Vecka 44

Förrätter / Starters

 Hummersoppa med grillad kammussla och forellrom 1/2 225:- 1/1 325:-                                                                   Lobster soup with grilled scallop and trout roe

Gravlax på smörstekt rågbröd med senapssås, pepparrot och dill                                                                                Cured salmon on butterfried rye bread with mustard sauce, horseradish and dill 245:-

Wedholms Silltallrik med Västerbottenost
Wedholms Herring plate with Västerbotten cheese 225:-  
Löjrom från Kalix serverad med smörad potatispuré, alumettepotatis och citroncréme
Bleak roe from Kalix served buttered potato puré, pommes alumette and lemon créme
30 gr 375:- / 60 gr 750:-

Störrom – Serverad med smörstekt toast bröd
Sturgeon Caviar – Served with waffles
1395:- / 50 gr

Veckans Husman / Catch of the day

Pocherad Torsk med äggsås och persilja                                                                                                                       Poached Cod with egg sauce and parsley 315:-        

Veckans Sallad / Salad of the week

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK  

Förrätt & Varmrätt / Starter & Main course 655:-
med Dessert / with Dessert 780:-

Förrätt / Starter
Hummersoppa med grillad kammussla och forellrom 
Lobster soup with grilled scallop and trout roe

Varmrätt /Main course
Pocherad Hälleflundra med skaldjurssås, vaxbönor och Datterinitomater                                                                     Poached Halibut with seafood velouté wax beans and Datterini tomatoes

Dessert / Dessert 
Bananasplit vaniljglass med chokladsås, banan och maräng                                                                                                  Banana split vanilla ice cream with chocolate sauce, banana and meringue                                                        

.

Varmrätter / Main courses

Fisk och skaldjursgryta med aioli och krutonger                                                                                                          Seafood casserole with aioli  and croutons  310:-

 Pocherad Hälleflundra med skaldjurssås, vaxbönor och Datterinitomater     
Poached Halibut with seafood velouté wax beans and Datterini tomatoes 440:-

Grillad Marulk med brysselkål, sidfläsk, madeirasky och potatispuré
Grilled Monkfish with brussels sprouts, pork belly, Madeira gravy and mashed potatoes 465:-

Parmesangratinerad Sjötunga med Champagnesås, kammussla och mangold
Parmesan gratinated fillet of Sole with Champagne sauce, scallop and chard 895:- 

Grillad Sjötunga med citron- sardellsmör och haricots vert
Grilled sole with lemon anchovy butter and haricots verts 895:-

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och kokt potatis
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and boiled potatoes 795:-

Frikassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås
Fricassé on Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce 1295: 

Desserter/Desserts


Bananasplit vaniljglass med chokladsås, banan och maräng    
Banana split vanilla ice cream with chocolate sauce, banana and meringue 145:-

     
Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile 135:-

Crème Brûlée 110:-
Crème Brûlée 

En kula glass eller sorbet 55:-
One scoop of ice cream or sorbet                                                                                                  
Wedholms Chokladtryffel
/  Chocolate truffle 35:-/st  Praliner / Pralines 25:-/st 

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group