Veckans Lunchmeny

RRÄTTER/ STARTERS
Tartar på Gös smaksatt med chili och lime, toppas med tångkaviar, forellrom och örtfärskost samt friterat rispapper
Tartar on Pike- Perch flavored with chili and lime, topped with seaweed caviar, trout roe and
herb cream cheese and fried rice paper 165:-

Krämig gubbröra med kavring från Art Bakery
Creamy salad with anchovy, egg, dill and dark rye bread 145:-

 Soppa på blåmusslor och saffran med lättbakad Röding samt färsk riven tryffel
 Soup on mussels and saffron with lightly baked Char and freshly grated truffles 145:- /  225:-

VECKANS SALLAD/ SALAD OF THE WEEK
Halstrad Tonfisk med teriyakirostade grönsaker, pak choi och paprikadressing
Seared Tuna with teriyaki roasted vegetables, pak choi and red pepper sauce  245:-

VECKANS HUSMAN/ CATCH OF THE WEEK
Havets Wallenbergare toppad med smörslungade ärtor, brynt smör samt parmesanpuré
Wallenbergers from the sea, topped with buttered peas, browned butter and parmesan purée 225:-

VARMRÄTTER/ MAIN COURSES
Ugnsbakad Lax med skaldjurscouscous på räkor och musslor, lime och koriander                                                                                
Baked Salmon with seafood couscous with shrimps and mussels, lime and cilantro 295:-

Smörstekt Långa med forellrom, friterad brandade, rostad broccoli och svartkålsmörsås
Butter-fried Ling with trout roe, deep-fried brandade, roasted broccoli and black cabbage butter sauce 325:-

Pocherad Hälleflundra med forellrom, Champagnesås och ris
Poached Halibut with trout roe, Champagne sauce and rice 345:-

Grillad Marulk med timjanrostade rotfrukter, jordärtskocka, picklad kålrabbi och vitlökssmör
Grilled Monkfish with thyme roasted vegetables, jerusalem artichoke and garlic butter 365:-

Sjötunga Meunière
Sole Meunière 695:-

Parmesangratinerad Piggvarsfilé med Kammusslor och Champagnesås
Gratinated fillet of Turbot with parmesan cheese, Scallops and Champagne sauce 645:-

DESSERT

Etons mess med hallonsås, salt maräng och rostade hasselnötter
Eton’s mess with raspberry sauce, salty meringue and roasted hazelnuts 75:-

Brilliat Savarin med råriven tryffel, brynt smör och hasselnötter
Brilliat Savain served with fresh winter truffle, browned butter and hazelnuts 85:-