Veckans Lunchmeny

Vecka 10

RRÄTTER

Vildplockade Stillahavsostron (Gigas) från Havstenssund  45:-/st

Störrom - Serverad med smörstekt toast
- Oscetra, Anna Dutch Gold, Holland 28 gr  990:-

Löjrom från Kalix med syrad grädde, rödlök och smörstekt brioche  360:-

Handfiléad matjessill från Norrøna, äggula, gräslök,
dill och rödlök serverad med gräddfil,  kavring, potatis och brynt smör 165:-

Gravlaxtoast med hovmästarsås, forellrom och krasse 145:-                                                                                                                                             

Ostronsoppa med kammusseltartar, rotfruktsbrunoaise, jalapeñoolja och caviar  1/2 125:-    1/1  215:-

VECKANS SALLAD

Sallad med gravad lax, avocado, ägg, tomat, gurka, picklad silverlök, rostad morot,
krutonger och Hovmästarsås  195:-

VECKANS HUSMAN

Fiskgratäng med räkor, vitvinssås och pommes duchesse  225:-

VARMRÄTTER

Ugnsbakad rödingfilé serveras med betor, getost, pinjenötter, brynt soyasmör samt potatispuré  285:-

Grillad kummelrygg serveras med färska bönor, smörstekta skogschampinjoner,
dill, hollandaisesås samt kokt potatis 315:-

Ångad gösfilé serveras med rostad blomkål, örtcrème, friterad lök samt
hummersås och pressad potatis 365:-   

Pocherad rödtungsfilé serveras med sockerärtor, forellrom, Champagnesås och pressad potatis 385:-

Grillad Sjötunga med smörstekta kastanjechampinjoner,  
scharlottenlökshollandaise och kokt potatis 515:-

Helpocherad Sjötunga med forellrom, ris och Champagnesås  555:-

Kokt Piggvar i bit med pepparrot, brynt smör och kokt potatis  645:-

Parmesangratinerad Piggvarsfilé med kammusslor, ris och Champagnesås  665:-