Änglalik service och kompromisslös matlagningskonst

Efter en lång framgångssaga i den stockholmska restaurangvärlden krönte den legendariske krögaren Bengt Wedholm sin karriär med etablissemanget som fick bära hans efternamn.

Wedholms Fisk slog upp portarna på Nybrokajen 1985 och blev en av de första restaurangerna i Sverige att belönas med en stjärna i krogbibeln Guide Michelin och snabbt en av de starkast lysande stjärnorna på kroghimlen. Idag är det mesta fortfarande sig likt, från inredning och bestick till storlek på portioner och, inte minst – yrkesstolthet i både kök och matsal. 

På Wedholms kompromissas det aldrig med service, råvaror eller tillagning, här tas hantverket på stort allvar, både i kök och matsal. I köket förädlas varsamt de finaste råvaror från havet utifrån ett kompromisslöst urval och gediget mathantverk. Wedholms har aldrig varit kända för att ängsligt snegla på trender, därmed inte sagt att man inte är öppen för förändring eller att inspireras av matkulturens ständiga utveckling. 

I matsalen möter du en vida omtalad servisstyrka, som serverar med både charm och skicklighet. Ett restaurangbesök skall vara mer än en måltid, det ska vara en upplevelse du inte glömmer i första taget. Vårt recept sedan 1985 på en gastronomisk upplevelse som gör avtryck är: änglar i matsalen och matlagningskonstnärer i köket.