Meny för stora sällskap/ Menu for large parties

För sällskap från 8 upp till max 20 personer ber vi dig vänligen att förbeställa måltiden med 4 dagars notis och enas om en meny, det vill säga: ett alternativ för förrätt respektive varmrätt och dessert. Det går även utmärkt att komponera sin egen meny. Välj då en förrätt respektive varmrätt och dessert från ”Skräddarsy din egen meny”. För skräddarsydda menyförslag samt rekommendationer är du välkommen att kontakta vår hovmästarinna på telefon: 08-611 78 74 eller via e-post: info@wedholmsfisk.se

Large groups of 8 up to max 20 persons are required to place a pre order of a set menu.
For us to be able to maintain the high quality of our food we deliver it is important for you to agree on one option for each course however.Pre order of your food/menu is required with a four day notice. When the order of your food is received your booking is confirmed. 

Menyförslag 1 / Set Menu 1
Klassisk Skagenröra på smörstekt toast
Classical Skagen mixture served on butter fried toast
Vin: Charles Heidsieck, Brut Réserve
18 cl
Varmrätt / Main course
Grillad sjötunga med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled Dover Sole with snow peas and Shallot onion hollandaise sauce
Vin: Bourgogne Chardonnay,Domaine Bzikot père et fils, Frankrike
25 cl
Dessert
Varma hjortron med vaniljglass och mandelflarn
Warm Cloudberries with vanilla ice cream and almond tuile
Vin: Tokaij Aszú 5 puttonyos, Oremus, Ungern
6 cl
Pris menyförslag 1 / Price set menu 1
Exkl. vinpaket 815:- / inkl. vinpaket 1374:-
Menyförslag 2 / Set Menu 2
Tartar på lättrimmad lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of salmon and trout roe served with crème fraiche
Vin: Martin Shaetzel Pinot Gris, Cuvée Réserve, Alsace, Frankrike
20 cl
Varmrätt / Main course
Pocherad marulk med scampi, färska örter och champagnesås
Poached monkfish with scampi, fresh herbs and Champagne sauce
Vin: Sancerre La Reine Blanche, Frankrike
25 cl
Dessert
Mörk chokladmousse med tunna kakobönsflarn och chokladsorbet
Dark chocolate mousse with cocoa bean tuiles and chocolate sorbet
Vin: Rivesaltes Ambré, Domaine Gadiés, Frankrike
6 cl
Pris menyförslag 2 / Price set menu 2
Exkl. vinpaket 715:- / Inkl. vinpaket 1205:-
Skräddarsy din egen meny- Gäller t.o.m Augusti / Set your own menu- Valid through June-August
Kyld vichyssoise med tryffel och hummerröra på liten toast
Chilled vichyssoise with truffle and lobster toast
155:-
Förrätter / Starters
Klassisk Skagenröra på smörstekt toast
Classical Skagen mixture served on butter fried toast
Stor/ Large 225:-
Liten/ Small 145:-
Tartar på lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of salmon and trout roe with crème fraiche
215:-
Svensk Delikatesstallrik Sill i dill med Västerbottensost, Gravad lax med honung och fänkålssenapssås, Toast Skagen
Swedish Delicacy plate Sill in dill with Västerbotten cheese, Toast Skagen and Gravad lax with a fennel and honey mustard sauce
198:-
Handfiléad matjessill från Norröna med rödlök, dill och brynt smör
Matjes herring from Norröna with red onion and browned butter
165:-
Sjötunga / Dover Sole
Hel grillad sjötunga med sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with snow peas and shallot onion hollandaise
505:-
Pocherad sjötunga med forellrom och champagnesås
Poached with trout roe and Champagne sauce
515:-
Fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås (max 10 pers)
Fricassee of Dover sole, turbot, lobster and scallops in Champagne sauce
675:-
Piggvar/ Turbot
Kokt i bit med riven pepparrot och brynt smör
Steam boiled on the bone with grated horseradish and browned butter
645:-
Grillad i bit med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with butter braised snow peas and shallot onion hollandaise
645:-
Pocherad med räkor, dill och Champagnesås
Poached with prawns, dill and Champagne sauce
645:-
Tigerräkor / Tiger prawns
Ugnsgratinerade tigerräkor med ett smör av mie de pain, vitlök och parmesan srverade med en rustik sallad
Roasted with a butter of mie de pain, garlic and parmesan cheese served with a rustic salad
435:-
Lax / Salmon
Pocherad scampi och basilikasås
Poached with scampi and basil sauce
345:-
Grillad med grön sparris och skaldjurssås
Grilled with green asparagus and seafood sauce
335:-
Lättrimmad med gräddstuvad potatis
Lightly cured with creamed potatoes
295:-
Marulk / Monkfish
Pocherad Marulk med scampi, färska örter och Champagnesås
Poached monkfish with scampi, fresh herbs and Champagne sauce
435:-
Grillad med grillade Vikentomater och ett brynt pinjenötssmör
Grilled with grilled Viken tomatoes and a browned pine nut butter
435:-
Desserter / Desserts
Varma hjortron med vaniljglass
Warm cloudberries with vanilla ice cream
155:-
Mörk chokladmousse med tunna kakobönsflarn och chokladsorbet
Dark chocolate mousse with cocoa bean tuile and chocolate sorbet
135:-
Crème brûlée med hallon i rabarberlag
Crème brûlée with raspberries in rhubarb syrup
125:-
Mini 79:-
Dagens färska bär med vaniljglass och lättvispad grädde
Todays fresh berries with vanilla ice cream and lightly whipped cream
135:-
Dagens sorbet med nötbiscotti
Today's sorbet with nut biscotti
110:-
Tryffel från vårt tryffelfat
Truffle from a selection of chocolate truffles
30:- /st