Vecka 48

Förrätter / Starters

Jordärtskocksoppa med hummerravioli och gräslöksolja
Jerusalem Artichoke soup with lobster ravioli and chives 1/2 245:- 1/1 295:- 
 
Halstrad Anklever på smörstekt bröd med hallon, pecannötter och lönnsirap    
Seared Duckliver on butterfried bread with raspberries, pecan nuts and maple syrup 295:-

Wedholms Silltallrik med Västerbottenost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-  

Löjrom från Kalix serverad med smörad potatispuré, alumettepotatis och citroncréme
Bleak roe from Kalix served buttered potato puré, pommes alumette and lemon créme
30 gr 375:- / 60 gr 750:-

Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast
1395:- / 50

Veckans Husman / Catch of the day

Rimmad Lax med dillstuvad potatis och senapssås
Cured Salmon with dill stewed potatoes and mustard sauce 320:-  

OBS ! Denna rätt kan komma att bytas ut under veckan /this dish may be replaced during the week 

Veckans Sallad / Salad of the week

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK  

Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 690:-
med Dessert / with Dessert 810:-

Förrätt / Starter
Jordärtskocksoppa med hummerravioli och gräslöksolja
Jerusalem Artichoke soup with with lobster ravioli and chives

Varmrätt /Main course
Grillad Marulk med bacon, brysselkål, rödvinssås och potatispuré
Grilled Monkfish with bacon, brussels sprouts, red wine sauce and mashed potatoes

Dessert / Dessert 
Chokladkaka med hallonsorbet och lättvispad grädde 
Chocolate cake with Wild berries and lightly whipped cream

.

Varmrätter / Main courses

Fisk och skaldjursgryta med aioli och krutonger   
Seafood casserole with aioli  and croutons 310:-

Pocherad Torskrygg med räkor, ägg, pepparrot och brynt smör
Poached Cod with shrimps, egg, horseradish and browned butter 485:-

Grillad Marulk med bacon, brysselkål, rödvinssås och potatispuré          
Grilled Monkfish with bacon, brussels sprouts, red wine sauce and mashed potatoes 445:-

Parmesangratinerad Piggvar med Champagnesås, kammussla och mangold
Parmesan gratinated fillet of Turbot with Champagne sauce, scallop and chard 855:- 

Grillad Sjötunga med citron- sardellsmör och haricots vert
Grilled sole with lemon anchovy butter and haricots verts 895:-

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och kokt potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and boiled potatoes 795:-

Frikassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé on Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1295: 

Desserter/Desserts


Chokladkaka med hallonsorbet och lättvispad grädde       
Chocolate cake with Wild berries and lightly whipped cream 155:-  

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn   
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-

Crème Brûlée 110:-
Crème Brûlée 

En kula glass eller sorbet 55:-
One scoop of ice cream or sorbet                                                                                                  
Wedholms Chokladtryffel
/  Chocolate truffle 35:-/st  Praliner / Pralines 25:-/st

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group