À la carte menu

Soppor/ Soups
Skaldjurssoppa
Shellfish Soup
Stor/ large 225:-
Liten/ small 145:-
Saffransdoftande fisksoppa med skaldjur, örtaioli och smörstekt brioche
Saffron scented fish soup with shellfish, herb aioli and butter fried brioche
Stor / large 215:-
Liten / small 135:-
Förrätter/ Starters
Spéciales Sentinelles Ostron
Spéciales Sentinelles Oysters
45:-/st
Oscietra Royal Caviar med smörstekt toast
Oscietra Royal Caviar with butter fried toast
30g 695:-
10g 270:-
Löjrom från Kalix med syrad grädde, rödlök och smörstekt brioche
Bleak roe from Kalix with soured cream, red onion and butter fried brioche
50gr 300:-
Halstrade kammusslor med puré på potatis och jordärtskocka samt en tryffel och parmesansås
Seared king scallops with a pure of Jerusalem artichoke and potato and a truffle and parmesan sauce
225:-
Lätthalstrad laxrygg, cruditet på röd och svart rättika, gurka, limevinegrette, yuzurostade sesamfrön samt en soyamajonnäs
Lightly seared back of salmon served with a cruditet of black and white radish, cucumber , lime vinaigrette, yuzu roasted sesame seeds and a soy sauce mayonnaise
215:-
Tartar på lax och forellrom med crème fraiche
Tartar of salmon and trout roe with crème fraiche
215:-
Svensk Delikatesstallrik Sill i dill med Västerbottensost, Gravad lax med honung och fänkålssenapssås, Toast Skagen
Swedish Delicacy plate Sill in dill with Västerbotten cheese, Toast Skagen and Gravad lax with a fennel and honey mustard sauce
198:-
Handfiléad matjessill från Norröna med potatisterrine, rödbetor, kapris och brynt smör
Fillet of matjes herring from Norröna with potato terrine, beetroots, capers and browned butter
165:-
Sjötunga/ Sole
Sole Meunière
495:-
Grillad hel med ångad broccoletti och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone withsteamed broccoletti and shallot onion hollandaise
505:-
Pocherad hel med forellrom och Champagnesås
Poached on the bone with trout roe and Champagne sauce
515:-
Pocherad med kungskrabba och tryffeldoftande Champagnesås
Poached with king crab and truffle scented Champagne sauce
515:-
Fricassé på sjötunga, piggvar, hummer och kammusslor i Champagnesås
Fricassee of Sole, Turbot, Lobster and Scallops in Champagne sauce
675:-
Piggvar/ Turbot
Kokt i bit med pepparrot och brynt smör
Steamed on the bone with horse radish and browned butter
645:-
Grillad i bit med smörkokta sockerärtor och schalottenlökshollandaise
Grilled on the bone with butter braised snow peas and shallot onion hollandaise
645:-
Parmesangratinerad med kammusslor och Champagnesås
Gratinated with parmesan cheese, scallops and Champagne sauce
645:-
Tigerräkor/ Tiger Prawns
Ugnsgratinerade med ett smör av mie de pain, vitlök och parmesan samt en rustik sallad med limdressing
Roasted with a butter of mie de pain, garlic and parmesan cheese and a rustic salad with lime dressing
435:-
Sauterade med purjolök och currysås
Sautéed with leeks and curry sauce
435:-
Lax/ Salmon
Grillad med bakad fänkål, vitvinskokta blåmusslor och skaldjurssås
Grilled with baked fennel, white wine braised blue mussels and shellfish sauce
335:-
Pocherad på spenatbädd med Champagnesås
Poached on a bed of spinach with Champagne sauce
325:-
Lättrimmad med gräddstuvad potatis
Lightly cured with creamed potatoes
295:-
Marulk/ Monkfish
Pocherad med scampi, färska örter och Champagnesås
Poached with scampi, fresh herbs and Champagne sauce
435:-
Grillad "Bourguignon" med rökt sidfläsk, champinjoner, steklök och rödvinssås
Grilled "Bourguignon" with smoked porkbelly, button mushrooms, pearl onions and red wine sauce
435:-
Kammusslor/ Scallops
Grillade med forellrom och dragonsmörsås
Grilled with trout roe and tarragon butter sauce
435:-
Parmesangratinerade med smörstektaskogschampinjoner och Champagnesås
Gratinated with parmesan, browned chestnut mushrooms and Champagne sauce
435:-
Dagens kött/ Meat of the day
Dagspris / Daily price
Vid sidan av/ Sidedishes
Spenat, sockerärtor, brynt svamp eller sidsallad
Spinach, snow peas, browned mushrooms or side salad
50:-
Ost/ Cheese
Säsongens utvalda ostar från Hervé Mons med två sorters marmelad
Seasonal assorted cheeses from Hervé Mons with crisp bread and two preserves
195:-
Desserter/ Desserts
Cognacsflamberad ananas i en sås av honung och verjus serverat med rostade macadamianötter samt en fikon och muscovadoglass
Flambéed pineapple in Cognac, a sauce of honey and Verjus, roasted macadamia nuts served with a fig and muscovado ice cream
175:-
Varma hjortron med vaniljglass och mandelflarn
Warm cloudberries with vanilla ice cream and almond tuile
155:-
Passionstrio: Vit choklad och passionsfruktsmousse, karamelliserat smördegsflarn med passion och mango samt en passionsfruktsglass
Passion trio: White chocolate and passion fruit mousse, caramelized puff pastry with fresh mango and passion fruit and a passion fruit ice cream
140:-
Ljus chokladpastej med rostad vit choklad, mörk chokladsorbet och sesamflarn
Light chocolate paté with roasted white chocolate, dark chocolate sorbet and a sesame and poppy seed tuile
135:-
Mini 79:-
Crème brûlée med björnbärskompott och kanderade pistagenötter
Crème brûlée with blackberry compote and candied pistachios
125:-
Mini 79:-
Tre kulor dagens sorbet med nötbiscotti
Three scoops of today’s sorbet with biscotti
110:-
Tryffel / Petit Four från vårt tryffelfat
Petit Four / from a selection of truffles
30:- each