Avsmakningsmeny

 

Gäller för samtliga i sällskapet fram till kl 20:00
Available for everyone at the table until 20:00

Första/ First
Grillad kammussla med jordärtskockscréme, sotad silverlök med smörad hummerfumé
Grilled scallop with jerusalem artichoke créme, charred pearl onion and lobster fumé
Vin: Riesling Heligenstein Erste Lage, Weingut Allram, Kamptal, Österike
10cl
Andra/ Second
Krämig soppa på skogsvamp med backtimjansmetana
Vin: Bourgogne Chardonnay, Jean Louis Chavy, Frankrike
10cl
Third / Tredje
Pocherad Sjötunga med forellrom och Champagnesås
Poached Sole with trout roe and Champagne sauce
Vin: Puligny Montrachet, François Carillon, Bourgogne, Frankrike
10 cl
Fourth / Fjärde
Grillad Piggvar med smörkokta sockerärtor och Schalottenlökshollandaise
Grilled Turbot with butter braised snow peas and Shallot onion hollandaise
Vin: Presqu'ile Chardonnay, Santa Barbara, Kalifornien, USA 10cl
10 cl
Fifth / Femte
Ost: Almnäs Tegel från Almnäs Bruk med körsbärspreservé
Cheese: Almnäs Tegel from Almnäs Bruk with sour cherry preservé
Vin: Tyler St Barbara Pinot Noir, USA
6cl
Sjätte/ Sixth
Calvadosflamberade höstäpplen med liten äppelkaka och marconamandelglass
Calvados flambeed apples with apple cake and marcona almond ice cream
Vin: 98 Nummer 2, Chardonnay Trockenbeerenauslese Kracher, Österike
6cl
Pris/ Price
1150:- ex Vin/ 1995:- ink Vin