Wedholms avsmakningsmeny

Gäller för samtliga i sällskapet fram till kl 21:00
Available for everyone at the table until 21:00

Första/ First
Bergamott- och dillgravad lax med smetana samt en crudité av fänkål och röd ängssyra
Bergamot and dill cured salmon with smetana and a crudité of fennel and red sorrel
Vin: Riesling, Clos Häuserer, Wintzenheim, Domaine Zind-Humbrecht, Alcase, Frankrike
10cl
Andra/ Second
Smörstekt kammussla med liten toast med caviarsmör, oscietra royale caviar samt en smörad kycklingfond
Butter fried king scallop with caviar butter crouton, oscietra royale caviar and a buttered chicken jus
Vin: Clos des Lunes “ Lune d’Argent“ Domaine Chevalier, Sauternes, Frankrike
10cl
Third / Tredje
Pocherad Sjötunga med forellrom och Champagnesås
Poached Sole with trout roe and Champagne sauce
Vin: Meursault, Domaine Birgitte Berthelemot, Bourgogne, Frankrike
10 cl
Fourth / Fjärde
Grillad Piggvar med smörkokta sockerärtor och Schalottenlökshollandaise
Grilled Turbot with butter braised snow peas and Shallot onion hollandaise
Vin: Presqu'ile Chardonnay, Santa Barbara, Kalifornien, USA 10cl
10 cl
Fifth / Femte
En bit utvald ost med kvittenmarmelad
A selected piece of seasonal cheese with quince jam
Vin: Thann Pinot Gris, Domaine Zind Humbrecht, Alsace 6cl
6 cl
Sixth / Sjätte
Flamberat citronkokt päron med rostade hasselnötter och nougatglass
Flambéed lemon cooked pear with roasted hazelnuts and nougat ice cream
Crème brûlée med frukt och nötter i en havtornscoulis
Crème brûlée with fruits and nuts in a buckthorn coulis
Vin: Brumaire Novembre, Alain Brumont, Madiran, Frankrike 6cl
6cl
Pris / Price
1150:- / 1850:- with wine package