Skreimeny / Cod menu 5/2 -29/2

Pris/Price: 1350:- Vinpaket / Wine package 1350:-/pp

Denna meny ersätter avsmakningsmenyn 5/2 - 29/2 This menu replays our tasting menu 5/2 - 29/2

Gäller för samtliga i sällskapet, kan beställas fram till kl 20.30
Available for everyone at the table, can be ordered until 8.30 pm.

Första / First

Skreitartar med gravad citron, forellrom och kryddolja
Tartar of Cod with marinated lemon, trout roe and herb oil

Vin: 2022 San Lorenzo, Etna Bianco, Girolamo Russo, Sicilien, Italien

Andra / Second

                         Sotad Skreikind med rotselleribuljong, alger, torskrom och fingerlime
                          Blackended Cod cheek with celeriac broth, algae, cod roe and fingerlime
                                 
 
                             Vin: 2020 Kloster Eberbach Baikenkopf Riesling GG, Rheingau, Tyskland                               



Tredje / Third


Pocherad Sjötunga med Champagnesås och forellrom
Poached Sole with Champagne sauce and trout roe

     Vin ;
2020 Meursault, Domaine Berthelemot, Bourgogne, Frankrike


Fjärde / Fourth

Bakad Skreirygg med glacerad rödbeta och brynt smör-sabayonne
Baked back of Cod with glazed beetroot and browned butter sabayonne

Vin: 2019 Pinot Noir Nacido Vineyard Presqu´ile, Kalifornien, Santa Maria, USA

Femte / Fifth

Ost / Cheese
Wrångbäckost med päron/ingefärsmarmelad och fröknäcke
Cheese from Wrångebäck with pear/ginger marmelad and seed crackers

Vin: 2018 Le Colombare Recioto, Pieropan, Soave, Italien

Sjätte/Sixth

Dessert / Dessert
Chokladkräm med havtorn och puffat bovete
Chocolate creme with sea buckthorn and puffed buckwheat

Vin: 2020 Sattlerhof Beerenauslese Sauvignon Blanc, Sattlerhof / Sydsteiermark,Österrike

Restauranger som ingår i Melanders Group