Wedholms avsmakningsmeny

Gäller för samtliga i sällskapet fram till kl 21:00
Available for everyone at the table until 21:00

Första/ First
Lätthalstrad regnbågsfilé, sallad på grön papaya och rättika i en yzuvinegrette samt en majonnäs med wasabi och gulärtssoya
Lightly seared fillet of trout served with wasabi and green pea soy mayonnaise and a salad of green papaya and daikon in yuzu vinaigrette
Vin: Riesling, Clos Häuserer, Wintzenheim, Domaine Zind-Humbrecht, Alcase, Frankrike
10cl
Andra/ Second
Smörstekt kammussla, liten toast med caviarsmör, oscietra royale caviar samt en skogssvampsås
Butter fried king scallop with caviar butter crouton, oscietra royale caviar and forest mushroom sauce
Vin: Clos des Lunes “ Lune d’Argent“ Domaine Chevalier, Sauternes, Frankrike
10cl
Third / Tredje
Pocherad Sjötunga med forellrom och Champagnesås
Poached Sole with trout roe and Champagne sauce
Vin: Meursault, Domaine Birgitte Berthelemot, Bourgogne, Frankrike
10 cl
Fourth / Fjärde
Grillad Piggvar med smörkokta sockerärtor och Schalottenlökshollandaise
Grilled Turbot with butter braised snow peas and Shallot onion hollandaise
Vin: Presqu'ile Chardonnay, Santa Barbara, Kalifornien, USA 10cl
10 cl
Fifth / Femte
En bit utvald ost med kvittenmarmelad
A selected piece of seasonal cheese with quince jam
Vin: 2012 Gewurztraminer, Furstentum, Grand Cru Domaine Paul Blanck, Frankrike, 6cl
6 cl
Sjätte/ Sixth
Chokladpastej med toffeeglass, Crème brûlée med björnbärskompott
Chocolate paté with toffee ice cream, Crème brûlée with blackberry compote
Vin: 2011 Château Bouscassé, Brumaire Novembre, Madiran, Frankrike
6cl
Pris/ Price
1150:- ex Vin/ 1850:- ink Vin