Joseph Drouhin Winemakers Dinner 18 april

Kom och träffa Veronique Drouhin som i sällskap med Provinum presenterar 7 olika viner till en 6 rätters avsmakningsmeny

Pris 2450:- per person för meny och vin

Menyn serveras endast den 18 april från klockan 18:00. 

 

Om Joseph Drouhin
Sedan Joseph Drouhin grundade firman år 1880 har familjen under generationer byggt upp ett anseende som kännetecknas av elegans, där varje vin reflekterar ursprung och årgång. Familjens egna vingårdar drivs biodynamiskt med största respekt för naturen. Idag är det Véronique Drouhin som är huvudvinmakare och reser mellan Bourgogne och Oregon där familjen var pionjärer och har flera vingårdar. Idag odlas alla Drouhins vingårdar biodynamiskt där endast naturliga produkter får användas i vingårdarna med den största respekt för jorden, vinstocken och miljön. Drouhin har säte i Beaune och vingårdar från norr till söder i Bourgogne. 

Om Veronique Drouhin
”Min värld har alltid varit full av vin. Jag hade kunnat hata det men jag älskar det. Jag hade verkligen tur som föddes in i en vinfamilj. Min familj har alltid gjort vin med mycket historia och jag har alltid älskat det. Men det var också sant på den tiden jag växte upp att det inte sågs som någonting en kvinna skulle jobba med. Det var en helt mansdominerad bransch. Och dessutom hade jag tre bröder, min far och enbart män i vingårdarna att se upp till. När jag fyllde 10 år så anställde min far en kvinnlig vinmakare, förmodligen den första kvinnan att göra vin i Bourgogne. Det var stort för mig för det fick mig att förstå att även jag skulle kunna bli vinmakare.” Idag är Veronique Drouhin som är en av den femte generationen i familjen Drouhin ansvarig vinmakare för familjens alla viner, både i Bourgogne och Oregon. 

Restauranger som ingår i Melanders Group