À la carte menu

Soppor/ Soups
Skaldjurssoppa
Shellfish Soup
Stor/ large 225:-
Liten/ small 145:-
Saffransdoftande fisksoppa med skaldjur, örtaioli och krutonger
Saffron scented fish soup with shellfish, herb aioli and croutons
Stor / large 215:-
Liten / small 135:-
Förrätter/ Starters
Oscietra Royal Caviar med smörstekt toast
Oscietra Royal Caviar with butter fried toast
30g 695:-
10g 270:-
Spéciale Le Gall ostron från Bretagne
Spéciale Le Gall oysters from Brittany
45:-/st
Löjrom från Kalix med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast
Bleak roe from Kalix with soured cream, red onion and butter fried toast
45g 265:-
75g 440:-
Halstrade kammusslor med vit portvinsstuvad skogssvamp och äppelsallad
Seared king scallops with white portwine stewed forest mushrooms and an apple salad
225:-
Sesam och vallmorökt rödingfilé med picklad ingefärsgurka och citronyoghurt
Sesame and poppy smoked fillet of char with pickled ginger cucumber and lemon yoghurt
215:-
Tartar på lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of salmon and trout roe with crème fraiche
215:-
Svensk Delikatesstallrik Sill i dill med Västerbottensost, Gravad lax med honung och fänkålssenapssås, Toast Skagen
Swedish Delicacy plate Sill in dill with Västerbotten cheese, Toast Skagen and Gravad lax with a fennel and honey mustard sauce
198:-
Handfiléad matjessill från Norröna med sauterad röd och silverlök, vaktelägg samt ett brynt citron och-dillsmör
Fillet of matjes herring from Norröna with sauteed red and silver onions, quails eggs and a browned lemon and dill butter
165:-
Sjötunga/ Sole
Sole Meunière
495:-
Grillad hel sjötunga med smörstekta kantareller och schalottenlökshollandaise
Grilled Sole on the bone with butterfried chanterelle mushrooms and shallot onion hollandaise
505:-
Pocherad hel sjötunga med forellrom och Champagnesås
Poached Sole on the bone with trout roe and Champagne sauce
515:-
Pocherad sjötunga med kungskrabba och tryffeldoftande Champagnesås
Poached sole with king crab and truffle scented Champagne sauce
515:-
Fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås
Fricassee of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce
675:-
Piggvar/ Turbot
Kokt i bit med pepparrot och brynt smör
Steamed on the bone with horse radish and browned butter
645:-
Grillad i bit med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with butter braised snow peas and shallot onion hollandaise
645:-
Parmesangratinerad med kammusslor och Champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce
645:-
Tigerräkor/ Tiger Prawns
Ugnsgratinerade tigerräkor med ett smör av mie de pain, vitlök och parmesan
Roasted tiger prawns with a butter of mie de pain, garlic and parmesan cheese
435:-
Sauterade tigerräkor med purjolök och currysås
Sautéed tiger prawns with leeks and curry sauce
435:-
Lax/ Salmon
Grillad med sauterad savoykål, räkor, dill och skaldjurssås
Grilled with sauteed savoy cabbage. prawns, dill and shellfish sauce
335:-
Pocherad med gräddkokta trattkantareller
Poached with cream cooked funnel chanterelles
325:-
Lättrimmad lax med gräddstuvad potatis
Lightly cured salmon with creamed potatoes
295:-
Marulk/ Monkfish
Pocherad med scampi, färska örter och Champagnesås
Poached with scampi, fresh herbs and Champagne sauce
435:-
Grillad med rostade morötter, picklad rödlök och ansjoviscrème
Grilled with roasted carrots, pickled red onion and anchovy crème
435:-
Kammusslor/ Scallops
Grillade kammusslor med forellrom och dragonsmörsås
Grilled king scallops with trout roe and tarragon butter sauce
435:-
Parmesangratinerade med smörstekta kantareller och Champagnesås
Gratinated with parmesan, browned chanterelle mushrooms and Champagne sauce
435:-
Dagens kött/ Meat of the day
Dagspris / Daily price
Vid sidan av/ Sidedishes
Spenat, sockerärtor, brynt svamp eller sidsallad
Spinach, snow peas, browned mushrooms or side salad
50:-
Ost/ Cheese
Säsongens utvalda ostar från Hervé Mons med två sorters marmelad
Seasonal assorted cheeses from Hervé Mons with crisp bread and two preserves
195:-
Desserter/ Desserts
Flamberat fläderkokt päron med pistage och pecannötter samt en karamellglass
Flambéed elderflower preserved pear with pistachios, pecan nuts and caramel ice cream
175:-
Varma hjortron med vaniljglass
Warm cloudberries with vanilla ice cream
155:-
Äppeltrio Granny Smithglass, Discoverygelé och smulpaj på höstäpplen
Apple trio Granny Smith ice cream, Discovery gelly and a crumble of autumn apples
140:-
Mocca chokladkaka med rostad vit choklad, crème fraiche och chokladreduktion
Mocca chocolate cake with roasted white chocolate, crème fraiche and chocolate reduction
135:-
Mini 79:-
Crème brûlée med krydd och-rödvinsinkokta körsbär
Crème brûlée with mulled cherries
125:-
Mini 79:-
Tre kulor dagens sorbet med nötbiscotti
Three scoops of today’s sorbet with biscotti
110:-
Tryffel / Petit Four från vårt tryffelfat
Petit Four / from a selection of truffles
30:- each