Meny för stora sällskap/ Menu for large parties

För sällskap från 8 upp till max 20 personer ber vi dig vänligen att förbeställa måltiden med 4 dagars notis och enas om en meny, det vill säga: ett alternativ för förrätt respektive varmrätt och dessert. Det går även utmärkt att komponera sin egen meny. Välj då en förrätt respektive varmrätt och dessert från ”Skräddarsy din egen meny”. För skräddarsydda menyförslag samt rekommendationer är du välkommen att kontakta vår hovmästarinna på telefon: 08-611 78 74 eller via e-post: info@wedholmsfisk.se

Large groups of 8 up to max 20 persons are required to place a pre order of a set menu.
For us to be able to maintain the high quality of our food we deliver it is important for you to agree on one option for each course however.Pre order of your food/menu is required with a four day notice. When the order of your food is received your booking is confirmed. 

Menyförslag 1 / Set Menu 1
Löjrom med rödlök och crème fraiche
Bleak roe with red onion and crème fraiche
Vin: Charles Heidsieck, Brut Réserve
18 cl
Varmrätt / Main course
Grillad sjötunga med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled Dover Sole with snow peas and Shallot onion hollandaise sauce
Vin: Bourgogne Chardonnay,Domaine Bzikot père et fils, Frankrike
25 cl
Dessert
Varma hjortron med vaniljglass
Warm cloudberries with vanilla ice cream
Vin: Tokaij Aszu, 5 Putt,Royal Tokaij, Ungern
6 cl
Pris menyförslag 1 / Price set menu 1
Exkl. vinpaket 905:- / inkl. vinpaket 1465:-
Menyförslag 2 / Set Menu 2
Tartar på lättrimmad lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of salmon and trout roe served with crème fraiche
Vin: Martin Shaetzel Pinot Gris, Cuvée Réserve, Alsace, Frankrike
20 cl
Varmrätt / Main course
Pocherad marulk med scampi, färska örter och champagnesås
Poached monkfish with scampi, fresh herbs and Champagne sauce
Vin: Sancerre La Reine Blanche, Frankrike
25 cl
Dessert
Mörk chokladmousse med passionsfruktscurd och hasselnötsflarn
Dark chocolate mousse with passion fruit curd and hazelnut tuile
Vin: Brumaire Novembre, Alain Brumaire Pacherenc-du-vic-Bilh, Madiran, Fankrike
6 cl
Pris menyförslag 2 / Price set menu 2
Exkl. vinpaket 715:- / Inkl. vinpaket 1195:-
Skräddarsy din egen meny / Set your own menu
Saffransdoftande fisk och skaldjurssoppa med örtaioli och krutonger
Fish and shellfish soup with herb aioli and croutons
Stor/ Large 215:-
Liten/ Small 135:-
Förrätter / Starters
Löjrom med rödlök och crème fraiche
Bleak roe with red onion and crème fraiche
75 g 355:-
45g 245:-
Tartar på lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of salmon and trout roe with crème fraiche
215:-
Hemrökt rödingfilé med lättrimmad gurka, senapssmetana, örtsallad och granny smithvinegrette
Home smoked fillet of char with cured cucumber, mustard smetana, herb leaves and granny smith vinaigrette
215:-
Svensk Delikatesstallrik Sill i dill med Västerbottensost, Gravad lax med honung och fänkålssenapssås, Toast Skagen
Swedish Delicacy plate Sill in dill with Västerbotten cheese, Toast Skagen and Gravad lax with a fennel and honey mustard sauce
198:-
Handfiléad matjessill från Norröna med rödlök, dill och brynt smör
Matjes herring from Norröna with red onion and browned butter
165:-
Sjötunga / Dover Sole
Hel grillad sjötunga med sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with snow peas and shallot onion hollandaise
505:-
Pocherad sjötunga med forellrom och champagnesås
Poached with trout roe and Champagne sauce
515:-
Fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås (max 10 pers)
Fricassee of Dover sole, turbot, lobster and scallops in Champagne sauce
675:-
Piggvar/ Turbot
Kokt i bit med pepparrot och brynt smör
Steam boiled on the bone with horse radish and browned butter
645:-
Grillad i bit med smörkokta sockerärtor och Schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with butter braised snow peas and Shallot onion hollandaise
645:-
Pocherad med räkor, dill och Champagnesås
Poached with prawns, dill and Champagne sauce
645:-
Tigerräkor / Tiger prawns
Ugnsgratinerade tigerräkor med ett smör av mie de pain, vitlök och parmesan
Roasted with a butter of mie de pain, garlic and parmesan cheese
435:-
Lax / Salmon
Pocherad lax med bladspenat och champagnesås
Poached with leaf spinach and Champagne sauce
335:-
Grillad med citronpicklad blomkål, forellrom och blomkålscrème
Grilled with lemon pickled cauliflowers, trout roe and cauloflower crème
325:-
Lättrimmad med gräddstuvad potatis
Lightly cured with creamed potatoes
295:-
Marulk / Monkfish
Pocherad Marulk med scampi och Champagnesås
Poached monkfish with scampi, fresh herbs and Champagne sauce
435:-
Grillad med brynt ostronskivling, blåmusslor och skaldjurssås
Grilled with browned oyster mushrooms, blue mussels and shellfish sauce
435:-
Desserter / Desserts
Varma hjortron med vaniljglass
Warm cloudberries with vanilla ice cream
155:-
Vaniljbakad rabarber med rabarbersorbet och liten mazarin
Vanilla baked rhubarb with rhubarb sorbet and mazarin cake
145:-
Mörk chokladmousse med passionsfuktscurd och hasselnötsflarn
Dark chocolate mousse with passionfruit curd and hazelnut tuile
135:-
Mini 79:-
Crème brûlée med kompott på rabarber och kokos
Crème brûlée with compote of rhubarb and coconut flakes
125:-
Mini 79:-
Dagens sorbet med nötbiscotti
Today's sorbet with nut biscotti
110:-
Tryffel från vårt tryffelfat
Truffle from a selection of chocolate trufles
30:- /st