À la carte-meny

Notera att för sällskap från 8 personer gäller menyn för stora sällskap, klicka vidare till “meny för stora sällskap”
Please note that for parties from 8 persons to 20 a differnet menu apply, look under “set menus and group menus”

Soppor/ Soups
Skaldjurssoppa
Shellfish Soup
Stor/ large 225:-
Liten/ small 145:-
Saffransdoftande fisksoppa med skaldjur, örtaioli och rostad brioche
Saffron scented fish soup with shellfish, herb aioli and toasted brioche
Stor / large 215:-
Liten / small 135:-
Förrätter/ Starters
Oscietra Royal Caviar med smörstekt toast
Oscietra Royal Caviar with butter fried toast
30g 990:-
10g 330:-
Löjrom från Kalix med syrad grädde, rödlök och smörstekt brioche
Bleak roe from Kalix with soured cream, red onion and butter fried brioche
50gr 300:-
Halstrade kammusslor med brynt skogssvamp, king crab aioli och späda örtblad
Seared king scallops with browned forest mushrooms, king crab aioli and baby herb leaves
225:-
Lätthalstrad laxrygg med höstbetor, wasabirostade sesamfrön och soyamajonnäs
Lightly seared back of salmon served with autumn beets, wasabi roasted sesame seeds and a soy sauce mayonnaise
215:-
Tartar på lättrimmad lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of lightly cured salmon and trout roe with crème fraiche
215:-
Svensk Delikatesstallrik Sill i dill med Västerbottensost, Gravad lax med honung och fänkålssenapssås, Toast Skagen
Swedish Delicacy plate Sill in dill with Västerbotten cheese, Toast Skagen and Gravad lax with a fennel and honey mustard sauce
198:-
Handfiléad matjessill från Norrøna med sauterad purjolök, vaktelägg, rödbetor kapris och brynt smör
Fillet of matjes herring from Norrøna with sauteed leeks, quails eggs, beetroots, capers and browned butter
165:-
Sjötunga/ Sole
Sole Meunière
495:-
Grillad hel med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone withbutter braised snow peas and shallot onion hollandaise
505:-
Pocherad hel med liten löjromstoast och Champagnesås
Poached on the bone with bleak roe toast and Champagne sauce
515:-
Pocherad med kungskrabba och tryffeldoftande Champagnesås
Poached with king crab and truffle scented Champagne sauce
515:-
Fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås
Fricassee of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce
675:-
Piggvar/ Turbot
Ångkokt med brynt smör och pepparrot
Steam boiled with horseradish and browned butter
645:-
Grillad med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled with butter braised snow peas and shallot onion hollandaise
645:-
Parmesangratinerad med kammusslor och Champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce
645:-
Tigerräkor/ Tiger Prawns
Ugnsgratinerade med ett smör av mie de pain, vitlök och parmesan samt en rustik sallad med limdressing
Roasted with a butter of mie de pain, garlic and parmesan cheese and a rustic salad with lime dressing
435:-
Sauterade med purjolök och currysås
Sautéed with leeks and curry sauce
435:-
Lax/ Salmon
Pocherad med scampi och basilikasås
Poached scampi and basil sauce
345:-
Grillad med grön sparris och skaldjurssås
Grilled with green asparagus and seafood sauce
335:-
Lättrimmad med gräddstuvad potatis
Lightly cured with creamed potatoes
295:-
Marulk/ Monkfish
Pocherad på spenatbädd med forellrom och Champagnesås
Poached on a bed of spinach with trout roe and Champagne sauce
435:-
Grillad med Vikentomater samt ett brynt basilika- och pinjenötssmör
Grilled with Vikentomatoes and a browned basil and pinenut butter
435:-
Kammusslor/ Scallops
Grillade med forellrom och dragonsmörsås
Grilled with trout roe and tarragon butter sauce
435:-
Pocherade med räkor, vårlök och bouillabaissesås
Poached with prawns, spring onions and a bouillabaisse sauce
435:-
Vid sidan av/ Sidedishes
Sauterad spenat, ångad grön sparris, sidsallad
Sauteed spinach, steamed green asparagus, side salad
50:-
Dagens Vegetariska & Dagens kött/ Todays Vegetarian & Todays Meat
Dagspris/ Daily price
Ost/ Cheese
Säsongens utvalda ostar från Hervé Mons med två sorters marmelad
Seasonal assorted cheeses from Hervé Mons with crisp bread and two preserves
195:-
Desserter/ Desserts
Cognacsflamberad ananas med pecannötter, brynt smörglass och yoghurtcrisp
Flambéed pineapple in Cognac with pecan nuts and a browned butter ice cream
175:-
Varma hjortron med vaniljglass och mandelflarn
Warm cloudberries with vanilla ice cream and almond tuile
155:-
Äppeltrio: Franskt äppleflarn, kanelglacerade klyftor av Svenska höstäpplen samt en sorbet på Maries trädgårdsäpplen
Apple Trio: French apple flan, cinnamon glazed Swedish autumn apples and a sorbet of Marie’s garden apples
145:-
Lakritspanna cotta med passionsfruktscurd samt ett sesamcrisp
Licorice panna cotta with passion fruit curd and a sesame crisp
135:-
Choklad-crème brûlée med portvinsmarienarad frukt och kakaobönsflarn
Chocolate crème brûlée with port wine marinated fruit and chocolate bean tuile
125:-
Mini 79:-