Skaldjursmeny/ Shellfish Menu

Alla skaldjur måste förbeställas med minst två arbetsdagars notis.
För större sällskap ber vi er vänligen att meddela oss med fyra arbetsdagars notis.

 

Wedholms stora skaldjursplateau                    
 (En näve Smögenräkor, krabba, ostron, havskräftor, blåmusslor, ½ Svensk el Skotsk hummer)
Large shellfish platter on ice
(Shrimps, crab, oysters, langoustines, mussels, ½ Swedish or Scottish lobster)
 890:-

Wedholms lilla skaldjursplateau
(1/2 Maine hummer, en havskräfta, en näve Smögenräkor, ostron, blåmusslor)
Small shellfish platter on ice
(1/2 Maine lobster, one langoustine, shrimps, oyster, mussels)
 515:-

Halv hummer med majonnäs och liten sallad                   
½ fresh lobster served with mayonnaise and leaf salad
 325:-

Färska burfångade havskräftor med majonnäs               
(ej möjligt på Måndagar)
Fresh langoustines with mayonnaise
 (not available on Mondays)
 Dagspris

Färska räkor med Rhode Island, 300 gr
(ej möjligt på Måndagar)

Fresh prawns with Rhode Island sauce
(not available on Mondays
 180:-

Ostron / Oysters
Spéciale Le Gall Fine de Claires
42:-/ st

                                           

Alla våra skaldjur serveras färska och efter tillgång.
Vi fokuserar på skaldjur från den Svenska västkusten.

Beroende på säsong, väder och vind kan vi tidvis behöva byta ut den Svenska hummern mot Skotsk eller Irländsk hummer som är av samma art.
Likaså kan havskräftorna ibland fiskas i Norska vatten.

På Måndagar är tillgången på skaldjur väldigt begränsad vilket gör att vi råder att istället boka skaldjur Tisdag – Lördag.

All our shellfish is served between Tuesday-Saturday.
We serve top quality Swedish shellfish and only when in season (September to March).