À la carte menu

Please note that for parties from 8 persons to 20 a differnet menu apply, look under “set menus and group menus”

Soppor/ Soups
Skaldjurssoppa
Shellfish Soup
Stor/large 225:-
Liten/small 145:-
Fisk och skaldjurssoppa med örtaioli och grillad pain de mie
Fish and shellfish soup with herb aioli and grilled pain de mie
Stor/large 215:-
Liten/small 135:-
Förrätter/ Starters
Färska Ostron med tillbehör- Obs efter tillgång
Fresh Oysters with condiments- When available
45:-/ St
Störrom - Serverad med smörstekt toast - Oscetra, Anna Dutch Gold, Holland
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast
28g 990:-
Löjrom från Kalix med syrad grädde, rödlök och smörstekt pain de mie
Bleak roe from Kalix with soured cream, red onion and butter fried pain de mie
360:-
Toast av grillad pain de mie med gräddstuvade kantareller
Toast of grilled pain de mie with cream stewed chanterelle mushrooms
225:-
Tartar på lättrimmad lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of lightly cured salmon and trout roe with crème fraiche
215:-
Handfiléad matjessill från Norrøna med rödlök, dill och brynt smör
Fillet of matjes herring from Norrøna with red onion, dill and browned butter
165:-
Sjötunga/ Sole
Sole Meunière
505:-
Grillad hel med smörstekta kantareller och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with butter fried chanterelle mushrooms and shallot onion hollandaise
515:-
Pocherad hel med forellrom och Champagnesås
Poached on the bone withtrout roe and Champagne sauce
555:-
Fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås
Fricassee of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce
685:-
Piggvar/ Turbot
Ångkokt med brynt smör och pepparrot
Steamed with horseradish and browned butter
645:-
Grillad med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled with butter braised snow peas and shallot onion hollandaise
645:-
Parmesangratinerad med kammusslor och Champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce
645:-
Tigerräkor/ Tiger Prawns
Sauterade med purjolök och currysås
Sautéed with leeks and curry sauce
435:-
Lax/ Salmon
Pocherad med kantarellr, gräslök och Champagnesås
Poached with chanterelle mushrooms, chives and Champagne sauce
345:-
Grillad med ångad broccoletti, löjromscrème med färska örter
Grilled with steamed broccoletti and bleak roe crème with fresh herbs
335:-
Lättrimmad med gräddstuvad potatis
Lightly cured with creamed potatoes
295:-
Marulk/ Monkfish
Tillfälligt borttagen från menyn men återkommer i höst
Kammusslor/ Scallops
Grillade med forellrom och dragonsmörsås
Grilled with trout roe and tarragon butter sauce
435:-
Dagens Vegetariska & Dagens kött/ Todays Vegetarian & Todays Meat
Dagspris/ Daily price
Vid sidan av/ Side dishes
Sauterad spenat, brynt svamp, smörkokta sockerärtor el sidsallad
Sauteed spinach, browned mushrooms, butter braised snow peas or side salad
50:-
Ost/ Cheese
Säsongens utvalda ostar från Hervé Mons med två sorters marmelad
Seasonal assorted cheeses from Hervé Mons with crisp bread and two preserves
195:-
Desserter/ Desserts
Varma hjortron med vaniljglass och mandelflarn
Warm cloudberries with vanilla ice cream and almond tuile
155:-
Chokladtryffelkaka på nötbotten med chokladmousse och färska hallon
Chocolate truffle cake on a hazelnut base with chocolate mousse and fresh raspberries
135:-
Crème brûlée med blåbärskompott
Crème brûlée with blueberry compote
125:-
Mini 79:-