Veckans Lunchmeny

Vecka 15

RRÄTTER

Ostron från Havstenssund (flata)  65:-/st

Störrom - Serverad med smörstekt toast
- Oscetra, Anna Dutch Gold, Holland 28 gr   990:-

Löjrom från Kalix med syrad grädde, rödlök och smörstekt brioche  360:-

Handfiléad matjessill från Norrøna med konfitbakad äggula, gräslök,
dill, rödlök, gräddfil, kavring, potatis och brynt smör  175:-

Gravad lax med hovmästarsås, forellrom, riven pepparrot och krasse,
serveras på smörstekt brioche 155:-

Vit sparrissoppa med hummer, gräslöksmajonnäs och löjrom   1/2 145:-    1/1  215:-

VECKANS SALLAD

Sallad med halstrad gravlax, avocado, ägg, tomat, gurka, picklad silverlök,
rostad morot, krutonger och senapssås 195:-

VECKANS HUSMAN

Parmesangratinerade laxqueneller med Champagnesås och spenat  235:-

VARMRÄTTER

Ugnsbakad rödingfilé serveras med grön sparris, fiorina, jalapenomajonnäs samt
gräslöksmörsås och potatispuré  285:-

Pocherad gösfilé med spetskål, chorizomajonnäs, bacon, vitvinssås samt pressad potatis 370:-

Ångad torskrygg med riven pepparrot, räkor, brynt smör och kokt potatis  385:-

Grillad hel rödtunga med vitlökstekta champinjoner, kapris, brynt smör och kokt potatis 395:-   

Sjötunga Meuniere serverad med brynt smör och kokt potatis  505:-

Helpocherad Sjötunga med forellrom, ris och Champagnesås  555:-

Grillad Piggvar i bit med smörslungade sugarsnaps, scharlottenlökshollandaise och kokt potatis  645:-

Parmesangratinerad Piggvarsfilé med kammusslor, ris och Champagnesås  665:-