Wedholms avsmakningsmeny

Gäller för samtliga i sällskapet fram till kl 21.00.
  

First/ Första
Sesamrökt röding med lättrimmad gurka, senapssmetana, örtsallad och granny smithvinegrette
Sesame smoked char with cured cucumber, granny smith vinaigrette and mustard smetana
Vin: Charles Heidsieck Brut Réserve, Champagne, Frankrike
18 cl
Second/ Andra
Halstrad kammussla med grillad vit sparris och parmesanmajonnäs
Seared scallop with grilled German white asparagus and parmesan mayonnaise
Third / Tredje
Pocherad Sjötunga med scampi och basilikasås
Poached Sole with scampi and basil sauce
Vin: 2014 Sattlerhof, Kranachberg Sauvignon Blanc, Südsteiermark, Österrike
10 cl
Fourth / Fjärde
Grillad Piggvar i bit med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled Turbot with butter braised snow peas and shallot onion hollandaise
Wine: Stags Leap Karia Chardonnay, Stag’s Leap District, Napa Valley, California
10 cl
Fifth / Femte
En bit utvald ost med kvittenmarmelad
A selected piece of seasonal cheese with quince jam
Wine: 2014 Clos Winzbuhl, Pinot Gris, Domaine Zind Humbrecht, Alsace
6 cl
Sixth / Sjätte
Varm ananas i honung och Cognac med hasselnötter och yoghurtglass
Warm pineapple in honey and Cognac with hazelnuts and yoghurt ice cream
Crème brûlée med vaniljkokt rabarber
Crème brûlée with vanilla cooked rhubarb
Vin: 2011 Vin de Constance Klein Constanctia, Syd Afrika
6 cl
Pris / Price
1150:- / 1774:- with wine package