Vecka 48
Förrätter / Starters
Jordärtskocksoppa med hummerravioli och gräslöksolja
Jerusalem Artichoke soup with lobster ravioli and chives 1/2 245:- 1/1 295:-
Halstrad Anklever på smörstekt bröd med hallon, pecannötter och lönnsirap
Seared Duckliver on butterfried bread with raspberries, pecan nuts and maple syrup 295:-
Wedholms Silltallrik med Västerbottenost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-
Löjrom från Kalix serverad med smörad potatispuré, alumettepotatis och citroncréme
Bleak roe from Kalix served buttered potato puré, pommes alumette and lemon créme
30 gr 375:- / 60 gr 750:-
Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast
1395:- / 50
Veckans Husman / Catch of the day
Rimmad Lax med dillstuvad potatis och senapssås
Cured Salmon with dill stewed potatoes and mustard sauce 320:-
OBS ! Denna rätt kan komma att bytas ut under veckan /this dish may be replaced during the week
Veckans Sallad / Salad of the week
Veckans affärslunch / Business lunch
AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK
Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 690:-
med Dessert / with Dessert 810:-
Förrätt / Starter
Jordärtskocksoppa med hummerravioli och gräslöksolja
Jerusalem Artichoke soup with with lobster ravioli and chives
Varmrätt /Main course
Grillad Marulk med bacon, brysselkål, rödvinssås och potatispuré
Grilled Monkfish with bacon, brussels sprouts, red wine sauce and mashed potatoes
Dessert / Dessert
Chokladkaka med hallonsorbet och lättvispad grädde
Chocolate cake with Wild berries and lightly whipped cream
.
Varmrätter / Main courses
Fisk och skaldjursgryta med aioli och krutonger
Seafood casserole with aioli and croutons 310:-
Pocherad Torskrygg med räkor, ägg, pepparrot och brynt smör
Poached Cod with shrimps, egg, horseradish and browned butter 485:-
Grillad Marulk med bacon, brysselkål, rödvinssås och potatispuré
Grilled Monkfish with bacon, brussels sprouts, red wine sauce and mashed potatoes 445:-
Parmesangratinerad Piggvar med Champagnesås, kammussla och mangold
Parmesan gratinated fillet of Turbot with Champagne sauce, scallop and chard 855:-
Grillad Sjötunga med citron- sardellsmör och haricots vert
Grilled sole with lemon anchovy butter and haricots verts 895:-
Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och kokt potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and boiled potatoes 795:-
Frikassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé on Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1295:
Desserter/Desserts
Chokladkaka med hallonsorbet och lättvispad grädde
Chocolate cake with Wild berries and lightly whipped cream 155:-
Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-
Crème Brûlée 110:-
Crème Brûlée
En kula glass eller sorbet 55:-
One scoop of ice cream or sorbet
Wedholms Chokladtryffel / Chocolate truffle 35:-/st Praliner / Pralines 25:-/st