Veckans Lunchmeny

Vecka 23

RRÄTTER

Ostron från Havstenssund (flata)   65:-/st

Störrom - Serverad med smörstekt toast
- Oscetra, Anna Dutch Gold, Holland 28 gr   990:-

Löjrom från Kalix med syrad grädde, rödlök och smörstekt brioche  360:-

Handfiléad matjessill från Norrøna med konfitbakad äggula, gräslök,
dill, rödlök, gräddfil, kavring, potatis och brynt smör  175:-

Tonfisktartar med gurka, vårlök, koriander, jordnötter samt teriakidressad kålsallad 155:-

Vit sparris serverad med hollandaisesås  155:-

Gazpacho serverad med hummer, marinerade tomater,  1/2  135:-                               
ramslökscrème och krutonger  1/1  195:-                                                                    
VECKANS SALLAD

Caesarsallad med gravad rödingfilé  185:-

VECKANS HUSMAN

Parmesangratinerade laxqueneller med sauterad spenat, Champagnesås och pressad potatis   255:-

VARMRÄTTER

Ugnsbakad rödingfilé med gulbetor, vit sparris, blåmusslor, forellrom,
örtcrust, vitvinssås och potatispuré  295:-

Pocherad rödtungsfilé med räkor, hackat ägg, brynt smör och kokt potatis  375:-

Ångad torskrygg med broccoli, gräslökmajonnäs, picklad rödlök, rostad mandel,
brynt soyasmör och potatispuré 380:-                                                                                                                                             

Grillad marulk med portabello, grön sparris, råmarinerad rödkål,
schalottenlökshollandaise och kokt potatis 395:-

Grillad Helgeflundra serverad med smörkokt grön och vit sparris,
fiorina, forellrom samt schalottenlökshollandaise 475:-

Pocherad Helgeflundra serverad med forellrom, ris och Champagnesås 475:-

Grillad Piggvar i bit med smörslungade sugarsnaps, scharlottenlökshollandaise och kokt potatis  645:-

Parmesangratinerad Piggvarsfilé med kammusslor, ris och Champagnesås 665:-