Meny för stora sällskap/ Menu for large parties

För sällskap från 8 upp till max 20 personer ber vi dig vänligen att förbeställa måltiden med 4 dagars notis och enas om en meny, det vill säga: ett alternativ för förrätt respektive varmrätt och dessert. Det går även utmärkt att komponera sin egen meny. Välj då en förrätt respektive varmrätt och dessert från ”Skräddarsy din egen meny”. För skräddarsydda menyförslag samt rekommendationer är du välkommen att kontakta vår hovmästarinna på telefon: 08-611 78 74 eller via e-post: info@wedholmsfisk.se

Large groups of 8 up to max 20 persons are required to place a pre order of a set menu.
For us to be able to maintain the high quality of our food we deliver it is important for you to agree on one option for each course however.Pre order of your food/menu is required with a four day notice. When the order of your food is received your booking is confirmed. 

Menyförslag 1 / Set Menu 1
Klassisk Skagenröra på smörstekt toast
Classical Skagen mixture served on butter fried toast
Vin: Charles Heidsieck, Brut Réserve
18 cl
Varmrätt / Main course
Grillad sjötunga med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled Dover Sole with snow peas and Shallot onion hollandaise sauce
Vin: Bourgogne Chardonnay,Domaine Bzikot père et fils, Frankrike
25 cl
Dessert
Varma hjortron med vaniljglass och mandelflarn
Warm Cloudberries with vanilla ice cream and almond tuile
Vin: Tokaij Aszú 5 puttonyos, Oremus, Ungern
6 cl
Pris menyförslag 1 / Price set menu 1
Exkl. vinpaket 815:- / inkl. vinpaket 1374:-
Menyförslag 2 / Set Menu 2
Tartar på lättrimmad lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of salmon and trout roe served with crème fraiche
Vin: Martin Shaetzel Pinot Gris, Cuvée Réserve, Alsace, Frankrike
20 cl
Varmrätt / Main course
Pocherad marulk med scampi, färska örter och champagnesås
Poached monkfish with scampi, fresh herbs and Champagne sauce
Vin: Sancerre La Reine Blanche, Frankrike
25 cl
Dessert
Mörk chokladmousse med tunna kakobönsflarn och chokladsorbet
Dark chocolate mousse with cocoa bean tuiles and chocolate sorbet
Vin: Rivesaltes Ambré, Domaine Gadiés, Frankrike
6 cl
Pris menyförslag 2 / Price set menu 2
Exkl. vinpaket 715:- / Inkl. vinpaket 1205:-
Skräddarsy din egen meny- Gäller t.o.m Augusti / Set your own menu- Valid through June-August
Saffransdoftande fisksoppa med skaldjur, örtaioli och rostad brioche
Saffron scented fish soup with shellfish, herb aioli and toasted brioche
Stor / large 215:-
Liten / small 135:-
Förrätter / Starters
Klassisk Skagenröra på smörstekt toast
Classical Skagen mixture served on butter fried toast
Stor/ Large 225:-
Liten/ Small 155:-
Tartar på lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of salmon and trout roe with crème fraiche
215:-
Svensk Delikatesstallrik Sill i dill med Västerbottensost, Gravad lax med honung och fänkålssenapssås, Toast Skagen
Swedish Delicacy plate Sill in dill with Västerbotten cheese, Toast Skagen and Gravad lax with a fennel and honey mustard sauce
198:-
Handfiléad matjessill från Norröna med rödlök, dill och brynt smör
Matjes herring from Norröna with red onion and browned butter
165:-
Oscietra Royal Caviar med smörstekt toast
Oscietra Royal Caviar with butter fried toast
30g 990:-
10g 330:-
Irländska Sentinelles ostron
Irish Sentinelles oysters
45/st:-
Sjötunga / Dover Sole
Hel grillad sjötunga med sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with snow peas and shallot onion hollandaise
505:-
Pocherad sjötunga med forellrom och champagnesås
Poached with trout roe and Champagne sauce
515:-
Fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås (max 10 pers)
Fricassee of Dover sole, turbot, lobster and scallops in Champagne sauce
675:-
Piggvar/ Turbot
Kokt i bit med riven pepparrot och brynt smör
Steam boiled on the bone with grated horseradish and browned butter
645:-
Grillad i bit med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with butter braised snow peas and shallot onion hollandaise
645:-
Pocherad med räkor, dill och Champagnesås
Poached with prawns, dill and Champagne sauce
645:-
Tigerräkor / Tiger prawns
Ugnsgratinerade tigerräkor med ett smör av mie de pain, vitlök och parmesan srverade med en rustik sallad
Roasted with a butter of mie de pain, garlic and parmesan cheese served with a rustic salad
435:-
Lax / Salmon
Pocherad med bladspenat och Champagnesås
Poached with sauteed leaf spinach and Champagne sauce
345:-
Grillad med grillad pak-choi och skaldjurssås
Grilled with grilled pak-choi and seafood sauce
335:-
Lättrimmad med gräddstuvad potatis
Lightly cured with creamed potatoes
295:-
Marulk / Monkfish
Pocherad Marulk med scampi, färska örter och Champagnesås
Poached monkfish with scampi, fresh herbs and Champagne sauce
435:-
Grillad med en ljummen vinegrette av grillade Karintorpstomater, oliver, vitlök och chili, spetspaprika samt krispiga levainkrutonger
Grilled with levain croutons and a tepid vinaigrette of garden tomatoes from Karinstorp, olives, chilli, garlic and bell peppers
435:-
Desserter / Desserts
Varma hjortron med vaniljglass
Warm cloudberries with vanilla ice cream
155:-
Kanelglacerade klyftor av Svenskt höstäpple med karamelliserad vit choklad, rostade hasselnötter och vaniljglass
Cinnamon glazed Swedish autumn apple with toasted hazelnuts, caramelized white chocolate and vanilla ice cream
145:-
Lakritspanna cotta med passionsfruktscurd samt ett sesam och vallmocrisp
Licorice panna cotta with passion fruit curd and a sesame and poppy seed crisp
135:-
Choklad-crème brûlée med portvinsmarienarad frukt och kakaobönsflarn
Chocolate crème brûlée with port wine marinated fruit and chocolate bean tuile
125:-
Mini 79:-
Dagens sorbet med nötbiscotti
Today's sorbet with nut biscotti
110:-
Tryffel från vårt tryffelfat
Truffle from a selection of chocolate truffles
30:- /st