme
30 gr 375:- / 60 gr 750:-
Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with waffles
1395:- / 50 gr
Veckans Husman / Catch of the day
Pocherad Torsk med äggsås och persilja Poached Cod with egg sauce and parsley 315:-
Veckans Sallad / Salad of the week
Veckans affärslunch / Business lunch
AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK
Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 655:-
med Dessert / with Dessert 780:-
Förrätt / Starter
Hummersoppa med grillad kammussla och forellrom
Lobster soup with grilled scallop and trout roe
Varmrätt /Main course
Pocherad Hälleflundra med skaldjurssås, vaxbönor och Datterinitomater Poached Halibut with seafood velouté wax beans and Datterini tomatoes
Dessert / Dessert
Bananasplit vaniljglass med chokladsås, banan och maräng Banana split vanilla ice cream with chocolate sauce, banana and meringue
.
Varmrätter / Main courses
Fisk och skaldjursgryta med aioli och krutonger Seafood casserole with aioli and croutons 310:-
Pocherad Hälleflundra med skaldjurssås, vaxbönor och Datterinitomater
Poached Halibut with seafood velouté wax beans and Datterini tomatoes 440:-
Grillad Marulk med brysselkål, sidfläsk, madeirasky och potatispuré
Grilled Monkfish with brussels sprouts, pork belly, Madeira gravy and mashed potatoes 465:-
Parmesangratinerad Sjötunga med Champagnesås, kammussla och mangold
Parmesan gratinated fillet of Sole with Champagne sauce, scallop and chard 895:-
Grillad Sjötunga med citron- sardellsmör och haricots vert
Grilled sole with lemon anchovy butter and haricots verts 895:-
Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och kokt potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and boiled potatoes 795:-
Frikassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé on Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1295:
Desserter/Desserts
Bananasplit vaniljglass med chokladsås, banan och maräng
Banana split vanilla ice cream with chocolate sauce, banana and meringue 145:-
Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-
Crème Brûlée 110:-
Crème Brûlée
En kula glass eller sorbet 55:-
One scoop of ice cream or sorbet
Wedholms Chokladtryffel / Chocolate truffle 35:-/st Praliner / Pralines 25:-/st