Meny för stora sällskap/ Menu for large parties

För sällskap från 8 upp till max 20 personer ber vi dig vänligen att förbeställa måltiden med 4 dagars notis och enas om en meny, det vill säga: ett alternativ för förrätt respektive varmrätt och dessert. Det går även utmärkt att komponera sin egen meny. Välj då en förrätt respektive varmrätt och dessert från ”Skräddarsy din egen meny”. För skräddarsydda menyförslag samt rekommendationer är du välkommen att kontakta vår hovmästarinna på telefon: 08-611 78 74 eller via e-post: info@wedholmsfisk.se

Large groups of 8 up to max 20 persons are required to place a pre order of a set menu.
For us to be able to maintain the high quality of our food we deliver it is important for you to agree on one option for each course however.Pre order of your food/menu is required with a four day notice. When the order of your food is received your booking is confirmed. 

Menyförslag 1 / Set Menu 1
Löjrom från Kalix med syrad grädde, rödlök och smörstekt pain de mie
Bleak roe from Kalix with soured cream, red onion and butter fried pain de mie
Vin: Charles Heidsieck, Brut Réserve, Champagne
18 cl
Varmrätt / Main course
Grillad Piggvar med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled Turbot with butter braised snow peas and Shallot onion hollandaise sauce
Vin: Mersault Vielles Vignes, Buisson Battault, Bourgogne Frankrike 25cl
25 cl
Dessert
Varma hjortron med vaniljglass och mandelflarn
Warm Cloudberries with vanilla ice cream and almond tuile
Vin: Tokaij Aszú 5 puttonyos, Oremus, Ungern
6 cl
Pris menyförslag 1 / Price set menu 1
Exkl. vinpaket 1160:- / inkl. vinpaket 1962:-
Menyförslag 2 / Set Menu 2
Tartar på lättrimmad lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of salmon and trout roe served with crème fraiche
Vin: Martin Shaetzel Pinot Gris, Cuvée Réserve, Alsace, Frankrike
15 cl
Varmrätt / Main course
Pocherad marulk med scampi, färska örter och champagnesås
Poached monkfish with scampi, fresh herbs and Champagne sauce
Vin: Sancerre Le Manoir, Vielles Vignes Domaine André Neveu , Loire, Frankrike
25 cl
Dessert
Choklad tryffelkaka på hasselnötsbotten med körsbärschokladmousse och preserverade körsbär
Chocolate truffle cakeon a hazelnut base with chocolate cherry mousse and preserved cherries
Red Roses Beerenauslese, Rosenmuskateller Kracher Österrike 6cl
6 cl
Pris menyförslag 2 / Price set menu 2
Exkl. vinpaket 745:- / Inkl. vinpaket 1345:-
Förrätter / Starters
Löjrom från Kalix med syrad grädde, rödlök och smörstekt pain de mie
Bleak roe from Kalix with soured cream, red onion and butter fried pain de mie
45gr 360:-
Tartar på lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of salmon and trout roe with troe roe wit créme fraiche
215:-
Handfiléad matjessill från Norröna med rödlök, dill och brynt smör
Matjes herring with red onion, dill and browned butter
165:-
Sjötunga
Hel grillad Sjötunga med sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled Dover Sole with snow peas and shallot onion hollandaise
515:-
Pocherad Sjötunga med forellrom och champagnesås
Poached Dover Sole with trout roe and Champagne sauce
555:-
Fricassé på Sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås (max 10 pers)
Fricassee of Dover Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce
685:-
Piggvar/ Turbot
Kokt i bit med riven pepparrot och brynt smör
Steam boiled on the bone with grated horseradish and browned butter
645:-
Grillad i bit med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with butter braised snow peas and shallot onion hollandaise
645:-
Pocherad med räkor, dill och Champagnesås
Poached with prawns, dill and Champagne sauce
645:-
Lax / Salmon
Pocherad med bladspenat och Champagnesås
Poached with sauteed leaf spinach and Champagne sauce
345:-
Grillad med ångad broccolletti , löjromscréme och förska örter
Grilled with steamed broccolletti and bleak roe créme with fresh herbs
335:-
Lättrimmad med gräddstuvad potatis
Lightly cured with creamed potatoes
295:-
Marulk / Monkfish
Pocherad Marulk med scampi, färska örter och Champagnesås
Poached monkfish with scampi, fresh herbs and Champagne sauce
435:-
Grillad med bacon, champinjoner och rödvinssås
Grilled with bacon, mushrooms and red wine sauce
435:-
Desserter / Desserts
Varma hjortron med vaniljglass
Warm cloudberries with vanilla ice cream
155:-
Chokladtryffelkaka på hasselnötsbotten med körsbärschoklad mousse och preserverade körsbär
Chocolate truffle cake on hazelnuts base with cherry chocolate mousse and preserved cherries
135:-
Créme brûlee med blåbärskompott
Créme brûlée with blueberry compote
125:-
Mini 79:-
Dagens sorbet med nötbiscotti
Today´s sorbet with nut biscotti
110:-