Vecka 52
Förrätter / Starters
Blomkålssoppa med Laxtartar och rökt forellrom
Cauliflower soup with Salmon tartare and smoked trout roe 1/2 245:- 1/1 295:-
Tre svenska smaker, Wedholms sill med Västerbottenost, gravad Lax med senapssås, Löjrom med klassiska tillbehör
Three swedish flavours, Herring with cheese, Cured Salmon with mustard sauce and Bleak roe 225:-
Wedholms Silltallrik med Västerbottenost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-
Löjrom från Kalix serverad med smörad potatispuré, alumettepotatis och citroncréme
Bleak roe from Kalix served buttered potato puré, pommes alumette and lemon créme
30 gr 375:- / 60 gr 750:-
Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast
1395:- / 50 gr
Dagens Ostron med tillbehör
Today´s Oysters with lemon and shalott vinaigrette St/ Each 65:-
Veckans Husman / Catch of the day
Lutad Långa med béchamelsås, gröna ärtor, skirat smör, bacon, senap och kryddpeppar
Ling fish with béchamel sauce, green peas, melted butter, bacon, mustard and allspice 325:–
OBS ! Denna rätt kan komma att bytas ut under veckan /this dish may be replaced during the week
Veckans affärslunch / Business lunch
AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK
Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 675:-
med Dessert / with Dessert 795:-
Förrätt / Starter
Blomkålssoppa med Laxtartar och rökt forellrom
Cauliflower soup with Salmon tartare and smoked trout roe
Varmrätt /Main course
Pocherad Torsk med räkor, pepparrot och smält smör
Poached Cod with shrimps, horseradish and melted butter
Dessert/ Dessert
Mjuk pepparkaka med lingonsorbet
Ginger bread with lingonberry sorbet
.
Varmrätter / Main courses
Parmesangratinerade Kammusslor med kålsallad och Champagnesås
Parmesan Gratinated Scallops with cabbage salad and Champagne sauce 545:-
Pocherad Torsk med ägg, räkor, pepparrot och skirat smör
Poached Cod With egg, shrimps, horseradish and melted butter 430:-
Grillad Hälleflundra med brysselkål, rödvinssås, sidfläsk och tryfferad potatispuré Grilled Halibut with Brusselsprouts, red Wine sauce, pork and potato pureé –with truffle 440:-
Parmesangratinerad Sjötunga med Kammusslor och Champagnesås
Parmesan gratinated filé of Sole with Scallops and Champagne sauce 895:-
Grillad Sjötunga på ben med höstsvamp och tryffelsmör
Grilled sole on the bone with autumn mushrooms and truffle butter 895:-
Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och kokt potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and boiled potatoes 825:-
Frikassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé on Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1395:
Desserter/Desserts
Mjuk pepparkaka med lingonsorbet
Ginger bread with lingonberry sorbet 145:-
Crème Brûlée 110:-
Crème Brûlée
En kula glass eller sorbet 55:-
One scoop of ice cream or sorbet
Wedholms Chokladtryffel
Chocolate truffle 35:-/st
Praliner
Pralines 25:-/st