À la carte-meny

Notera att för sällskap från 8 personer gäller menyn för stora sällskap, klicka vidare till ”meny för stora sällskap”
Please note that for parties from 8 persons to 20 a differnet menu apply, look under ”set menus and group menus”

Soppor/ Soups
Skaldjurssoppa
Shellfish Soup
Stor/ large 225:-
Liten/ small 145:-
Saffransdoftande fisksoppa med skaldjur, örtaioli och rostad brioche
Saffron scented fish soup with shellfish, herb aioli and toasted brioche
Stor / large 215:-
Liten / small 135:-
Förrätter/ Starters
Oscietra Royal Caviar med smörstekt toast
Oscietra Royal Caviar with butter fried toast
30g 990:-
10g 330:-
Löjrom från Kalix med syrad grädde, rödlök och smörstekt pain de mie
Bleak roe from Kalix with soured cream, red onion and butter fried pain de mie
50gr 300:-
Smörstekta kammusslor, liten toast med caviarsmör, oscietra royale caviar samt en smörad kycklingfond
Butter fried king scallops with caviar butter crouton, oscietra royale caviar and a buttered chicken jus
225:-
Bergamott- och dillgravad lax med smetana samt en crudité av fänkål och röd ängssyra
Bergamot and dill cured salmon with smetana and a crudité of fennel and red sorrel
215:-
Tartar på lättrimmad lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of lightly cured salmon and trout roe with crème fraiche
215:-
Svensk Delikatesstallrik Sill i dill med Västerbottensost, Gravad lax med honung och fänkålssenapssås, Toast Skagen
Swedish Delicacy plate Sill in dill with Västerbotten cheese, Toast Skagen and Gravad lax with a fennel and honey mustard sauce
198:-
Handfiléad matjessill från Norrøna med sauterad purjolök, vaktelägg, rödbetor kapris och brynt smör
Fillet of matjes herring from Norrøna with sauteed leeks, quails eggs, beetroots, capers and browned butter
165:-
Sjötunga/ Sole
Sole Meunière
495:-
Grillad hel med ångad boccoletti och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with steamed broccoletti and shallot onion hollandaise
505:-
Pocherad hel med forellrom och Champagnesås
Poached on the bone withtrout roe and Champagne sauce
515:-
Pocherad med kungskrabba och tryffeldoftande Champagnesås
Poached with king crab and truffle scented Champagne sauce
515:-
Fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås
Fricassee of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce
675:-
Piggvar/ Turbot
Ångkokt med brynt smör och pepparrot
Steamed with horseradish and browned butter
645:-
Grillad med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled with butter braised snow peas and shallot onion hollandaise
645:-
Parmesangratinerad med kammusslor och Champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce
645:-
Tigerräkor/ Tiger Prawns
Ugnsgratinerade med ett smör av mie de pain, vitlök och parmesan samt en rustik sallad med limdressing
Roasted with a butter of mie de pain, garlic and parmesan cheese and a rustic salad with lime dressing
435:-
Sauterade med purjolök och currysås
Sautéed with leeks and curry sauce
435:-
Lax/ Salmon
Pocherad med sauterad spenat och Champagnesås
Poached sauteed spinach
345:-
Grillad med grillad pak-choi skaldjurssås
Grilled with grilled pak-choi and shellfish sauce
335:-
Lättrimmad med gräddstuvad potatis
Lightly cured with creamed potatoes
295:-
Marulk/ Monkfish
Pocherad med scampi, färska örter och Champagnesås
Poached with scampi, fresh herbs and Champagne sauce
435:-
Grillad med alspånsrökt sidfläsk, pärllök, skogschampinjoner och rödvinssås
Grilled with smoked pork belly, pearl onions, chestnut mushrooms and red wine sauce
435:-
Kammusslor/ Scallops
Grillade med forellrom och dragonsmörsås
Grilled with trout roe and tarragon butter sauce
435:-
Pocherade med kräftstjärtar, vårlök och bouillabaissesås
Poached with crayfish tails, spring onions and a bouillabaisse sauce
435:-
Dagens Vegetariska & Dagens kött/ Todays Vegetarian & Todays Meat
Dagspris/ Daily price
Vid sidan av/ Side dishes
Sauterad spenat, ångad grön sparris, sidsallad
Sauteed spinach, steamed green asparagus, side salad
50:-
Ost/ Cheese
Säsongens utvalda ostar från Hervé Mons med två sorters marmelad
Seasonal assorted cheeses from Hervé Mons with crisp bread and two preserves
195:-
Desserter/ Desserts
Flamberat citronkokt päron med rostade hasselnötter och nougatglass
Flambéed lemon cooked pear with roasted hazelnuts and nougat ice cream
175:-
Varma hjortron med vaniljglass och mandelflarn
Warm cloudberries with vanilla ice cream and almond tuile
155:-
Äppeltrio: Franskt äppleflarn, kanelglacerade klyftor av Svenska höstäpplen samt en sorbet på Maries trädgårdsäpplen
Apple Trio: French apple flan, cinnamon glazed Swedish autumn apples and a sorbet of Marie’s garden apples
145:-
Chokladbakelse med marinerade körsbär, rostade macadamianötter och lättvispad grädde
Chocolate pastry served with marinated cherries, roasted macadamia nuts and lightly whipped cream
135:-
Crème brûlée med frukt och nötter i en havtornscoulis
Crème brûlée with fruits and nuts in a buckthorn coulis
125:-
Mini 79:-