Vecka 40

Förrätter / Starters

Stekta Kammusslor med blomkålscréme, hasselnötter och brynt smör
Fried Scallops with cauliflower cream, hazelnuts and browned butter 265:- 

Kräftsoppa med mousseline på Piggvar och forellrom 
Crayfish soup with Turbot mousseline and trout roe 1/2 175:- 1/1  225:-    

Halstrad Anklever på smörstekt bröd med hallon,macadamianötter och lönnsirap    Seared Duck liver on butter fried  bred , rasberries, macadamia nuts and maple syrup 265:-

Wedholms Silltallrik med Västerbottenost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-  

Löjrom från Kalix serverad med rödlök, gräddfil och smörstekt toast
Bleak roe from Kalix served with red onion, sour cream and butter fried toast   
30 gr 375:- / 60 gr 750:-

Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with waffles
1395:- / 50 gr

Veckans Husman / Catch of the day

Havets Wallenbergare med potatispuré, ärtor och skirat smör                                                Wallenbergare with fish served with  potato purée peas and melted butter 310:-           

Veckans Sallad / Salad of the week

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK  

Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 625:-
med Dessert / with Dessert 725:-

Förrätt / Starter
Kräftsoppa med mousseline på Piggvar och forellrom                                                                  Crayfish soup with Turbot mousseline and trout roe

Varmrätt /Main course
Grillad Marulk med rökt sidfläsk, Karl-Johan svamp, tryffel och rödvinssås
Grilled Monkfish with smoked pork belly, Karl -Johan mushrooms, truffles and red wine sauce

Dessert / Dessert 
Bakade plommon med mandelkaka, plommonsorbet och friterad kapris
Baked  plums with almond cake, plum sorbet and fried capers
 

                                                           

.

Varmrätter / Main courses

     

 Fisk & Skaldjursgryta med krutonger, fänkål och aîoli                                                                
Seafood casserole with fennel, crutons and aîoli 310:- 

Stekt Gösfilé Grenoble, Kapris och rödbetor
Fried fillet of Pike-Perch Grenoble, capers and red beetroot 440:-

Grillad Marulk med rökt sidfläsk, Karl-Johan svamp, tryffel och rödvinssås
Grilled monkfish with smoked pork belly, Karl-Johan mushrooms, truffles and red wine sauce 460:-

Parmesan gratinerad Sjötungsfilé med Champagnesås, kammussla och mangold
Parmesan gratinated fillet of Sole with Champagne sauce, scallop and chard 895:- 

Grillad Sjötunga med kantareller och tryffelsmör
Grilled Sole with chanterelles and truffle butter 895:-

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och kokt potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and boiled potatoes 795:-

Frikassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé on Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1295:

Desserter/Desserts

Bakade plommon med mandelkaka, plommonsorbet och friterad kapris 
Baked plums with almond cake, plum sorbet and fried capers155:-

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-

Crème Brûlée 110:-
Crème Brûlée 

En kula glass eller sorbet 55:-
One scoop of ice cream or sorbet                                                                                                  
Wedholms Chokladtryffel
/  Chocolate truffle 35:-/st  Praliner / Pralines 25:-/st 

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group