Wedholms avsmakningsmeny

Gäller för samtliga i sällskapet fram till kl 21:00
Available for everyone at the table until 21:00

Första/ First
Lätthalstrad laxrygg med höstbetor, wasabirostade sesamfrön och soyamajonnäs
Lightly seared back of salmon served with autumn beets, wasabi roasted sesame seeds
Vin: Riesling, Heinbourg, Turckheim, Domaine Zind- Humbrecht, Alsace, Frankrike 10 cl
10cl
Andra/ Second
Halstrad kammussla med svart Perigordtryffel, tryffelpotatispuré samt en röd ängsyresallad med päron och granatäpple
Seared king scallop with black Perigord truffle, truffle potato puré and a salad of red sorrel, pear and pomegranate
Vin: Steinberger Cresentia Goldcapsel, Riesling Trocken, Kloster Eberbach, Rheingau 10cl
10cl
Third / Tredje
Pocherad Sjötunga med forellrom och Champagnesås
Poached Sole with trout roe and Champagne sauce
Vin: Ried Kranachberg Sauvignon Blanc, Sattlerhof, Südsteiermark, Österrike 10cl
10 cl
Fourth / Fjärde
Grillad Piggvar med smörkokta sockerärtor och Schalottenlökshollandaise
Grilled Turbot with butter braised snow peas and Shallot onion hollandaise
Vin: Presqu'ile Chardonnay, Santa Barbara, Kalifornien, USA 10cl
10 cl
Fifth / Femte
En bit utvald ost med kvittenmarmelad
A selected piece of seasonal cheese with quince jam
Vin: Thann Pinot Gris, Domaine Zind Humbrecht, Alsace 6cl
6 cl
Sixth / Sjätte
Cognacsflamberad ananas med pecannötter och brynt smörglass
Cognac pineapple flambé with pecan nuts and rrowned butter ice creame,
Choklad crème brûlée med portvinsmarinerade fikon och druvor
Chocolate crème brûlèe with port wine marinated figs and grapes
Vin: Brumaire Novembre, Alain Brumont, Madiran, Frankrike 6cl
6cl
Pris / Price
1150:- / 1842:- with wine package