Avsmakningsmeny

Gäller för samtliga i sällskapet, kan beställas fram till kl 17.30
Available for everyone at the table, can be ordered until 17.30

Första/ First
Sotad tartar på fjällröding med forellrom, soyaemulsion, korianderört, mango, gurka, chili, salladslök och friterad wonton
Seared tartar of Arctic Char with trout roe, soy emulsion, cilantro, mango, chilli, spring onion and deep fried wonton
Vin: 2018 Diel Burg Layer Hölle Riesling, Schlossgut Diel, Nahe - Tyskland
10cl
Andra/ Second
Kammussla Rossini - Smörstekta Kammussla med halstrad anklever, brioche, sellericrème, Madeirasky och riven svart tryffel
Scallop Rossini - Butter fried Scallop with seared foie gras, brioche, celeriac cream, Madeira jus and grated black truffle
Vin: 2016 Grüner Veltliner Ried Spiegel Vincent "1ötw", Bründlemayer, Kamptal - Österrike
10cl
Third / Tredje
Pocherad Sjötunga med forellrom och Champagnesås
Poached Sole with trout roe and Champagne sauce
Vin: 2017 Puligny Montrachet, François Carillon, Bourgogne - Frankrike
10 cl
Fourth / Fjärde
Grillad Piggvar med smörkokta sockerärtor och Schalottenlökshollandaise
Grilled Turbot with butter braised snow peas and Shallot onion hollandaise
Vin: 2017 Meursault Vieilles Vignes, Buisson Battault, Bourgogne - Frankrike
10 cl
Fifth / Femte
Ost: Almnäs Tegel från Almnäs Bruk med körsbärspreservé
Cheese: Almnäs Tegel from Almnäs Bruk with sour cherry preservé
Vin: 2018 Tyler St Barbara Pinot Noir, Kalifornien - USA
6cl
Sjätte/ Sixth
Caramelliserad citronpaj serverad med hallonsorbet
Caremellized lemon tart served with raspberry sorbet
Vin:2015 Chateau Haut - Mayne Sauternes, Frankrike 6cl
6cl
Pris/ Price
1150:- ex Vin/ 1995:- ink Vin