Wedholms avsmakningsmeny

Gäller för samtliga i sällskapet fram till kl 21.00.
  

Första/ First
Halstrad kammussla med grillad vit sparris, tryffelchampagnesås samt en örtsallad med parmesancrisp
Seared king scallops with grilled white asparagus, truffle chapagne sause and herb leaf salad with parmesan crisp
Vin: Charles Heidsieck Brut Réserve, Champagne, Frankrike
18cl
Andra/ Second
Lätthalstrad laxrygg, cruditet på röd och svart rättika, gurka, limevinegrette, yuzurostade sesamfrön samt en soyamajonnäs
Lightly seared back of salmon served with a cruditet of black and white radish, cucumber , lime vinaigrette, yuzu roasted sesame seeds and a soy sauce mayonnaise
Vin: 2015 Haus Klosterberg Riesling Trocken Markus Molitor, Mosel-Saar-Ruwer,Tyskland
10cl
Third / Tredje
Pocherad Sjötunga med scampi och basilikasås
Poached Sole with scampi and basil sauce
Vin: 2014 Sattlerhof, Kranachberg Sauvignon Blanc, Südsteiermark, Österrike
10 cl
Fourth / Fjärde
Grillad Piggvar i bit med Tysk vit sparris och Schalottenlökshollandaise
Grilled Turbot on the bone with German white asparagus and Shallot onion hollandaise
Vin: 2013 Shug, Chardonnay Caneros , Kalifornien USA
10 cl
Fifth / Femte
En bit utvald ost med kvittenmarmelad
A selected piece of seasonal cheese with quince jam
Vin: 2011 Thann Pinot Gris, Domaine Zind Humbrecht, Alsace
6 cl
Sixth / Sjätte
Grillad ananas med Verjus och honungssås
Grilled pineapple with Verjus and honey sauce
Fikon och muscovadoglass med rostade macadamianötter
Fig and muscovado ice cream with roasted macadamia nuts
Ljus chokladpastej med sesamflarn
Light chocolate paté with sesame tuile
Vin: 2012 Vin de Constance,Klein Constantia, Syd Afrika, 6cl
6cl
Pris / Price
1100:- / 1900:- with wine package