Wedholms avsmakningsmeny

Gäller för samtliga i sällskapet fram till kl 21:00
Available for everyone at the table until 21:00

Första/ First
Gravad fjällröding med fläderinlagd gurka, limemajonnäs samt en sallad av späda örtblad och rädisor
Cured Arctic Char with elderflower pickled cucumber, lime mayonnaise and a salad of baby herb leaves and radish
Vin: Riesling, Clos Häuserer, Wintzenheim, Domaine Zind-Humbrecht, Alcase, Frankrike
10cl
Andra/ Second
Smörstekt kammussla med liten toast med caviarsmör, oscietra royale caviar samt en smörad kycklingfond
Butter fried king scallop with caviar butter crouton, oscietra royale caviar and a buttered chicken jus
Vin: Clos des Lunes “ Lune d’Argent“ Domaine Chevalier, Sauternes, Frankrike
10cl
Third / Tredje
Pocherad Bergtunga med scampi och basilikasås
Poached Lemon Sole with scampi and basil sauce
Vin: Meursault, Domaine Birgitte Berthelemot, Bourgogne, Frankrike
10 cl
Fourth / Fjärde
Grillad Piggvar med smörkokta sockerärtor och Schalottenlökshollandaise
Grilled Turbot with butter braised snow peas and Shallot onion hollandaise
Vin: Presqu'ile Chardonnay, Santa Barbara, Kalifornien, USA 10cl
10 cl
Fifth / Femte
En bit utvald ost med kvittenmarmelad
A selected piece of seasonal cheese with quince jam
Vin: 2012 Gewurztraminer, Furstentum, Grand Cru Domaine Paul Blanck, Frankrike, 6cl
6 cl
Sixth / Sjätte
Fläderblomssorbet med chokladmaräng samt en jordgubbs- och rabarberkompott,
Elderflower sorbet with chocolate meringue and a strawberry and rhubarb compote,
Varma hjortron med vaniljglass och mandelflarn
Warm cloudberries with vanilla ice cream and almond tuile
Vin: 2015 Château Haut-MayneSauternes, Frankrike, Frankrike, 6cl
6cl
Pris / Price
1150:- / 1850:- with wine package