Avsmakningsmeny

Gäller för samtliga i sällskapet, kan beställas fram till kl 20.00
Available for everyone at the table, can be ordered until 8.00 pm

Första / First
Smörbakad vit sparris med halstrad tonfisk, mild jalapeno- och ramslöksmajonnäs samt citrongravad forellrom
Butter baked white asparagus, seared tuna, mild jalapeno and ramsom mayonnaise served with lemon cured trout roe
Vin: 2017 Berg Schlossberg Riesling Grosses Gewächse, Kloster Eberebach, Rheingau, Tyskland
10cl
Andra / Second
Hummerconsommé serverad med kammussla, citrongravad röding, rättika, gurka och hummermajonnäs
Lobster consommé served with seared scallop, lemon cured char, daikon, cucumber and lobster mayonnaise
Vin:Henriot Blanc de Blancs, Champagne, Frankrike
10cl
Tredje / Third
Pocherad Sjötunga med forellrom och Champagnesås
Poached Sole with trout roe and Champagne sauce
Vin: 2019 Saint Veran Lieu Inter Dit, Verget, Mâconnaise, Bourgogne , Frankrike 10 cl
10 cl
Fjärde / Fourth
Grillad piggvarsfilé med variation på rotselleri, kycklingskinn, hasselnötter och parmesan-och jalapenokräm
Grilled turbot fillet with varation of celeriac, chicken skin, hazelnuts, parmesan and jalapeno
Vin: 2018 Chassagne-Montrachet, Francois Carillon, Côtes de Beaune, Bourgogne - Frankrike 10 cl
10 cl
Femte / Fifth
En bit av dagens ost från Arla Unika
A piece of today's cheese
Vin Passande
6cl
Sockerkaka smaksatt med brynt smör och honung, rostade macadamianötter, muscovadomaräng, mandarinsorbet, samt rosta
Sponge cake flavored with browned butter and honey, roasted macadamia nuts, muscovado meringue, mandarin sorbet and caramelized cream
2014 Brumaire, Alain Brumont , Madiran - Frankrike 6cl
6cl
Pris / Price
1350:- ex Vin/ 2350:- ink Vin