Vecka 40
Förrätter / Starters
Stekta Kammusslor med blomkålscréme, hasselnötter och brynt smör
Fried Scallops with cauliflower cream, hazelnuts and browned butter 265:-
Kräftsoppa med mousseline på Piggvar och forellrom
Crayfish soup with Turbot mousseline and trout roe 1/2 175:- 1/1 225:-
Halstrad Anklever på smörstekt bröd med hallon,macadamianötter och lönnsirap Seared Duck liver on butter fried bred , rasberries, macadamia nuts and maple syrup 265:-
Wedholms Silltallrik med Västerbottenost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-
Löjrom från Kalix serverad med rödlök, gräddfil och smörstekt toast
Bleak roe from Kalix served with red onion, sour cream and butter fried toast
30 gr 375:- / 60 gr 750:-
Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with waffles
1395:- / 50 gr
Veckans Husman / Catch of the day
Havets Wallenbergare med potatispuré, ärtor och skirat smör Wallenbergare with fish served with potato purée peas and melted butter 310:-
Veckans Sallad / Salad of the week
Veckans affärslunch / Business lunch
AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK
Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 625:-
med Dessert / with Dessert 725:-
Förrätt / Starter
Kräftsoppa med mousseline på Piggvar och forellrom Crayfish soup with Turbot mousseline and trout roe
Varmrätt /Main course
Grillad Marulk med rökt sidfläsk, Karl-Johan svamp, tryffel och rödvinssås
Grilled Monkfish with smoked pork belly, Karl -Johan mushrooms, truffles and red wine sauce
Dessert / Dessert
Bakade plommon med mandelkaka, plommonsorbet och friterad kapris
Baked plums with almond cake, plum sorbet and fried capers
.
Varmrätter / Main courses
Fisk & Skaldjursgryta med krutonger, fänkål och aîoli Seafood casserole with fennel, crutons and aîoli 310:-
Stekt Gösfilé Grenoble, Kapris och rödbetor
Fried fillet of Pike-Perch Grenoble, capers and red beetroot 440:-
Grillad Marulk med rökt sidfläsk, Karl-Johan svamp, tryffel och rödvinssås
Grilled monkfish with smoked pork belly, Karl-Johan mushrooms, truffles and red wine sauce 460:-
Parmesan gratinerad Sjötungsfilé med Champagnesås, kammussla och mangold
Parmesan gratinated fillet of Sole with Champagne sauce, scallop and chard 895:-
Grillad Sjötunga med kantareller och tryffelsmör
Grilled Sole with chanterelles and truffle butter 895:-
Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och kokt potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and boiled potatoes 795:-
Frikassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé on Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1295:
Desserter/Desserts
Bakade plommon med mandelkaka, plommonsorbet och friterad kapris
Baked plums with almond cake, plum sorbet and fried capers155:-
Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-
Crème Brûlée 110:-
Crème Brûlée
En kula glass eller sorbet 55:-
One scoop of ice cream or sorbet
Wedholms Chokladtryffel / Chocolate truffle 35:-/st Praliner / Pralines 25:-/st
