À la carte menu

Please note that for parties from 8 persons to 20 a differnet menu apply, look under “set menus and group menus”

Soppor/ Soups
Hummersoppa med hummerkött, forellrom och hummermajonnäs
Lobster soup with lobster meat, trout roe and lobster mayonnaise
Stor/large 265:-
Liten/small 165:-
Förrätter/ Starters
Ostron från Havstenssund (flata) med tillbehör, (kravmärkta), efter tillgång
Swedish Oysters from Havstenssund with condiments- When available
65:-/ St
Störrom - Serverad med smörstekt toast - Oscetra, Anna Dutch Gold, Holland
Sturgeon Caviar – Served with butter fried toast
28g 990:-
Löjrom från Kalix med syrad grädde, rödlök och smörstekt pain de mie
Bleak roe from Kalix with soured cream, red onion and butter fried pain de mie
360:-
Smörstekta kammusslor med jalapeño, grön sparris, picklad kålrabbi, karamelliserad jordärtskockscrème, krutonger, löjrom och saffransskum
Butter fried scallops with jalapeño, pickled rutabaga, green asparagus, croutons, caramelized jerusalem artichoke cream, bleak roe and saffron foam
245:-
Sotad tartar på fjällröding med forellrom, soyaemulsion, korianderört, mango, gurka, chili, salladslök och friterad wonton
Seared tartar of Arctic Char with trout roe, soy emulsion, cilantro, mango, chilli, spring onion and deep fried wonton
195:-
Handfiléad matjessill från Norrøna med konfitbakad äggula, gräslök, dill, rödlök, gräddfil, kavring, potatis och brynt smör
Matjes herring from Norrøna, egg yolk confit, chives, dill and red onion, sour cream, sweet rye bread, potatoes and browned butter
175:-
Tysk vit sparris med hollandaisesås
German white asparagus served with hollandaise sauce
225:-
Sjötunga/ Sole
Sole Meunière
505:-
Grillad hel med smörkokt grön och vit sparris, fiorina, forellrom samt schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with butter braised, green and white asparagus, Fiorina, trout roe and shallot onion hollandaise
515:-
Pocherad hel med forellrom och Champagnesås
Poached on the bone with trout roe and Champagne sauce
555:-
Fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås
Fricassee of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce
685:-
Piggvar/ Turbot
Ångkokt med brynt smör och pepparrot
Steamed with horseradish and browned butter
645:-
Grillad med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled with butter braised snow peas and shallot onion hollandaise
645:-
Parmesangratinerad med kammusslor och Champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce
645:-
Tigerräkor/ Tiger Prawns
Sauterade med purjolök och currysås
Sautéed with leeks and curry sauce
435:-
Lax/ Salmon
Grillad med vit sparris, konfiterad portabello, krasse och hollandaise
Grilled Salmon with white asparagus, portabello confit, bleak roe, cress and hollandaise sauce
335:-
Parmesangratinerade laxqueneller med sauterad spenat och Champagnesås
Parmesan gratinated Salmon quenelles with sautéed spinach and Champagne sauce
295:-
Inkokt lax med syrad gurka, forellrom, grön sparris och lättrökt dillmajonnäs
Soused Salmon with pickled cucumber, trout roe, green asparagus and lightly smoked dill mayonnaise
275:-
Kammusslor/ Scallops
Grillade med forellrom och dragonsmörsås
Grilled with trout roe and tarragon butter sauce
435:-
Wedholms Vegetariska
Svampravioli serverad med sellericrème, smörstekta kastanjechampinjoner, friséesallad samt friterat lök- och kålcrust
Mushroom ravioli served with celeriac crème, butter fried chestnut mushrooms, curly endive and deep fried onion and kale crust
235:-
Wedholms Kött
Rödvinsbrässerad oxkind serverad med sotad bellaverdebroccoli, skysås, friterat potatiscrust samt sellericrème
Red wine braised Beef cheek served with charred bellaverde broccoli, potato crust, red wine sauce and a potato and celeriac crème
365:-
Ost/ Cheese
Desserter/ Desserts
Romflamberad ananas serverad med smörkola, rostad kokos, sockerkaka kokos- och hasselnötsflarn samt citrongräsglass
Pineapple and rum flambée served with butter scotch, toasted coconut, sponge cake, coconut and hazelnut tuile and lemongrass ice cream
175:-
Varma hjortron med vaniljglass och mandelflarn
Warm cloudberries with vanilla ice cream and almond tuile
155:-
Vit chokladkupol fylld med inkokta blåbär, choklad och hasselnötssmul serverad med mandelkaka, blåbärsglass och varm chokladkolasås
White chocolate dome filled with preserved blueberries, chocolate and hazelnut crumb served with almond cake, blueberry ice cream and hot chocolate fudge sauce
135:-
Inkokt rabarber med vaniljbavaroise, kanel- och kardemummacrumble, yoghurtskum och rabarbersorbet
Soused rhubarb served with cinnamon and cardamom crumble, yoghurt foam and rhubarb sorbet
125:-
Crème brülée
Crème brülée
110:-
79:- / Mini