À la carte-meny

Notera att för sällskap från 8 personer gäller menyn för stora sällskap, klicka vidare till ”meny för stora sällskap”
Please note that for parties from 8 persons to 20 a differnet menu apply, look under ”set menus and group menus”

Soppor/ Soups
Skaldjurssoppa
Shellfish Soup
Stor/ large 225:-
Liten/ small 145:-
Saffransdoftande fisksoppa med skaldjur, örtaioli och krutonger
Saffron scented fish soup with shellfish, herb aioli and croutons
Stor / large 215:-
Liten / small 135:-
Förrätter/ Starters
Oscietra Royal Caviar med smörstekt toast
Oscietra Royal Caviar with butter fried toast
30g 695:-
10g 270:-
Löjrom med rödlök och crème fraiche
Bleak roe with red onion and crème fraiche
75 g 355:-
45 g 245:-
Tsarskaya ostron från Cancale, Bretagne
Tsarskaya oysters from Cancale, Brittany
45:-/ Styck
Halstrade kammusslor med grillad vit sparris och parmesanmajonnäs
Seared king scallops with grilled white asparagus and parmesan mayonnaise
225:-
Tysk vit sparris med forellrom, hollandaise och liten sallad
German white asparagus with trout roe, hollandaise and green leaf salad
225-
Sesamrökt röding med lättrimmad gurka, senapssmetana, örtsallad och granny smithvinegrette
Sesame smoked fillet of char with cured cucumber, mustard smetana, herb leaves and granny smith vinaigrette
215:-
Tartar på lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of salmon and trout roe with crème fraiche
215:-
Svensk Delikatesstallrik Sill i dill med Västerbottensost, Gravad lax med honung och fänkålssenapssås, Toast Skagen
Swedish Delicacy plate Sill in dill with Västerbotten cheese, Toast Skagen and Gravad lax with a fennel and honey mustard sauce
198:-
Handfiléad matjessill från Norröna med kärringröra, silverlök, dill och brynt smör
Fillet of matjes herring from Norröna with “kärringröra”, white onions, dill and browned butter
165:-
Sjötunga/ Sole
Sole Meunière
495:-
Grillad hel sjötunga med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled Sole on the bone with butter braised snow peas and shallot onion hollandaise
505:-
Pocherad hel sjötunga med forellrom och Champagnesås
Poached Sole on the bone with trout roe and Champagne sauce
515:-
Pocherad sjötunga med kungskrabba, färska örte Champagnesås
Poached sole with king crab, fresh herbs and Champagne sauce
515:-
Fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås
Fricassee of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce
675:-
Piggvar/ Turbot
Kokt i bit med pepparrot och brynt smör
Boiled on the bone with horse radish and browned butter
645:-
Grillad i bit med smörkoktTysk vit sparris och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with butter braised German white asparagus and shallot onion hollandaise
645:-
Parmesangratinerad med pilgrimsmusslor och Champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce
645:-
Tigerräkor/ Tiger Prawns
Ugnsgratinerade tigerräkor med ett smör av mie de pain, vitlök och parmesan
Roasted tiger prawns with a butter of mie de pain, garlic and parmesan cheese
435:-
Sauterade tigerräkor med purjolök och currysås
Sautéed tiger prawns with leeks and curry sauce
435:-
Lax/ Salmon
Grillad med citronpicklad blomkål, forellrom och blomkålscrème
Grilled with lemon pickled cailiflower, trout roe and cauliflower crème
335:-
Pocherad med Tysk vit sparris och basilikasås
Poached Tysk vit sparris och basilikasås
325:-
Lättrimmad lax med gräddstuvad potatis
Lightly cured salmon with creamed potatoes
295:-
Marulk/ Monkfish
Pocherad med sauterad bladspenat, forellrom och Champagnesås
Poached with sauteed spinach, trout roe and Champagne sauce
435:-
Grillad med brynt ostronskivling, blåmusslor och skaldjurssås
Grilled with browned oyster mushrooms, blue mussels and shellfish sauce
435:-
Kammusslor/ Scallops
Grillade kammusslor med forellrom och dragonsmörsås
Grilled king scallops with trout roe and tarragon butter sauce
435:-
Parmesangratinerade kammusslor med smörstekta skogschampinjoner och Champagnesås
Parmesan gratinated king scallops with browned chestnut mushrooms and Champagne sauce
435:-
Dagens kött/ Meat of the day
Dagspris / Daily price
Vid sidan av/ Sidedishes
Spenat, sockerärtor, Tysk vit sparris eller sidsallad
Spinach, snow peas, German white asparagus or side salad
50:-
Ost/ Cheese
Säsongens utvalda ostar, ostkex och två sorters marmelad
Seasonal assorted cheeses with crisp bread and two preserves
195:-
Desserter/ Desserts
Cognacsflamberad ananas med honung, hasselnötter och yoghurtglass
Cognac pineapple flambé with honey, hazelnuts and yoghurt ice cream
175:-
Varma hjortron med vaniljglass
Warm cloudberries with vanilla ice cream
155:-
Vaniljbakad rabarber med rabarbersorbet och liten mazarin
Vanilla baked rhubarb with rhubarb sorbet and mazarin cake
145:-
Mörk chokladmousse med passionsfruktscurd och hasselnötsflarn
Dark chocolate mousse with passionfruit curd and hazelnut tuile
135:-
Mini 79:-
Crème brûlée med liten kompott på rabarber och kokos
Crème brûlée served with a compote of rhubarb and coconut
125:-
Mini 79:-
Tre kulor dagens sorbet med nötbiscotti
Three scoops of today’s sorbet with biscotti
110:-
Tryffel / Petit Four från vårt tryffelfat
Petit Four / from a selection of truffles
30:- each