Wedholms Galleri

Bengt Wedholm lär ha sagt: ”har man ett öga för estetik, färg och form så stannar det ju inte alltid vid en spis”. Bengts konstintresse var stort och han idkade ivrig byteshandel med sina favoritkonstnärer - konst i utbyte mot matlagningskonst. Varje år i april tar vi in en ny konstnär  i samarbete med konstnären LG Lundberg som ansvarar för och hänger alla våra utställningar. Årets aktuella konstnär hittar du alltid på väggarna i Wedholms bargalleri. 

I lokalerna på Nybrokajen ryms flera konstformer. Wedholms barmatsal har genom åren tjänstgjort, inte bara som en förlängd arm av vår välrenommerade matsal, utan även som galleri åt omtalade svenska konstnärer som Harald Lyth, Lennart Aschenbrenner, Erik Dietman, Max Book, Karin Wikström,Olle Borg, Håkan Rehnberg, Ulrik Samuelson och Stina Brockman. Fredagen den 27e April är det vernissage och vi välkomnar årets nya konstnär Per Kesselmar.

Läs mer om Per Kesselmar under fliken ”Aktuell konstnär” och kom och besök utställningen i vårt Galleri på Arsenalsgatan 1