À la carte-meny

Notera att för sällskap från 8 personer gäller menyn för stora sällskap, klicka vidare till ”meny för stora sällskap”
Please note that for parties from 8 persons to 20 a differnet menu apply, look under ”set menus and group menus”

Soppor/ Soups
Skaldjurssoppa
Shellfish Soup
Stor/ large 225:-
Liten/ small 145:-
Crème Ninon toppad med Champagne samt en hummer och räktoast
Crème Ninon topped with Champagne and a lobster and prawn toast
155:-
Förrätter/ Starters
Oscietra Royal Caviar med smörstekt toast
Oscietra Royal Caviar with butter fried toast
30g 695:-
10g 270:-
Hummersallad med limemajonnäs och sesamstekt toast
Lobster salad with a lime mayonnaise and sesame fried toast
295:-
Halstrade kammusslor med sommarprimörer och ljus hummersås
Seared king scallops with summer primeurs and light lobster sauce
225:-
Citron och fänkålsinkokt röding med dillsmetana, gemsallad och grillad färsklök
Lemon and fennel preserved char with dill smetana, sweet gem lettuce and grilled baby onions
215:-
Tartar på lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of salmon and trout roe with crème fraiche
215:-
Svensk Delikatesstallrik Sill i dill med Västerbottensost, Gravad lax med honung och fänkålssenapssås, Toast Skagen
Swedish Delicacy plate Sill in dill with Västerbotten cheese, Toast Skagen and Gravad lax with a fennel and honey mustard sauce
198:-
Handfiléad matjessill från Norröna, sommarbetor samt en färskpotatissallad med dill
Fillet of matjes herring from Norröna with summer beets and a new potato salad with dill
165:-
Sjötunga/ Sole
Sole Meunière
495:-
Grillad hel sjötunga med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled Sole on the bone with butter braised snow peas and shallot onion hollandaise
505:-
Pocherad sjötunga med forellrom och Champagnesås
Poached Sole with trout roe and Champagne sauce
515:-
Pocherad sjötunga med kungskrabba och tryffeldoftande Champagnesås
Poached sole with king crab and truffle scented Champagne sauce
515:-
Fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås
Fricassee of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce
675:-
Helgeflundra/ Halibut
Kokt med ansjovis, hackat ägg och brynt smör
Steam boiled with anchovies, shredded eggs and browned butter
425:-
Grillad med en cocktailtomatsallad, smörstekt färskpotatis och Schalottenlökshollandaise
Grilled with a cocktail tomato salad, browned new potatoes and Shallot onion hollandaise
425:-
Pocherad med räkor, dill och Champagnesås
Poached with prawns, dill and Champagne sauce
425:-
Tigerräkor/ Tiger Prawns
Ugnsgratinerade tigerräkor med ett smör av mie de pain, vitlök och parmesan
Roasted tiger prawns with a butter of mie de pain, garlic and parmesan cheese
435:-
Sauterade tigerräkor med purjolök och currysås
Sautéed tiger prawns with leeks and curry sauce
435:-
Lax/ Salmon
Grillad med grön sparris och sikromscrème
Grilled with green asparagus and whitefish roe crème
335:-
Pocherad på spenatbädd med Champagnesås
Poached on a bed of leaf spinach with Champagne sauce
325:-
Lättrimmad lax med gräddstuvad potatis
Lightly cured salmon with creamed potatoes
295:-
Marulk/ Monkfish
Pocherad med scampi, färska örter och Champagnesås
Poached with scampi, fresh herbs and Champagne sauce
435:-
Grillad med sommarbönor, ruccola och brynt pinjenötssmör
Grilled with summer beans and a browned pine nut butter
435:-
Kammusslor/ Scallops
Grillade kammusslor med forellrom och dragonsmörsås
Grilled king scallops with trout roe and tarragon butter sauce
435:-
Parmesangratinerade kammusslor med smörstekta skogschampinjoner och Champagnesås
Parmesan gratinated king scallops with browned chestnut mushrooms and Champagne sauce
435:-
Dagens kött/ Meat of the day
Dagspris / Daily price
Vid sidan av/ Sidedishes
Spenat, sockerärtor, brynt svamp eller sidsallad
Spinach, snow peas, browned mushrooms or side salad
50:-
Ost/ Cheese
Säsongens utvalda ostar från Hervé Mons med två sorters marmelad
Seasonal assorted cheeses from Hervé Mons with crisp bread and two preserves
195:-
Desserter/ Desserts
Flamberade jordgubbar i muscovado och jordgubbssås med passionsfruktsglass
Flambéed strawberries in a muscovado and strawberry sauce with passionfruit ice cream
175:-
Varma hjortron med vaniljglass
Warm cloudberries with vanilla ice cream
155:-
Marängkaka med färska bär och kokosglass
Meringue cake with fresh berries and coconut ice cream
145:-
Mörk chokladmousse med flädergelé, färska hallon och honungsflarn
Dark chocolate mousse with elderflower gelly, fresh raspberries and honey tuile
135:-
Mini 79:-
Dagens färska bär med vaniljglass och lättvispad grädde
Today’s fresh berries with vanilla ice cream and lightly whipped cream
135:-
Crème brûlée med melon och bärsallad
Crème brûlée with melon and berries
125:-
Mini 79:-
Tre kulor dagens sorbet med nötbiscotti
Three scoops of today’s sorbet with biscotti
110:-
Tryffel / Petit Four från vårt tryffelfat
Petit Four / from a selection of truffles
30:- each