À la carte-meny

Notera att för sällskap från 8 personer gäller menyn för stora sällskap, klicka vidare till ”meny för stora sällskap”
Please note that for parties from 8 persons to 20 a differnet menu apply, look under ”set menus and group menus”

Soppor/ Soups
Skaldjurssoppa
Shellfish Soup
Stor/large 225:-
Liten/small 145:-
Kyld vichyssoise på grön sparris och körvel toppad med Champagne, serverad med liten löjromstoast
Chilled vichyssoise of green asparagus and chervil topped with Champagne, served with a small bleak roe toast
175:-
Förrätter/ Starters
Oscietra Royal Caviar med smörstekt toast
Oscietra Royal Caviar with butter fried toast
30g 990:-
10g 330:-
Löjrom från Kalix med syrad grädde, rödlök och smörstekt pain de mie
Bleak roe from Kalix with soured cream, red onion and butter fried pain de mie
360:-
Smörstekta kammusslor, liten toast med caviarsmör, oscietra royale caviar samt en smörad kycklingfond
Butter fried king scallops with caviar butter crouton, oscietra royale caviar and a buttered chicken jus
225:-
Fjällrödingsduo/ Duo of Arctic Char Gravad med fläderinlagd gurka, varmrökt med limemajonnäs samt en sallad av späda örtblad och rädisor
Cured with elderflower pickled cucumber, heat smoked with lime mayonnaise and a salad of baby herb leaves and radish
215:-
Tartar på lättrimmad lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of lightly cured salmon and trout roe with crème fraiche
215:-
Svensk Delikatesstallrik Sill i dill med Västerbottensost, Gravad lax med honung och fänkålssenapssås, Toast Skagen
Swedish Delicacy plate Sill in dill with Västerbotten cheese, Toast Skagen and Gravad lax with a fennel and honey mustard sauce
198:-
Handfiléad matjessill från Norrøna med färskpotatisstomp, picklad rödlök och brynt ramslökssmör
Fillet of matjes herring from Norrøna with new potato stomp, pickled red onion and browned ramson butter
165:-
Sjötunga/ Sole
Sole Meunière
505:-
Grillad hel med smörstekta kantareller och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with butter fried chanterelle mushrooms and shallot onion hollandaise
515:-
Pocherad hel med forellrom och Champagnesås
Poached on the bone withtrout roe and Champagne sauce
555:-
Pocherad med kungskrabba och tryffeldoftande Champagnesås
Poached with king crab and truffle scented Champagne sauce
555:-
Fricassé på bergtunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås
Fricassee of Lemon Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce
685:-
Piggvar/ Turbot
Ångkokt med brynt smör och pepparrot
Steamed with horseradish and browned butter
645:-
Grillad med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled with butter braised snow peas and shallot onion hollandaise
645:-
Parmesangratinerad med kammusslor och Champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce
645:-
Tigerräkor/ Tiger Prawns
Ugnsgratinerade med ett smör av mie de pain, vitlök och parmesan samt en rustik sallad med limdressing
Roasted with a butter of mie de pain, garlic and parmesan cheese and a rustic salad with lime dressing
435:-
Sauterade med purjolök och currysås
Sautéed with leeks and curry sauce
435:-
Lax/ Salmon
Pocherad med sauterad spenat och Champagnesås
Poached with sauteed spinach and Champagne sauce
345:-
Grillad med grön sparris och löjromscrème
Grilled with green asparagus and bleak roe crème
335:-
Lättrimmad med gräddstuvad potatis
Lightly cured with creamed potatoes
295:-
Marulk/ Monkfish
Pocherad med scampi, färska örter och Champagnesås
Poached with scampi, fresh herbs and Champagne sauce
445:-
Grillad med bönor, ruccola och brynt pinjenötssmör
Grilled with beans, ruccola and browned pine nut butter
435:-
Kammusslor/ Scallops
Grillade med forellrom och dragonsmörsås
Grilled with trout roe and tarragon butter sauce
435:-
Pocherade med räkor, vårlök och bouillabaissesås
Poached with prawns, spring onions and a bouillabaisse sauce
435:-
Dagens Vegetariska & Dagens kött/ Todays Vegetarian & Todays Meat
Dagspris/ Daily price
Vid sidan av/ Side dishes
Sauterad spenat, ångad sparris, smörkokta sockerärtor el sidsallad
Sauteed spinach, steamed asparagus, butter braised snow peas or side salad
50:-
Ost/ Cheese
Säsongens utvalda ostar från Hervé Mons med två sorters marmelad
Seasonal assorted cheeses from Hervé Mons with crisp bread and two preserves
195:-
Desserter/ Desserts
Flamberade jordgubbar med citronyoghurtglass och rostade macadamianötter
Flambéed strawberries with lemon yoghurt ice cream and toasted macadamia nuts
175:-
Varma hjortron med vaniljglass och mandelflarn
Warm cloudberries with vanilla ice cream and almond tuile
155:-
Chokladbakelse med marinerade körsbär, rostade macadamianötter och lättvispad grädde
Chocolate pastry served with marinated cherries, roasted macadamia nuts and lightly whipped cream
145:-
Fläderblomssorbet med chokladmaräng samt en jordgubbs- och rabarberkompott
Elderflower sorbet with chocolate meringue and a strawberry and rhubarb compote
135:-
Crème brûlée med färska sommarbär i en havtornscoulis
Crème brûlée with fresh summer berries in a buckthorn coulis
125:-
Mini 79:-