Wedholms avsmakningsmeny

Gäller för samtliga i sällskapet fram till kl 21.00.
  

Första/ First
Halstrad kammussla med Jordärtskocks- och potatispuré samt en sås av tryffel och parmesan
Seared king scallops with puré of Jerusalem artichoke and poatoes and a truffle and parmesan sauce
Vin: Charles Heidsieck Brut Réserve, Champagne, Frankrike
18cl
Andra/ Second
Sesam och vallmorökt rödingfilé med picklad ingefärsgurka och citronyoghurt
Sesame and poppy smoked fillet of char with pickled ginger cucumber and lemon yoghurt
Vin: 2015 Haus Klosterberg Riesling Trocken Markus Molitor, Mosel-Saar-Ruwer,Tyskland
10cl
Third / Tredje
Pocherad Sjötunga med forellrom och Champagnesås
Poached Sole with trout roe and Champagne sauce
Vin: 2014 Sattlerhof, Kranachberg Sauvignon Blanc, Südsteiermark, Österrike
10 cl
Fourth / Fjärde
Grillad Piggvar i bit med smörkokta sockerärtor och Schalottenlökshollandaise
Grilled Turbot on the bone with butter braised snow peas and Shallot onion hollandaise
Vin: 2013 Shug, Chardonnay Caneros , Kalifornien USA
10 cl
Fifth / Femte
En bit utvald ost med kvittenmarmelad
A selected piece of seasonal cheese with quince jam
Vin: 2011 Thann Pinot Gris, Domaine Zind Humbrecht, Alsace
6 cl
Sixth / Sjätte
Crème brûlée med krydd och-rödvinskokta bigarråer
Mini crème brûlée with mulled cherries
Granny Smithglass med Discovery gelé,
Granny Smith ice cream with Discovery gelly
Mocca chokladkaka med rostad vit choklad
Mocca chocolate cake with roasted white chocolate
Vin: 2011 Brumaire Novembre, Alain Brumont, Pacherenc-du-vic-Bilh, Madiran, Fankrike
6cl
Pris / Price
1100:- / 1900:- with wine package