À la carte-meny

I rådande Coronatider gör vi allt för att din upplevelse hos oss ska bli så fin som möjligt.
Vi har för tillfället en något minskad meny men kan istället erbjuda dig att ta med all mat för avhämtning.
Notera att nedan meny är vår ordinarie a la carte. Vissa rätter är tillfälligt borttagna.

Notera att för sällskap från 8 personer gäller menyn för stora sällskap, klicka vidare till ”meny för stora sällskap”
Please note that for parties from 8 persons to 20 a differnet menu apply, look under ”set menus and group menus”

Soppor/ Soups
Skaldjursbisque
Shellfish bisque
Stor/large 225:-
Liten/small 145:-
Fisk och skaldjurssoppa med örtaioli och grillad pain de mie
Fish and shellfish soup with herb aioli and grilled pain de mie
Stor/large 215:-
Liten/small 135:-
Förrätter/ Starters
Färska Ostron med tillbehör- Obs efter tillgång
Fresh Oysters with condiments- When available
45:-/ St
Störrom - Serverad med smörstekt toast - Oscetra, Anna Dutch Gold, Holland
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast
28g 990:-
Löjrom från Kalix med syrad grädde, rödlök och smörstekt pain de mie
Bleak roe from Kalix with soured cream, red onion and butter fried pain de mie
360:-
Grillad kammussla med jordärtskockcréme, sotad silverlök och smörad hummer fumé
Grilled scallop with jerusalem artichoke créme, charred pearl onion and lobster fumé
245:-
Tartar på lättrimmad lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of lightly cured salmon and trout roe with crème fraiche
215:-
Handfiléad matjessill från Norrøna med rödlök, dill och brynt smör
Fillet of matjes herring from Norrøna with red onion, dill and browned butter
165:-
Sjötunga/ Sole
Sole Meunière
505:-
Grillad hel med smörstekta kantareller och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with butter fried chanterelle mushrooms and shallot onion hollandaise
515:-
Pocherad hel med forellrom och Champagnesås
Poached on the bone with trout roe and Champagne sauce
555:-
Fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås
Fricassee of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce
685:-
Piggvar/ Turbot
Ångkokt med brynt smör och pepparrot
Steamed with horseradish and browned butter
645:-
Grillad med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled with butter braised snow peas and shallot onion hollandaise
645:-
Parmesangratinerad med kammusslor och Champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce
645:-
Tigerräkor/ Tiger Prawns
Sauterade med purjolök och currysås
Sautéed with leeks and curry sauce
435:-
Lax/ Salmon
Pocherad med kantareller, gräslök och Champagnesås
Poached with chanterelle mushrooms, chives and Champagne sauce
345:-
Grillad med ångad broccoletti, löjromscrème med färska örter
Grilled with steamed broccoletti and bleak roe crème with fresh herbs
335:-
Lättrimmad med gräddstuvad potatis
Lightly cured with creamed potatoes
295:-
Marulk/ Monkfish
Tillfälligt borttagen från menyn men återkommer i höst
Kammusslor/ Scallops
Grillade med forellrom och dragonsmörsås
Grilled with trout roe and tarragon butter sauce
435:-
Dagens Vegetariska & Dagens kött/ Todays Vegetarian & Todays Meat
Dagspris/ Daily price
Vid sidan av/ Side dishes
Sauterad spenat, brynt svamp, smörkokta sockerärtor el sidsallad
Sauteed spinach, browned mushrooms, butter braised snow peas or side salad
50:-
Ost/ Cheese
Säsongens utvalda ostar från Hervé Mons med två sorters marmelad
Seasonal assorted cheeses from Hervé Mons with crisp bread and two preserves
195:-
Desserter/ Desserts
Varma hjortron med vaniljglass och mandelflarn
Warm cloudberries with vanilla ice cream and almond tuile
155:-
Chokladtryffelkaka på nötbotten med körsbärschokladmousse och preserverade körsbär
Chocolate truffle cake on a hazelnut base with cherrychocolate mousse and preserved cherries fresh raspberries
135:-
Crème brûlée med blåbärskompott
Crème brûlée with blueberry compote
125:-
Mini 79:-