À la carte-meny

Notera att för sällskap från 8 personer gäller menyn för stora sällskap, klicka vidare till “meny för stora sällskap”
Please note that for parties from 8 persons to 20 a differnet menu apply, look under “set menus and group menus”

Soppor/ Soups
Skaldjurssoppa
Shellfish Soup
Stor/ large 225:-
Liten/ small 145:-
Kyld vichyssoise med tryffel och hummerröra på liten toast
Chilled vichyssoise with truffle and lobster toast
155
Förrätter/ Starters
Oscietra Royal Caviar med smörstekt toast
Oscietra Royal Caviar with butter fried toast
30g 990:-
10g 330:-
Löjrom från Kalix med syrad grädde, rödlök och smörstekt brioche
Bleak roe from Kalix with soured cream, red onion and butter fried brioche
50gr 300:-
Hummersallad med vaktelägg, avocado, rostad brioche samt en sparris- och parmesancrème
Lobster salad with quails eggs, avocado, toasted brioche and an asparagus and parmesan crème
295:-
Halstrade kammusslor med kyld crème ninon, späda örtblad och sommarprimörer
Seared king scallops with chilled crème ninon, baby herb leaves and summer primeurs
225:-
Tartar på lättrimmad lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of lightly cured salmon and trout roe with crème fraiche
215:-
Svensk Delikatesstallrik Sill i dill med Västerbottensost, Gravad lax med honung och fänkålssenapssås, Toast Skagen
Swedish Delicacy plate Sill in dill with Västerbotten cheese, Toast Skagen and Gravad lax with a fennel and honey mustard sauce
198:-
Handfiléad matjessill från Norrøna med ört- och crème fraichestuvad nypotatis, lufttorkad pärllök samt ett brynt ipa-vinägersmör
Fillet of matjes herring from Norröna with herb and crème fraiche stewed nes potatoes, air dried pearl onions and a browned ipa-vinegar butter
165:-
Sjötunga/ Sole
Sole Meunière
495:-
Grillad hel med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone withbutter braised snow peas and shallot onion hollandaise
505:-
Pocherad hel med liten löjromstoast och Champagnesås
Poached on the bone with bleak roe toast and Champagne sauce
515:-
Pocherad med kungskrabba och tryffeldoftande Champagnesås
Poached with king crab and truffle scented Champagne sauce
515:-
Fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås
Fricassee of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce
675:-
Helgeflundra/ Halibut
Kokt med sardeller, hackat ägg och brynt smör
Steam boiled with anchovies, shredded eggs and browned butter
425:-
Grillad med sommarbönor och löjromssmetana
Grilled with summer beans and bleak roe smetana
425:-
Parmesangratinerad med kammusslor och Champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce
455:-
Tigerräkor/ Tiger Prawns
Ugnsgratinerade med ett smör av mie de pain, vitlök och parmesan samt en rustik sallad med limdressing
Roasted with a butter of mie de pain, garlic and parmesan cheese and a rustic salad with lime dressing
435:-
Sauterade med purjolök och currysås
Sautéed with leeks and curry sauce
435:-
Lax/ Salmon
Pocherad med scampi och basilikasås
Poached scampi and basil sauce
345:-
Grillad med grön sparris och skaldjurssås
Grilled with green asparagus and seafood sauce
335:-
Lättrimmad med gräddstuvad potatis
Lightly cured with creamed potatoes
295:-
Marulk/ Monkfish
Pocherad på spenatbädd med forellrom och Champagnesås
Poached on a bed of spinach with trout roe and Champagne sauce
435:-
Grillad med Vikentomater samt ett brynt basilika- och pinjenötssmör
Grilled with Vikentomatoes and a browned basil and pinenut butter
435:-
Kammusslor/ Scallops
Grillade med forellrom och dragonsmörsås
Grilled with trout roe and tarragon butter sauce
435:-
Pocherade med räkor, vårlök och bouillabaissesås
Poached with prawns, spring onions and a bouillabaisse sauce
435:-
Vid sidan av/ Sidedishes
Sauterad spenat, ångad grön sparris, sidsallad
Sauteed spinach, steamed green asparagus, side salad
50:-
Dagens Vegetariska & Dagens kött/ Todays Vegetarian & Todays Meat
Dagspris/ Daily price
Ost/ Cheese
Säsongens utvalda ostar från Hervé Mons med två sorters marmelad
Seasonal assorted cheeses from Hervé Mons with crisp bread and two preserves
195:-
Desserter/ Desserts
Flamberade jordgubbar i en muscovado och jordgubbssås med rostade pistagenötter och lemoncurdglass
Flambéed strawberries in a muscovado and strawberry sauce with roasted pistachios and a lemon curd ice cream
175:-
Varma hjortron med vaniljglass och mandelflarn
Warm cloudberries with vanilla ice cream and almond tuile
155:-
Karamelliserad millefeuille med mörk chokladmousse och vit jordgubbschokladmousse
Caramelized millefeuille with dark chocolate mousse and a white strawberry chocolate mousse
140:-
Dagens färska bär med vaniljglass och lättvispad grädde
Today’s fresh berries with vanilla ice cream and lightly whipped cream
135:-
Crème brûlée medhallon i rabarberlag
Crème brûlée with raspberries in rhubarb syrup
125:-
Mini 79:-