À la carte-meny

Notera att för sällskap från 8 personer gäller menyn för stora sällskap, klicka vidare till “meny för stora sällskap”
Please note that for parties from 8 persons to 20 a differnet menu apply, look under “set menus and group menus”

Soppor/ Soups
Skaldjurssoppa
Shellfish Soup
Stor/large 225:-
Liten/small 145:-
Fisk och skaldjurssoppa med örtaioli och grillad pain de mie
Fish and shellfish soup with herb aioli and grilled pain de mie
Stor/large 215:-
Liten/small 135:-
Förrätter/ Starters
Färska Ostron "Sentinelle" med tillbehör
Fresh Oysters "Sentinelle" with condiments
45:-/ St
Oscietra Royal Caviar med smörstekt toast
Oscietra Royal Caviar with butter fried toast
30g 990:-
10g 330:-
Löjrom från Kalix med syrad grädde, rödlök och smörstekt pain de mie
Bleak roe from Kalix with soured cream, red onion and butter fried pain de mie
360:-
Smörstekta kammusslor, liten toast med caviarsmör, oscietra royale caviar, saltbakad lök och skogsvampsås
Butter fried king scallops with caviar butter crouton, oscietra royale caviar and forest mushroom sauce
245:-
Lätthalstrad regnbågsfilé, sallad på grön papaya och rättika i en yuzuvinegrette samt en majonnäs med wasabi och grönärtssoya
Lightly seared fillet of trout served with a wasabi and green pea soy mayonnaise and a salad of green papaya and daikon in yuzu vinaigrette
215:-
Tartar på lättrimmad lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of lightly cured salmon and trout roe with crème fraiche
215:-
Wedholms Delikatesstallrik: Enbärsgravad regbågsfilé med honungssenapssås, citronsill samt liten toast med hummer- och räkröra
Wedholms Delicacy plate: Juniper marinated fillet of trout with a honey mustard sauce, lemon pickled herring and lobster and prawn mixture served on butter fried toast
198:-
Handfiléad matjessill från Norrøna med mandelpotatispuré, bakad persiljerot, picklad rödlök och brynt citronsmör
Fillet of matjes herring from Norrøna with almond potatoe puré, baked parsley root, pickled red onion and browned lemon butter
165:-
Sjötunga/ Sole
Sole Meunière
505:-
Grillad hel med smörstekta trattkantareller och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with butter fried chanterelle mushrooms and shallot onion hollandaise
515:-
Pocherad hel med forellrom och Champagnesås
Poached on the bone withtrout roe and Champagne sauce
555:-
Pocherad med kungskrabba och tryffeldoftande Champagnesås
Poached with king crab and truffle scented Champagne sauce
555:-
Fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås
Fricassee of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce
685:-
Piggvar/ Turbot
Ångkokt med brynt smör och pepparrot
Steamed with horseradish and browned butter
645:-
Grillad med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled with butter braised snow peas and shallot onion hollandaise
645:-
Parmesangratinerad med kammusslor och Champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce
645:-
Tigerräkor/ Tiger Prawns
Ugnsgratinerade med ett smör av mie de pain, vitlök och parmesan samt en rustik sallad med limdressing
Roasted with a butter of mie de pain, garlic and parmesan cheese and a rustic salad with lime dressing
435:-
Sauterade med purjolök och currysås
Sautéed with leeks and curry sauce
435:-
Lax/ Salmon
Pocherad med gräddkokta trattkantareller och gräslök
Poached with cream cooked funnel chanterelles and chives
345:-
Grillad med mandelpotatispuré, forellrom och örtolja
Grilled with almond potato puré, trout roe and herb oil
335:-
Lättrimmad med gräddstuvad potatis
Lightly cured with creamed potatoes
295:-
Marulk/ Monkfish
Pocherad med scampi, färska örter och Champagnesås
Poached with scampi, fresh herbs and Champagne sauce
445:-
Grillad med skaldjurspolenta, hummerskum och apelsinbrässerade morötter
Grilled with seafood polenta, lobster foam and orange braised carrots
445:-
Kammusslor/ Scallops
Grillade med forellrom och dragonsmörsås
Grilled with trout roe and tarragon butter sauce
435:-
Pocherade med kräftor, vårlök och bouillabaissesås
Poached with crayfish, spring onions and a bouillabaisse sauce
435:-
Dagens Vegetariska & Dagens kött/ Todays Vegetarian & Todays Meat
Dagspris/ Daily price
Vid sidan av/ Side dishes
Sauterad spenat, brynt svamp, smörkokta sockerärtor el sidsallad
Sauteed spinach, browned mushrooms, butter braised snow peas or side salad
50:-
Ost/ Cheese
Säsongens utvalda ostar från Hervé Mons med två sorters marmelad
Seasonal assorted cheeses from Hervé Mons with crisp bread and two preserves
195:-
Desserter/ Desserts
Cognacsflamberad inkokt vit persika med blomsterhonung, hackade pistagenötter och pistageglass
Flambéed preserved white peaches in Cognac, honey and pistachios served with pistachio ice cream
175:-
Varma hjortron med vaniljglass och mandelflarn
Warm cloudberries with vanilla ice cream and almond tuile
155:-
Äppeldessert: Kanel- och vaniljstekta höstäpplen serverade med finansiär, äppelsorbet och crème fraiche från Järna mejeri
Apple dessert: Cinnamon and vanilla fried autumn apples served with financier cake, apple sorbet and crème fraiche from Järna milk farm
145:-
Chokladpastej med körsbärsparfait och kakaobönsflarn
Chocolate paté with cherry parfait and cocoa bean tuile
135:-
Crème brûlée med björnbärskompott
Crème brûlée with blackberry compote
125:-
Mini 79:-