Vecka 52

Förrätter / Starters

 Blomkålssoppa med Laxtartar och rökt forellrom
Cauliflower soup with Salmon tartare and smoked trout roe 1/2  245:- 1/1  295:-

Tre svenska smaker, Wedholms sill med Västerbottenost, gravad Lax med senapssås, Löjrom med klassiska tillbehör
Th
ree swedish flavours, Herring with cheese, Cured Salmon with mustard sauce and Bleak roe 225:-

Wedholms Silltallrik med Västerbottenost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-  

Löjrom från Kalix serverad med smörad potatispuré, alumettepotatis och citroncréme
Bleak roe from Kalix served buttered potato puré, pommes alumette and lemon créme
30 gr 375:- / 60 gr 750:-

Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast
1395:- / 50 gr

Dagens Ostron med tillbehör
Today´s Oysters with lemon and shalott vinaigrette
St/ Each 65:-


Veckans Husman / Catch of the day

Lutad Långa med béchamelsås, gröna ärtor, skirat smör, bacon, senap och kryddpeppar
Ling fish with béchamel sauce, green peas, melted butter, bacon, mustard and allspice 325:–  

OBS ! Denna rätt kan komma att bytas ut under veckan /this dish may be replaced during the week 

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK  

Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 675:-
med Dessert / with Dessert 795:-

Förrätt / Starter 
Blomkålssoppa med Laxtartar och rökt forellrom 
Cauliflower soup with Salmon tartare and smoked trout roe 

Varmrätt /Main course 
Pocherad Torsk med räkor, pepparrot och smält smör
Poached Cod with shrimps, horseradish and melted butter

Dessert/ Dessert

Mjuk pepparkaka med lingonsorbet
Ginger bread with lingonberry sorbet 

.

Varmrätter / Main courses

Parmesangratinerade Kammusslor med kålsallad  och Champagnesås
Parmesan Gratinated Scallops with cabbage salad  and Champagne sauce 545:-

Pocherad Torsk med ägg, räkor, pepparrot och skirat smör
Poached Cod With egg, shrimps, horseradish and melted butter 430:-

Grillad Hälleflundra med brysselkål, rödvinssås, sidfläsk och tryfferad potatispuré                                               
G
rilled Halibut with Brusselsprouts, red Wine sauce, pork and potato pureé –with truffle 440:-

Parmesangratinerad Sjötunga med Kammusslor och Champagnesås 
Parmesan gratinated filé of Sole with Scallops and Champagne sauce  895:- 

Grillad Sjötunga på ben med höstsvamp och tryffelsmör
Grilled sole on the bone with  autumn mushrooms and truffle butter 895:-

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och kokt potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and boiled potatoes 825:-

Frikassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé on Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1395: 

Desserter/Desserts

Mjuk pepparkaka med lingonsorbet
Ginger bread with lingonberry sorbet 145:-

Crème Brûlée 110:-
Crème Brûlée 

En kula glass eller sorbet 55:-
One scoop of ice cream or sorbet    
                                                                                              
Wedholms Chokladtryffel
Chocolate truffle 35:-/st 

Praliner
Pralines 25:-/st

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group